ماهان شبکه ایرانیان

داروهایی با اثر منفی بر میل جنسی!

فصل بهار برای افرادی که از آلرژی رنج می برند دوران سختی محسوب می شود و بر همین اساس است که بسیاری به مصرف آنتی هیستامین ها روی می آورند. اما آنتی هیستامین ها می توانند بر زندگی جنسی فرد تاثیرگذار باشند.

اگر در پی تقویت میل جنسی خود هستید، گزینه های مختلف از داروها تا رژیم غذایی و ورزش می توانند مد نظر قرار بگیرند.

داروهایی که می‌توانند میل جنسی را سرکوب کنند

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، موارد مختلفی می توانند بر کاهش میل جنسی تاثیرگذار باشند که یکی از آنها مصرف برخی داروهای مشخص است. در ادامه با این داروها که گاهی اوقات از نمونه های پر مصرف نیز هستند، بیشتر آشنا می شویم.

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSIRs) از جمله رایج‌ترین داروهای ضد افسردگی موجود در بازار هستند. برندهایی مانند زولوفت و پروزاک توسط پزشکان برای درمان افسردگی، اضطراب، و دیگر مسائل سلامت روانی تجویز می شوند. خبر خوب این است که آنها می تواند نقش چشمگیری در بهبود خلق و خو از طریق افزایش سطوح سروتونین داشته باشند.

خبر بد این است که SSIRها سطوح دوپامین و نوراپی‌نفرین را در مغز کاهش می دهند و می توانند میل جنسی را سرکوب کنند. اگر درباره مصرف این داروها و تاثیر آنها بر زندگی جنسی خود نگران هستید، بهتر است در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

پیش از دهه 1990 میلادی، ضد افسردگی های سه حلقه ای انتخاب نخست روانپزشکان بود. اما برخی پزشکان همچنان سه حلقه ای هایی مانند الاویل را تجویز می کنند. این داروها را می توان هم برای درمان افسردگی و هم درد عصبی مرتبط با زونا استفاده کرد.

اما ضد افسردگی های سه حلقه ای می توانند میل جنسی را از بین ببرند. مطالعات جدید دانشگاه کالیفرنیا نشان داده اند که این داروها تاثیر چشمگیرتری بر میل جنسی بانوان دارند، در شرایطی که SSRIها بیشتر بر میل جنسی مردان تاثیرگذار هستند.

داروهای ضد بارداری

داروهای ضد بارداری می توانند هورمون های جنسی در بانوان را کاهش دهند که در برخی موارد می تواند اثر منفی بر میل جنسی داشته باشد. اگر پس از مصرف داروهای ضد بارداری متوجه چنین اثری شده اید با پزشک خود درباره استفاده از گزینه های ضد بارداری دیگر مانند IUD که تاثیر کمتری بر میل جنسی دارند، صحبت کنید.

پروسکار

بزرگ شدن پروستات که به نام هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) شناخته می شود، می تواند آزار دهنده باشد. برای مردانی که این شرایط در آنها تشخیص داده شده است، روز و شب می تواند با مراجعه مداوم به دستشویی گره بخورد. بسیاری از بیماران و پزشکان به داروی پروسکار متوسل می شوند که با دستکاری در سطوح تستوسترون نشانه های BPH را کاهش می دهد. اما این شرایط می تواند به کاهش میل جنسی یا اختلال در تعوظ در مردان منجر شود. اگر علاقه ای به مصرف دارو برای مقابله با پروستات بزرگ شده خود ندارید می توانید با پزشک درباره انجام عمل جراحی صحبت کنید.

پروپشیا

ریزش مو می تواند تاثیر بسیاری زیادی روی اعتماد به نفس و عزت نفس مردان داشته باشد، که این شرایط به نوبه خود می تواند اثر منفی بر میل جنسی آنها بگذارد. بر همین اساس است که بسیاری از مردان برای مقابله با ریزش مو از داروی پروپشیا استفاده می کنند.

اما پروپشیا نیز نشانه هایی از تاثیر بر میل جنسی را نشان داده است. این دارو نیز به روشی مشابه با پروسکار در سطوح انتشار تستوسترون دستکاری ایجاد می کند که می تواند به اختلال در عملکرد جنسی منجر شود. از این رو، پزشکان درمان های دیگر ریزش مو مانند استفاده از روگین را تجویز می کنند که اثری مشابه با پروپشیا بر میل جنسی ندارد.

داروهایی که می‌توانند میل جنسی را سرکوب کنند

آنتی هیستامین ها

فصل بهار برای افرادی که از آلرژی رنج می برند دوران سختی محسوب می شود و بر همین اساس است که بسیاری به مصرف آنتی هیستامین ها روی می آورند. اما آنتی هیستامین ها می توانند بر زندگی جنسی فرد تاثیرگذار باشند. خبر خوب این است که اثر آنتی هیستامن ها بلند مدت نیست و چیزی حدود 12 ساعت یا کمتر طول می کشد. بر همین اساس است که بسیاری از پزشکان برنامه ریزی استفاده از این داروها برای همساز بودن با یک زندگی جنسی سالم را توصیه می کنند.

داروهای ضد تشنج

داروهایی که برای پیشگیری از تشنج شکل گرفته اند می توانند زندگی بیماران را نجات دهند، اما همچنین می تواند اثر قابل توجهی بر میل جنسی آنها نیز داشته باشند. خبر خوب این است که داروهای مختلفی برای کمک به پیشگیری از تشنج در دسترس هستند و پزشک می تواند نمونه هایی که تاثیر چشمگیر بر زندگی جنسی بیمار ندارند را تجویز کند.

شبه افیونی ها

شبه افیونی ها مانند ویکودین و اُکسی کانتین برای کمک به افرادی که از دردهای فلج کننده رنج می برند معرفی شده اند. از این نظر، آنها کار خود را به خوبی انجام می دهند، اما می توانند اثر منفی قابل توجهی بر میل جنسی بیمار نیز داشته باشند. شبه افیونی ها می توانند سطوح تستوسترون را کاهش دهند و از این رو، میل جنسی مردان کاهش یابد. اما حتی زنان نیز پس از مصرف شبه افیونی ها کاهش میل جنسی را نشان داده اند.

مسدودکننده های بتا

بسیاری از بزرگسالان آمریکایی از مسدودکننده های بتا مانند پروپرانولول و متوپرولول برای کمک به پیشگیری از تشدید بیماری های جدی قلبی استفاده می کنند. متاسفانه این مسدودکننده های بتا می توانند اثر چشمگیری بر میل جنسی داشته باشند. خبر خوب این است که انواع مختلفی از مسدودکننده های بتا در دسترس هستند و اگر با مصرف یک نمونه از آنها فردی کاهش میل جنسی خود را تجربه کند می تواند با مشورت پزشک یک گزینه درمانی دیگر را انتخاب کند.

بنزودیازپین ها

بنزودیازپین ها مانند زاناکس اغلب برای کمک به افراد مبتلا به اضطراب شدید - شرایطی که به صورت مستقیم بر میل جنسی تاثیرگذار است - تجویز می شوند. بنزودیازپین ها گروهی از داروهای تجویزی هستند که برای کمک به کسب آرامش و کاهش تنش عضلانی از طریق دستکاری در سیستم عصبی مرکزی طراحی شده اند.

با این وجود، بنزودیازپین ها می توانند میل جنسی را نیز کاهش دهند و از دیگر عوارض جانبی آنها می توان به سرگیجه، خواب آلودگی، ناراحتی معده و تاری دید اشاره کرد. افرادی که بنزودیازپین ها را مصرف می کنند می توانند تحریک پذیری، حالت تهوع، و عدم تمایل برای رابطه جنسی را تجربه کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی