به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شاید بتوان گفت بهترین روش برای مشارکت چند نفر جهت فعالیت و کسب و کار در هر کشوری و از جمله ایران، ثبت شرکت است. چرا که با قرارگیری تخصص، سرمایه، دانش، اهداف و انرژی شرکا در یک قالب و چارچوب واحد به نام شرکت، شرکا این اطمینان را دارند که از حمایتهای قانونی برخوردار خواهند بود و معمولا شراکت افراد در قالب شرکت از ماندگاری و عمر بیشتری برخوردار است.
در ایران بیشتر کدام نوع از شرکتها ثبت میشوند؟
طبق ماده 20 قانون تجارت، 7 نوع شرکت در ایران وجود دارد که به ترتیب شامل موارد زیر است:
1- شرکت سهامی (اعم از سهامی خاص و سهامی عام)
2- شرکت با مسئولیت محدود
3- شرکت تضامنی
4- شرکت مختلط غیر سهامی
5- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت نسبی
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف
در بین شرکت های هفت گانهای که نام بردیم، از پر متقاضی ترین انواع شرکت هایی که در ایران به ثبت می رسند میتوان به شرکت با مسئولیت محدود و همچنین شرکت سهامی خاص اشاره کرد که هر کدام شرایط و ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارد.
ثبت کدام نوع از شرکتها مناسبتر است؟
این مساله که ثبت کدام یک از انواع شرکت ها مناسب تر و مطلوبتر است، بستگی به شرایط، اهداف و تصمیم متقاضیان دارد و افراد متقاضی با توجه به تعداد شرکاء و سهامداران، وجود یا عدم وجود بازرسین، محدود بودن یا محدود نبودن مدت مدیریت اعضا هیات مدیره و مدت ماموریت بازرسین، تقسیم شدن سرمایه به قطعات سهام و مواردی از این دست، تصمیم می گیرند که کدام نوع از شرکت ها را برای تشکیل، ثبت و ادامه فعالیت انتخاب کند.
مرجع ثبت شرکتها در ایران
مرجع ثبت شرکت در کشورمان، اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری است که از ادارات زیر مجموعه قوه قضاییه محسوب میشود.
شرکتهایی که ثبت میشوند، چه وظایف و تکالیفی دارند؟
پس از ثبت شرکت یکسری تکالیف و وظایف قانونی وجود دارد که هر شرکتی که به ثبت میرسد موظف است این تکالیف را در موعد مقرر و طبق قانون به انجام برساند.
یکی از مهمترین این تکالیف تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی است. طبق قوانین مالیاتی، هر شرکتی در پایان سال مالی و نهایتا تا پایان تیرماه هر سال، باید اقدام به تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال مالی قبل خود کند و چنانچه از این وظیفه قانونی خود تخطی کند، ضمن اینکه از معافیتهای مالیاتی بهرهمند نمیشود، مشمول جریمهها مالیاتی نیز میشود.
از دیگر وظایف مهم شرکتها باید به پلمپ دفاتر تجاری اشاره کرد. طبق قانون تجارت، تمامی تجار اعم از اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی موظف هستند همه ساله اقدام به پلمپ دفاتر تجاری خود نمایند و حداکثر زمانی که برای پلمپ دفاتر سالانه اشخاص واجد شرایط وجود دارد، بیست و نهم اسفند ماه سال قبل از آن است. یعنی به طور مثال شرکتی که قصد پلمپ دفاتر تجاری سال 97 خود را دارد، برای این کار نهایتا تا پایان اسفند ماه سال 96 فرصت دارد.
ثبت شرکت خود و امور پس از ثبت را به کدام موسسه بسپاریم؟
با توجه به تعداد کثیری از موسساتی که در زمینه امور خدمات ثبت شرکت در کشور وجود دارند، انتخاب موسسهای که دارای تجربه و دانش کافی باشد، خدمات مربوطه را با کیفیت، قیمت مناسب و منصفانه و در زمانی کوتاه به انجام برساند و بتوان به آن اعتماد کرد، یکی از مشکلات و دغدغه های مهم متقاضیان خدمات ثبتی و حقوقی است.
یکی از موسسات فعال و خوشنام در زمینه خدمات حقوقی و ثبتی، موسسه حقوقی مشهور است.
این موسسه که در واقع برند برتر خدمات حقوقی و ثبتی در کشورمان محسوب می شود، با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری، کارشناسان خبره ثبتی و نیز با سالها تجربه در زمینه امور مربوط به خدمات ثبت انواع شرکت و تغییرات شرکتها، ثبت برند بهصورت فارسی و لاتین، ثبت طرح صنعتی و اختراع، ثبت شرکت در مناطق آزاد، ثبت شعبه و نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران، اخذ کارت بازرگانی، رتبه بندی و ارتقاء رتبه شرکتها، پلمپ دفاتر قانونی، اخذ جواز تاسیس، اخذ کد اقتصادی، ارائه مشاوره حقوقی، وکالت در دعاوی، تدوین و تنظیم اوراق قضایی و انواع قراردادها و بسیاری از خدمات متنوع حقوقی، ثبتی و اداری، در سطحی گسترده خدمات رسانی میکند و این خدمات را با قیمتی کاملا منصفانه و رقابتی، در کوتاهترین زمان ممکن به انجام میرساند.
آدرس وبسایت موسسه حقوقی مشهور: https://www.mashhoor.ir