به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، نشریه واشنگتن پست با انتشار گزارشی از وضعیت زنان زندانی در عربستان، پرده از نقض حقوق این زندانیان در این پادشاهی برداشت.
در این گزارش آمده است: براساس اظهارات چهار تن از کسانی که از نزدیک با شرایط فعالان در زندانها آشنا هستند، زنان که بیش از شش ماه در زندانهای عربستان سعودی محبوس شدهاند، در معرض بدرفتاری جسمی و روحی مانند محرومیت از خواب و ضرب و شتم بدنی قرار دارند.
دو نفر از این افراد با استناد به گفتههای یکی از شاهدان گفتند برخی از این سوء رفتارها در جریان بازجویی رخ داد. این اقدامات که توسط زنان بازجو انجام میشود شامل شوک الکتریکی و زدن شلاق است. از دیگر سوء رفتارهایی که شاهدان مطرح کردند تکانهای غیرقابل کنترل است که ایستادن را با مشکل مواجه میکند.
چهار نفری که با واشنگتن پست در مورد سوءرفتارها صحبت کردند، همگی شهروندان سعودی بودند که از طریق تماس با زندانیان یا به دلیل حضور افراد نزدیک در این بازداشتگاهها از این موضوع مطلع شدهاند. همه آنها از ترس عواقبی که آشکار شدن نامشان برای آنها در پی خواهد داشت، خواستند نامشان فاش نشود.
یک مقام عربستانی نیز که خواست نامش فاش نشود، در پاسخ به درخواست اظهار نظر در این مورد، با ارسال ایمیلی مدعی شد: "سیستم قضایی عربستان سعودی اجازه استفاده از شکنجه را نمیدهد. "
این در حالی است که سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد چند تن از فعالان بازداشت شده عربستان که از ماه می تاکنون در زندان به سر میبرند، با آزار و اذیت جنسی، شکنجه و سایر اشکال بدرفتاری مورد بازجویی قرار گرفتهاند. این گزارش پس از مصاحبههای مستقل واشنگتن پست با چهار نفر از کسانی که از نزدیک با شرایط بازداشت شدگان آشنا بودند، منتشر شد.
قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی توسط مقامات عربستان سعودی در ماه گذشته در کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه، بررسیهای دقیق موارد نقض حقوق بشر در عربستان را افزایش داده و موجب انتشار شایعاتی مبنی بر آزادی برخی از فعالان سعودی حقوق زنان با هدف کم رنگ کردن انتقادات به این پادشاهی شده است.
اما با گذشت هفت هفته از کشته شدن خاشقجی ستون نویس واشنگتن پست، هیچ یک از فعالان آزاد نشدند و نشانهای هم دال بر برداشتن گامهایی در راستای محکوم کردن آنها از سوی دادستانی عربستان مشاهده نشده است.
مقامات عربستان سعودی از اواسط ماه می اقدام به بازداشت مخالفان سیاستهای دولت این کشور کردند. این اقدام پس از آن رخ داد که در چندین موج دستگیریهای قبلی شخصیتهای برجسته دیگری شامل روحانیون، اعضای خاندان سلطنتی، مدیران اجرایی و فعالان سیاسی مستقل هدف قرار گرفته بودند.
مقامات عربستان سعودی که اغلب از افشای نام مظنونین جنایتکار خودداری میکنند کمپین بسیار غیرمعمولی برای افشای هویت زنان بازداشت شده به اتهام برقراری تماس غیرقانونی با کشوری خارجی راه اندازی کردهاند.
به گفته افراد آشنا با این موضوع هیچ یک از فعالان بازداشت شده دسترسی به وکیل نیافتهاند. آنها اظهار داشتند برخی از فعالان ماهها در یک ساختمان که هتل به نظر میرسید، مورد بدترین سوءرفتارهای بازجویان قرار داشتند. پس از آن این فعالان به زندان ذهبان در شهر ساحلی جده انتقال یافتند. در هر دو بازداشتگاه ها زندانیان مدت طولانی در سلول انفرادی نگهداری شدند. علاوه بر ضرب و شتم و شوک الکتریکی، دستکم یک زندانی در طی بازجویی از سقف آویزان شد.
یک زن زندانی سابق در ذهبان که حدود سه ماه پیش آزاد شد، گفت: او بارها شاهد ضرب و شتم زندانیان با استفاده از کابل تلفن و دیگر ابزارها در این مرکز بوده است.
عفو بین الملل از آزار و اذیت جنسی مکرر یکی از زنان عربستانی که صورتش را با ماسک پوشانده بود گزارشی منتشر کرد. با توجه به مدارک منتشر شده توسط عفو بین الملل، فعالان به طور مکرر با شوکهای الکتریکی یا شلاق شکنجه میشوند.
تنها چند هفته پس از قتل بی رحمانه جمال خاشقجی، فعالان اعلام کردند که مکررا از طریق ضرب و شتم، شوک الکتریکی و سوءرفتارهای دیگر شکنجه شده اند.