ماهان شبکه ایرانیان

برگ سنا برای یبوست؛ مفید است یا مضر؟

گیاه سنا با خواص اثرگذاری در دستگاه گوارش امروزه در همه دنیا کاربرد دارد، بنابراین برگ سنا برای یبوست ممکن است مفید واقع شود.

برگ سنا برای یبوست؛ مفید است یا مضر؟

این گیاه به صورت دمنوش برای مشکل یبوست استفاده می‌شود و از دیگر خواص آن برای مشکلات پوستی، مو و لاغری کاربرد دارد.

آیا شما جزو افرادی هستید که مشکلات گوارشی، چون یبوست دارند؟ یبوست، یک بیماری گوارشی است که در اثر آن مواد دفعی بدن سفت شده و با درد وسختی از بدن دفع می‌شود. یبوست شدید موجب بسته شدن روده خواهد شد. در نتیجه به سرعت باید آن را درمان کرد. برای رفع این مشکل یک راه حل ساده به نام برگ سنا وجود دارد. این گیاه به دلیل خاصیت ملین کنندگی اثربخشی بالایی در درمان یبوست دارد.

طریقه استفاده برگ سنا برای یبوست

گیاه سنا به دلیل خاصیت ملین کنندگی گزینه مناسبی برای مشکل یبوست است. در سال‌های اخیر از برگ این گیاه در صنایع داروسازی به طور گسترده‌ای استفاده شده است. امروزه قرص‌هایی نیز از این تهیه شده که برای مشکل یبوست به دستور پزشک تجویز می‌گردد.

برگ و دمنوش سنا

دمنوش این گیاه، طعم آن به دلیل ترکیباتش تلخ است. مقدار 0.5 تا 1 گرم از برگ سنا را با یک فنجان آب در حدود 10 دقیقه بجوشانید و سپس آن را از صافی رد کرده و مصرف کنید. شما می‌توانید به دلیل تلخی آن را با نبات یا عسل میل کنید، اما تلخی آن به طور کامل برطرف نمی‌شود. بهترین زمان مصرف آن شب‌ها است. این مقدار برای افراد بزرگسال در نظر گرفته شده است. در مصرف سنا زیاده روی نکنید؛ چون استفاده زیاد از آن موجب اسهال شدید می‌شود. استفاده طولانی مدت از آن هم موجب تنبلی روده می‌شود. بهتر است بعد از 1-2 هفته، استفاده از آن را قطع کنید.

خواص گیاه سنا

*همانطور که گفتیم، برگ سنا برای یبوست و درمان آن مفید است. این گیاه روده‌ها را تمیز کرده و حرکت را در روده تسهیل می‌بخشد. اثرگذاری این گیاه بر روی روده موجب انقباض آن می‌شود و سبب حرکت آن می‌شود. این گیاه آب جذب می‌کند و به همین دلیل موجب نرمی مواد دفعی بدن می‌شود.

*دمنوش برگ سنا به لاغری و چربی سوزی کمک می‌کند. این دمنوش با دفع سموم بدن به پاک سازی کمک شایانی می‌کند.

*برگ سنا را می‌توانید آسیاب کنید و به شکل پودر دربیاورید. سپس آن را با مقداری آب مخلوط کنید. این ترکیب برای مشکلات پوستی مانند خارش پوست، اگزما، برطرف کردن لکه‌های قهوه‌ای و سفید پوست، رفع شقاق دست و پا، بهبود زخم‌های کهنه و مشکلات قارچ کاربردی است.

*این گیاه به درمان انواع تومور روده بزرگ و کوچک، تومور و سنگ کیسه صفرا، سرطان مثانه کمک می‌کند و موجب خروج سموم از بدن می‌شود.

*‌می‌توان پودر آن را با حنا مخلوط کرده و به صورت خمیر در آورده و بر روی سر خود قرار دهید. خاصیت آن مو‌ها را نرم می‌کند و از ریزش جلوگیری می‌کند.

موارد منع مصرف برگ سنا

*این گیاه به هیچ عنوان بدون اجازه پزشک برای کودکان زیر 10 سال استفاده نشود. همچنین در دوران بارداری و شیردهی نیز باید از مصرف آن خودداری شود.

*مصرف سنا برای افراد مبتلا به انسداد روده، بیماری هموروئید یا زخم معده ممنوع است.

*اگر سابقه بیماری قلبی دارید و از دارو‌های قلبی استفاده می‌کنید حتما قبل از مصرف از این گیاه با پزشک خود مشورت کنید. زیرا امکان تداخل دارویی بین آن‌ها وجود دارد.

*مصرف همزمان گیاه سنا با دارو‌های ادرارآور ممنوع است، زیرا منجر به دفع بیش از حد پتاسیم از بدن می‌شود.

نکته قابل توجه

از ترکیبات آن در روز‌های تعطیل یا زمانی که بیشتر در خانه هستید استفاده کنید، زیرا در صورت مصرف بیش از حد این گیاه، قولنج، بروز درد‌های شکمی و دل پیچه نصیبتان می‌شود. برای کاستن عوارض جانبی توصیه می‌شود، آن را با گشنیز، دارچین، زنجبیل، انیسون و هل مخلوط نموده و مصرف کنند. به طور کلی مصرف برگ سنا در دوز مناسب، تقریبا بی خطر بوده و هیچ گونه نگرانی درباره مصرف آن وجود ندارد.

در آخر باید بگوییم که سنا گیاهی است که معمولا به شکل بوته‌ای رشد می‌کند و از خانواده نخود است. برگ این گیاه خاصیت دارویی دارد. سنا بیشتر به صورت وحشی و در آفریقا و هندوستان وجود دارد. این گیاه را در مناطق جنوبی ایران و در کنار خلیج فارس می‌توان یافت. گیاه سنا در شکل ظاهری آن تنوع وجود دارد. گونه خارجی این گیاه با گونه ایرانی اش در ظاهر متفاوت است، اما از نظر خواص خاصیت مشابهی دارد.

بیشتر بخوانید:

ادویه‌های مفید برای فصل زمستان از نگاه طب سنتی

تقویت حافظه با یک گیاه معجزه گر

روغن های معطر که آرامش را به خانه تان می آورند!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی