شهر فوق العاده سردی را در نظر بگیرید که سکنه آن برای تهیه نیازهای اولیه خود نتوانند از خانه هایشان بیرون بروند و در اثر سرما خانه ها و محل زندگیشان در آب و هوای شهر یاکوتسک غیر مقاوم شده باشد. شاید سوال هایی مانند اینکه چه جوری مردم در این گونه مناطق زندگی می کنند؟ چرا مهاجرت نمی کنند؟ و چگونه نیازهای اولیه خود را برطرف می کنند ذهنتان را مشغول کند در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوال هایتان را به دست آورید. در روسیه شهری با نام یاکوتسک در شرق سیبری وجود دارد که به عنوان سردترین منطقه جهان شهرت یافته است. این شهر با مشکلات زیادی نظیر زمستان های طولانی و طاقت فرسا، آلودگی ناشی از سوخت ها و خطرات جانی مواجه است اما با این حال جمعیت آن به بیست هزار نفر می رسد. دمای یاکوتسک به پایین تر از منفی83.9 درجه فارنهایت یا منفی 64.4 درجه سانتیگراد می رسد و مردم برای تردد در شهر و تاریخچه شهر یاکوتسک به ناچار مجبورند از وسایل نقلیه استفاده کنند و برای جلوگیری و مقاومت در برابر یخ باید خودشان را با چند پالتو پوست بپوشانند. برای شناخت بیشتر با این بخش از زمین با ما در شهرت شهر یاکوتسک همراه باشید.
سرمای طاقت فرسا مانع از انجام چه کارهایی در شهر می شود؟
همانطور که گفتیم آب و هوای شهر یاکوتسک به قدری سرد است که بیرون رفتن از خانه و گشت گذار در شهر امکان پذیر نیست مگر آنکه خود را با لباس های مختلف بپوشانید و از وسیله نقلیه استتفاده کنید. با این حال باز هم سریع پوست شما بی حس شده و بینی تان یخ می زند. به دلیل شرایط سخت آب و هوایی نمی توان در این منطقه کشاورزی کرد و مردم بیشتر نیازها و منابع غذایی خود را از راه دامداری به دست می آورند. همچنین ساخت و ساز هم با مشکلات جدی رو به روست که اخیرا یکی از موسسات تحقیقاتی، سبک جدیدی از معماری را در این شهر به راه انداخته تا خانه ها در برابر سرما مقاوم باشند اما مهمترین مشکل در تاریخچه شهر یاکوتسک رفت و آمد به حساب می آید برای مثال در برخی از روزهای سال هوا به قدری سرد و مه آلود می شود که تمام پروازها کنسل شده و حمل و نقل توسط وسایل نقلیه نیز صورت نمی گیرد که این یکی از علل شهرت شهر یاکوتسک می باشد.
شهرت یاکوتسک
شهرت شهر یاکوتسک تنها به خاطر هوای سردش نیست بلکه این شهر منبع غنی از منابع طبیعی دنیا به حساب می آید و یک پنجم الماس های جهان را در خود جای داده است. از دیگر منابع موجود آن می توان به طلا و نقره و برخی از گازهای طبیعی اشاره کرد به همین دلیل بیشتر مردم حاضر به مهاجرت نیستند و به کار خرید و فروش این منابع مشغولند.
افسانه
شهرهای عجیب، داستان ها و افسانه های عجیبی هم دارند. یکی از افسانه های معروف محلی یاکوتسک از این قرار است که وقتی خداوند کره زمین را آفرید و شروع به پخش نعمت های خود در سراسر آن کرد، وقتی به یاکوتسک رسید سردش شد و تمام نعمت هایش از دستانش رها و بر این بخش از زمین سرازیر شد.
توریست مشهور
آموس چاپل یکی از ماجراجویان و عکاسان مطرح جهان است که بیشتر شهرت خود را در سال 1934 با سفر به یاکوتسک به دست آورد. سفر او حدود پنج هفته طول کشید که در طی آن عکس ها و ادعای عجیبی را ثبت کرد. او با ثبت رساندن دمای -96 درجه نام یاکوتسک را در به عنوان سردترین نقطه جهان در کتاب گینس نوشت. چاپل می گوید هوا به قدری سرد بود که عکاسی برایم دشوار بود و هر لحظه امکان داشت دوربین در دست هایم یخ ببندد. همچنین می گوید در بین روستاهای شهر به روستایی رسیدم که از خود یاکوتسک سردتر بود و یک دروازه ورودی داشت که بر روی آن کلمه اویماکون نوشته شده بود. جالب است بدانید اویماکون به معنی قطب سرما یا آب یخ زده می باشد و مردم محلی این نام را بر روی روستا در تاریخچه شهر یاکوتسک گذاشته اند.
جاذبه های دیدنی
با آنکه در بیشتر طول سال هوا سرد است و امکان گردش و بازدید از شهر وجود ندارد اما جاذبه های یاکوتسک خالی از لطف نیست و در فصل تابستان مناطق بی نظیری برای عرضه دارد که گردشگران داخلی و خارجی را به سمت خود جذب می کند. از مشهورترین این مکان های دیدنی می توان به موزه ملی هنر، موزه ماموت، موزه خموص، موزه یخبندان و بازار مسیحی اشاره کرد.