وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (17 آذر) در رویداد هفته دیجیتال ایران اعلام کرد که سالانه در کشور 1440 میلیارد تومان هزینه صرف قبوض تلفن، آب، برق و گاز میشود؛ رقمی که میتواند به یک صرفهجویی برای کشور تبدیل شود.
«محمدجواد آذری جهرمی» از هزینههای دلاری و درآمد ریالی اپراتورهای موبایل و همچنین شرکت مخابرات ایران گفت و سپس به این نتیجهگیری رسید که میتوان هزینههای بیدلیل را کاهش داد. یکی از همین هزینهها، صدور قبوض کاغذی در شرکت مخابرات است:
«یک آمار ساده به ما میگوید شرکت مخابرات ایران که در حوزه درآمدی دچار مشکل است، 30 میلیون مشترک دارد و در دورههای 2 ماهه، یعنی سالی 6 قبض صادر میکند. هزینه تمام شده هر قبض 2 هزار تومان است. این هزینه در ماه 60 میلیارد تومان و در سال 360 میلیارد تومان است. این دور ریز منابع است در حالی که میتوانیم با ظرفیت دولت الکترونیکی از چنین هزینهای صرف نظر کنیم. دولت الکترونیکی امروز زیرساختهای آمادهای دارد؛ دیگر شایعه و ادعا نیست.»
وزیر ارتباطات از دستور خود به شرکت مخابرات ایران برای ارائه برنامهای جهت حذف قبوض کاغذی ظرف 45 روز آینده گفت.
او عنوان کرد که این 360 میلیارد تومان صرفاً هزینه شرکت مخابرات ایران است اما از سوی دیگر 35 میلیون کنتور برق، حدود 35 میلیون کنتور آب و 20 میلیون کنتور گاز وجود دارد:
«هزینه توزیع تمام این قبوض در سال 1440 میلیارد تومان است. در شرایطی که نظام درآمدی ما دچار اشکال است، چه کارهایی نمیتوان با این رقم انجام داد؟ درآمد وزارت ارتباطات از تملک داراییها، چیزی که از ابتدای سال تاکنون وصول شده 600 میلیارد تومان بوده است. با این بودجه باید ماهواره هوا کنیم، شبکه ملی اطلاعات را توسعه دهیم، ادعا دارند 300 میلیارد به پیامرسانها وام بدهیم.، دیتاسنتر بسازیم و دولت الکترونیک را توسعه دهیم. از نبود بودجه نمینالیم، اما عدد 1440 میلیارد تومان، عدد بسیار قابل توجهی است و از هزینه پرداخت شده به یک وزارتخانه هم بیشتر است.»
آذری جهرمی خبر داد که در خصوص الکترونیکی شدن قبوض آب، برق و گاز با وزیر نیرو و نفت صحبت کرده است و رییس جمهوری نیز در دولت دستور داده تا با توجه به مسائل بهرهوری، این ظرفیتها در دولت الکترونیک فعال و بهکارگیری شود.