ماهان شبکه ایرانیان

تصاویری از زندگی روزمره در آسیا ؛ حفظ سنت در دنیای مدرنیته

جهان همواره در حال تغییر و تحول بوده و در ادوار مختلف پیشرفت در تمام جنبه های علمی، فرهنگی و به طور کلی زندگانی صورت گرفته، اما به مرور زمان سرعت این تحولات افزایش یافته و امروزه مقایسه جهان پیرامونمان با دهه گذشته کاری دشوار است در حالی که فاصله در گذشته های دورتر تا این حد عمیق نبوده است

جهان همواره در حال تغییر و تحول بوده و در ادوار مختلف پیشرفت در تمام جنبه های علمی، فرهنگی و به طور کلی زندگانی صورت گرفته، اما به مرور زمان سرعت این تحولات افزایش یافته و امروزه مقایسه جهان پیرامونمان با دهه گذشته کاری دشوار است در حالی که فاصله در گذشته های دورتر تا این حد عمیق نبوده است. امروز تصور زندگی بدون تلفن های همراهمان و اینترنت کاری عجیب و دور از ذهن است و رها کردن زندگی ماشینی تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد اما خوب است بدانیم در همین اوضاع غرق شدگی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه در تکنولوژی و مدرنیته، هستند روستاها، شهرها و حتی کشورهایی که نشانی از تمدن نوین جهانی در آن ها یافت نمی شود و مردمان بومی همچنان به شیوه نیاکانشان زندگی می گذرانند.

در این میان سنت های بی شماری با موج تفکرات جدید، آرام و در سکوت غرق شدند و از بین رفتند، اما افراد زیادی در دنیا حضور دارند که برای ثبت یادگارهای دنیای سنتی تلاش می کنند تا قبل از اینکه برای همیشه از بین بروند آن ها را به مردم جهان بشناسانند و برای آیندگانی که هرگز نمی شود پیش بینی کرد چگونه زندگی خواهند کرد، باقی گذارند.

عکاس اهل کالیفرنیا، اولیور کلینک (Oliver Klink) درصدد کشف و ثبت این ناشناخته های دنیای سنتی مدت 16 سال از عمر خود را به سفر به گوشه و کنار آسیا از جمله، مغولستان، چین، بوتان، میانمار و هند گذراند تا قبل از آنکه مدرنیته بر این سرزمین ها نیز قالب شود، ایست زمان را در قالب تصاویرش به ثبت رساند. عکس های او سیاه و سفید است و زندگی ساده مردمانی را نشان می دهد که هیچ اثری از تکنولوژی در آنها نیست. 

کلینک متولد و بزرگ شده سوئیس است. تحصیلات او در زمینه فیزیک بوده و معتقد است عکاسی و پیچیدگی های نور و اجزای دیگر آن به عنوان کاتالیزوری در جهت شناخت بهتر فیزیک به او کمک کرده است. او به عنوان یک عکاس هنری مطرح به بیش از 100 کشور جهان سفر کرده تا از ریزه کاری ها و جزئیات پیچیده و عجیب محیط پیرامونمان عکاسی کند.  او درباره علاقه اصلی اش به هنر عکاسی گفته بود که هدف او تقویت حس رویاپردازی درون بیننده ها است. همچنین در صدد ثبت دنیا به گونه ای است که به عقیده او باید باشد.

در ادامه با کارناوال همراه باشید و از سفر سیاه و سفید کلینک به دنیای دست نخورده شرق، غرق در لذت شوید.

تقابل سنت و مدرنیته

1- در انحصار نیلوفرهای خفته بر آب، میانمار

تقابل سنت و مدرنیته

2- باران نور

کشاورزان به جای استفاده از ماشین آلات از گاو و خیش استفاده می کنند. 

تقابل سنت و مدرنیته

3- پرتوهای خداوندی

کلینک این تصویر را در سال 2014 در میانمار ثبت کرده است. این معبد و بسیاری معابد دیگر این کشور در اثر زلزله سال 2016 نابود شدند.

تقابل سنت و مدرنیته

4- نوجوانانی متفاوت از دنیای امروز

دو دختر نوجوان با لباس های سنتی و پوشیده از پر، سوار بر اسبهای چوبی در امتداد خیابانی در جریان یک جشن سنتی رژه می روند.

تقابل سنت و مدرنیته

5- زنان هندی ایستاده بر دیوار چاه پله

کلینک می گوید به دلیل عدم آشنایی با زبان های رسمی و سنتی مردمان این سرزمین ها همواره با مشکل مواجه می شده و به راهنما نیاز داشته تا برای او از رسومات صحبت کند.

چاه‌پله ها نوعی آب انبار یا برکه هایی هستند که دیواره های اطرافشان پلکانی است و باید پلکان زیادی را برای دست یافتن به آب آن طی کرد. بیشتر در هند و پاکستان وجود دارند.

تقابل سنت و مدرنیته

6- زندگی آمیخته در سنت

اولیور کلینک معتقد است سخت ترین چالشی که با آن دست و پنجه نرم کرده، یافتن مکانی بوده که در برابر مدرنیته تسلیم شده و تغییری در آن صورت گرفته باشد.

تقابل سنت و مدرنیته

7- غرق در اندیشه آینده

کلینک از تجربه ثبت تصاویر مردمان این نواحی چنین می گوید: اغلب آن ها هنگام ثبت تصویرشان متوقف می شدند، به گذشته و آنچه که قرار است در آینده رخ دهد فکر می کردند.

تقابل سنت و مدرنیته

8- نگاهی عجیب و مرموز

از تصاویر معروف و مورد توجه کلینک زن میانماری میانسال است که چهره اش با خطوط سنتی قبیله ای خالکوبی شده و کلاهی حصیری بر سر دارد و ارتباط چشمی عمیقی با کلینک برقرار کرده است.

تقابل سنت و مدرنیته

9- سرگرمی های ساده

دو پیرمرد در حال بازی سنتی در کنار خیابان هستند و در طرف دیگر آریشگری سر مشتری خود را می شوید.

تقابل سنت و مدرنیته

10- تماشای یک نبرد باشکوه

خانواده ای اهل بوتان در حال تماشای جنگ شاخ به شاخ دو برغاله خود هستند.

تقابل سنت و مدرنیته

11- سنگ و آجر

تصویری عجیب و خیره کننده از هنر و معماری سنتی

تقابل سنت و مدرنیته

12- ترس و ایمان

دعاخوانی و ادای احترام دخترکی در مقابل بت معبد در فضایی از مه و دود بین دیوارهای آجری خفته

تقابل سنت و مدرنیته

13- عشق جاودان

تصویری از پیرزن و پیرمردی خوش پوش در حالیکه که با گرفتن دست یکدیگر عشق عمیقشان را به رخ کشیده اند.

تقابل سنت و مدرنیته

14- روز رختشویی و تمیزکاری

پیرزنی خمیده در زیر بند رخت های خیس ایستاده و گوشه ای دیگر بامبویی که به عنوان طی از آن استفاده می شود در کنار دیوار جا خوش کرده است.

تقابل سنت و مدرنیته

15- عصایی از دل طبیعت

حتی نیازهای اساسی زندگی را هم از محیط پیرامونشان تامین می کنند و باز هم خبری از زندگی های پیشرفته کشورهای دیگر نیست. تصویر از پیرزنی با چوب بامبو به جای عصا در دستش

تقابل سنت و مدرنیته

16- پیرمرد، هیزم و گاو

سبد حصیری در دستان پیرمرد و چوب های بلندقد در پشت او برای افروختن آتش خودنمایی می کنند.

تقابل سنت و مدرنیته

17- آشپزخانه ای به سان سال های دور

خانواده ای در کنار اجاق گاز سنتی خود نشسته اند تا گرم بمانند و کتری چای بر کپه هیزم میغلد و گوشتها از سقف آویزانند و تضادی عجیب با زندگی مدرن غرب وجود دارد که غیر قابل توصیف است.

تقابل سنت و مدرنیته

سخن آخر

از تماشای تصاویر سیاه و سفید اولیور کلینک لذت بردید؟

به عقیده شما زندگی این مردمان سخت و خالی از هیجان است و یا اینکه ترجیح می دادید شما هم در شرایطی مشابه زندگی می گذراندید؟

اگر نوع نگاه کلینک را پسندیدید نظرتان را با ما در میان گذارید تا باز هم به سراغ تصاویر متفاوت و ارزشمند این هنرمند بین المللی برویم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی