ماهان شبکه ایرانیان

آرزوی پارلمان شیشه‌ای

موافق‌خوانی مخالفان یا مخالف‌خوانی موافقان شیوه‌ای راهبردی برای برخی کسبه سیاست است. آن‌هایی که اگر طرح یا لایحه‌ای برای آن‌ها منفعت یا هزینه داشته باشد، به گونه‌ای نمایش می‌دهند و به نوعی دیگر عمل می‌کنند.

آرزوی پارلمان شیشه‌ای

روزنامه قانون: اتفاقی مبارک در مجلس شورای اسلامی رخ‌ داده‌است که باید آن را گرامی دانست. ماجرا از این قرار است که حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از تهیه طرح یک فوریتی شفافیت آرای نمایندگان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح هیات رییسه مجلس موظف می‌شود تا آرای نمایندگان اعم از موافق، مخالف یا ممتنع در خصوص طرح ها و لوایح مختلف را منتشر کند.

نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار الف با بیان اینکه طرح مذکور در روز چهارشنبه 17 مرداد تهیه و تحویل هیات رییسه مجلس شد، گفت: یکی از بهترین معیارهای ارزیابی مردم از نمایندگان خود در مجلس این است که مردم بدانند در خصوص طرح و لوایح مختلف در مجلس نمایندگان آن‌ها چه نظراتی داشتند. وی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا از همین روش برای شفافیت استفاده می شود و این می تواند برای کشور مفید باشد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس کاهش بخشی از مشکلات فعلی در رای‌گیری در صحن مجلس را از مزایای این طرح ذکر و تصریح کرد: همچنین این طرح نقش نمایندگان برای مشارکت در صن مجلس را افزایش می دهد و نمایندگان سعی می کنند تا مطالبات مردم را در صحن مجلس پیگیری کرده و در هنگام رای‌گیری هم نقش فعالی داشته باشند.

**طرحی حیاتی با 29 امضا
حاجی دلیگانی با بیان اینکه طرح مذکور به امضای 29 نماینده مجلس رسیده، اضافه کرد: در صورت تصویب نهایی این طرح هیات رییسه مجلس موظف می شود تا اسامی نمایندگان مخالف، موافق و ممتنع و افرادی که در رای گیری شرکت نمی کنند و نوع گیری‌ای که در صحن انجام می شود را به استثنای موارد ذکر شده در ماده 122 آیین نامه داخلی به همراه مشروح مذاکرات در روزنامه رسمی کشور بلافاصله منتشر کنند. وی گفت: این طرح بعد از تحویل به هیات رییسه به معاونت قوانین مجلس ارجاع شد تا پس از طی روند قانونی به کمیسیون شوراها و امور داخلی ارجاع و بعد از بررسی در صحن مجلس مطرح شود.

**نمونه‌ای از ابهام
این اتفاق می‌تواند جلوی بسیاری از ابهامات و حاشیه‌ها را بگیرد زیرا در برخی از راگیری‌ها به گونه‌ای اقدام می‌شود که شایبات فراوانی باقی می‌ماند.برای مثال در جریان نشست علنی 22 اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی که به برگزاری جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص داشت؛ در حالی که شمارش آرای نهایی با ابهاماتی روبه‌رو شد. یکی از نمایندگان ناظر بر شمارش آرا تاکید دارد، هیچ ایرادی به شمارش آرا وارد نبوده و رای‌گیری به طور صحیح انجام شده است. طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی در این رابطه گفته بود که مراحل شمارش آرا با دقت و با حضور نمایندگانی از هر سه فراکسیون سیاسی مجلس انجام شد و هیچ شائبه‌ای در این مورد وجود نداشت.

وی افزود: در هنگام بازشماری آرا هر رای را از پاکت خارج کرده و می‌شمردم و اتفاقی که افتاد این بود که یکی از نمایندگان که در تمام طول جلسه در صحن حضور داشت، لحظاتی در هنگام رای‌گیری به دلیل مراجعه‌ای که از دیروز به او شده بود، صحن را ترک کرد و به دفتر کارش رفته و دقایقی بعد نیز به صحن بازگشت. علی ابراهیمی، نماینده شازند که دقایق کوتاهی صحن را ترک کرده بود پس از چند لحظه بازگشت و با توجه به آن که بیش از آن در صحن حضور داشت و برگه رای را امضا کرده بود، رای خود را به صندوق انداخت و طبق آیین‌نامه باید این رای نیز شمارش می‌شد.

نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به برخی شائبه‌ها مبنی بر اضافه شدن یک رای از خارج از مجلس تصریح کرد: این مسائل به هیچ عنوان صحت ندارد و هیچ رایی از بیرون صحن اضافه نشده و مطابق آیین‌نامه مراحل رای‌گیری و شمارش آرا انجام شده است. در هنگام شمارش آرا محمد دهقانی و محمدحسین فرهنگی که فارغ از مسائل جناحی و سیاسی نظرشان برای نمایندگان نصب‌العین بوده و با توجه به تجربه چند دوره حضور در مجلس به آیین‌نامه اشراف دارند شمارش این یک رای را کاملا تایید کردند و گفتند که بنابر آیین نامه باید از آقای ابراهیمی هم رای‌گیری به عمل آید.

سیاوشی در پایان خاطرنشان کرد: مراحل شمارش آرا با دقت انجام شد و هیچ مشکلی در رای استیضاح آقای ربیعی وجود نداشت اما پروانه مافی، نماینده مردم تهران درباره ابهامات شمارش آرای وزیر کار به خبرآنلاین گفته بود که وقتی در شمارش آرا تعداد موافقان و مخالفان استیضاح مساوی شود، به معنای این است که استیضاح رای نیاورده است؛ چرا که تعداد موافقان باید یک رای بیشتر از مخالفان باشد. بنابراین چون موافقان برتری به مخالفان نداشتند، وزیر ابقا شد. طبق آیین نامه آرای ممتنع به سود وزیر تفسیر می شود. به همین دلیل طبق توضیح آقای پزشکیان پیش از آغاز رای گیری، آرای ممتنع به عنوان مخالف استیضاح قلمداد شد.

مافی همچنین درباره ماجرای یک رای سرنوشت ساز در این استیضاح گفت که یکی از نمایندگان که هنگام توزیع کارت اخذ رای بیرون از جلسه بود، بلافاصله برگشت و رای خود را نوشت اما آن را در گلدان نینداخت و رایش را مستقیما به میز شمارش آرا تحویل داد. از آنجا که شمارش آرا آغاز شده و رای گیری ادامه داشت، این رای باطل حساب نشد».

**شفاف‌سازی و پایان فساد
این حاشیه و امثال آن بارها در مجلس سبب شده است که نمایندگان مواضعی را بگیرند و اقداماتی را انجام دهند که با یکدیگر تفاوت دارد و درنتیجه لابی بازی‌های سیاسی در این مکان که باید جایگاه عدالت باشد، افزایش پیدا می‌کند.

این طرح که روز گذشته خبر آن منتشر شد،بیشتر توسط اصولگرایان مجلس امضا شده است و از اصلاح‌طلبان نیز انتظار می رود تا از این شفاف سازی دفاع کنند زیرا این رویکرد می‌تواند مقدمه‌ای برای پایان فساد در کشور باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان