به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و ولیعهد سعودی در گفتوگو با وبگاه شبکه خبری آمریکایی بلومبرگ از همکاریهای سعودیها و آمریکا به خصوص دولت «دونالد ترامپ» گفته است.
در بخشی از این مصاحبه، خبرنگار بلومبرگ در خصوص همکاریهای ترامپ و سعودیها در موضوع نفت سوالی پرسید.
ولیعهد سعودی پاسخ داده است: «ایالات متحده عملاً از عربستان سعودی و دیگر اعضای اوپک خواست که به آنها اطمینان بدهند که کاهش تولیدی از جانب ایران نخواهد بود و ما آن را جبران خواهیم کرد. همین اتفاق هم افتاد. ایرانیها اگر اشتباه نکنم اخیراً 700 هزار بشکه از تولید نفت خود را کاهش دادند و عربستان سعودی، اعضای اوپک و حتی کشورهای خارج از اوپک روزانه 1.5 میلیون بشکه (بیشتر) نفت تولید کردند. به این ترتیب، ما به ازای هر بشکه نفت ناپدید شده ایران، 2 بشکه نفت صادر کردیم.»
ولیعهد سعودی در خصوص ناپدید شدن یک معارض سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول هم سخن گفته است. این معارض که «جمال خاشقجی» نام دارد روز سهشنبه برای ثبت طلاق همسر پیشین خود وارد کنسولگری عربستان شد ولی هنوز نزد خانوادهاش بازنگشته است.
ترکیه اعلام کرده که بررسی تصاویر ضبطشده نشان میدهد که خاشقجی با پای پیاده از کنسولگری بیرون نیامده است؛ در این زمان البته خودروهای دیپلماتیک متعددی از کنسولگری خارج و به آن وارد شدهاند. وزارت خارجه ترکیه سفیر عربستان در این کشور را احضار کرده و از وی خواسته که این مسئله را حل کند. سعودیها میگویند خاشقجی مدتی کوتاه پس از ورود به کنسولگری، از آنجا خارج شده است.
خبرنگار بلومبرگ صراحتاً از ولیعهد سعودی پرسیده که آیا خاشقجی در عربستان، مورد اتهام است؟ بن سلمان از پاسخ طفره رفته و گفته که اول باید فهمید که وی کجاست.
محمد بن سلمان در ادامه گفته که حاضر است اجازه ورود نیروهای امنیتی ترکیه به کنسولگری و تفتیش این مکان را صادر کند. وی گفته: «این ساختمان بخشی از اماکن تحت حاکمیت ما است ولی ما به آنها اجازه میدهیم که وارد شوند، جستجو کنند و هر آنچه میخواهند انجام دهند. ما چیزی برای مخفی کردن نداریم.»
محمد بن سلمان در پاسخ به سوال خبرنگار بلومبرگ، به سخنان تحقیرکننده اخیر ترامپ هم واکنش نشان داده است. ترامپ اخیراً گفته بود که در تماس با «ملک سلمان» پادشاه سعودی به او گفته که در صورت قطع حمایتهای نظامی واشنگتن از ریاض، ایرانیها ظرف 2 هفته این کشور را فتح میکنند.
بنسلمان در پاسخ به این سخنان رئیسجمهور آمریکا گفت: «عربستان پیش از ایالات متحده وجود داشت. ما از سال 1744 میلادی وجود داریم و فکر کنم که این یعنی بیش از 30 سال قبل از به وجود آمدن آمریکا.»
خبرنگار پرسیده: «آیا اهمیت نمیدهید که او (ترامپ) این چیزهای واقعاً گستاخانه را درباره پدر شما میگوید؟»
ولیعهد سعودی در پاسخ گفته: «خُب، میدانید، باید قبول کرد که دوستان چیزهای خوب و بد درباره ما میگویند. شما نمیتوانید دوستانی داشته باشید که 100 درصد چیزهای خوبی درباره شما میگویند. این ماجرا حتی درون خانوادهها هم صادق است. همیشه سوءتفاهمهایی وجود دارد و ما این (سخنان ترامپ) را هم در همین دسته طبقهبندی میکنیم.»
خبرنگار بلومبرگ در خصوص ماجرای هتل «ریتز کارلتون» و میهمانی اجباریاش هم سوالی پرسیده است. پاییز سال گذشته به ناگاه ملک سلمان قانون موسوم به مبارزه با فساد را ابلاغ کرد و پس از آن، بسیاری از شاهزادههای سعودی که میتوانستند مانعی بر سر نشستن ولیعهد جوان بر جای پدر باشند، دستگیر شدند.
این شاهزادهها در هتل پنج ستاره ریتز کارلتون زندانی شدند و بعدها برخی از آنها گفتند که در قبال آزادی، از آنها باجهای سنگینی طلب شده است.
بن سلمان در مصاحبه با بلومبرگ صراحتاً در این خصوص هم صحبت کرده و گفته که «مطمئن نیستم که عدد دقیق چه مقدار است اما فکر میکنم که تا امروز حدود 35 میلیارد دلار از آنها گرفته شده است.»
ولیعهد جوان سعودی از ادامهدار بودن اخذ این مبالغ از میهمانان اجباری ریتز کارلتون هم گفته و تصریح کرده: «فکر میکنم که این روند احتمالاً طی 2 سال آینده کامل شود. 40 درصد از مبلغ فعلی (35 میلیارد دلار) به صورت نقد گرفته شده و 60 درصد مابقی به صورت داراییهای غیرمنقول است.»