شناسه : ۱۲۴۰۷۰۹ - جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۳
توییتر صدها ربات حامی عربستان سعودی را مسدود کرد
شبکه «انبیسی» گزارش داد که توییتر صدها ربات را که تلاش کردهاند با انتشار همزمان پیامهایی از فشار بر عربستان در پرونده خاشقچی بکاهند، مسدود کرده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، شبکه «ان.بی.سی» روز پنجشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که شرکت «توییتر» صدها حساب ساختگی را که به صورت خودکار خط رسانهای مورد نظر سعودیها علیه پرونده مفقود شدن «جمال خاشقچی» را ترویج میکردهاند، مسدود کرده است.
شبکه ان.بی.سی گزارش داده که روز پنجشنبه توییتر را در جریان این فعالیتها قرار داده و این شرکت صدها اکانت خودکار (ربات توییتری) را مسدود کرده است. بنا بر این گزارش، این حسابها به صورت همزمان پیامهای مشخصی را در حمایت از خط مورد نظر سعودیها، نشر و بازنشر میدادهاند.
روز یکشنبه این حسابها توانستند هشتگ "کلنا_ثقه_فی_محمد_بن_سلمان" (همه به محمد بن سلمان اعتماد داریم) را به ترند اول جهان تبدیل کنند. عبارات مشابهی هم در همان روز در فهرست توییتهای پرانتشار توییتر قرار گرفت.
یک کارمند توییتر که خواسته نامش فاش نشود، گفته این شرکت پیش از گزارش ان.بی.سی به فعالیت این رباتها پی برده و به صورت روزمره شمار زیادی از آنها را مسدود کرده بود.
توییتهایی که روز یکشنبه به صورت عمده توسط چنین رباتهایی منتشر شد، عمدتا محتوایی در حمایت از بن سلمان داشته یا روایت غالب درباره مفقود شدن و قتل خاشقچی را زیر سوال میبردند، تا مخاطب درباره آنچه در رسانهها میخواند، تردید کند.
به نوشته ان.بی.سی تعداد زیادی از رباتها در نوامبر سال 2017 و به فاصله تنها چند دقیقه از هم، ایجاد شدهاند. تاریخ ساخت برخی دیگر هم به سال 2012 باز میگردد، که گروهی از این رباتها با فاصله چند ساعته ساخته شدهاند.
«بن نیمو» عضو ارشد بخش بررسیهای دیجیتال شورای آتلانتیک درباره این رباتها میگوید: «اینها قطعا ربات هستند، اما افراد را هدف قرار نمیدهد. این یک بازیای است برای افزایش اعداد توسط رباتها انجام میشود و هدفش گسترش یک پیام است.»
تنها در روز یکشنبه، ظرف 24 ساعت، بیش از 100 هزار توییت با هشتگ «دشمنان ملت را دنبال نکنید» توسط رباتها و حسابهای کاربری همسو با عربستان سعودی منتشر شده است.
به صورت رسمی مشخص نیست که چه کسی این رباتها را ایجاد کرده، اما در بسیاری از رخدادهای مربوط به سعودیها، رباتهای مشابه فعال شده و خط رسانهای مد نظر ریاض را پیش بردهاند. یک نمونه از این رخدادها، مناقشه سیاسی میان قطر و عربستان سعودی است. روزنامه «واشنگتنپست» چندی پیش گزارش داد در یک نمونهگیری اتفاقی از توییتهای عربی که در آنها به قطر اشاره شده، 17 درصد مطالب توسط رباتهای توییتری منتشر شده بودند.