ماهان شبکه ایرانیان

بودجه شرکت‌های دولتی برای نخستین بار بررسی شد

خبرگزاری فارس: محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال 98 در نشست خبری امروز (یکشنبه) در تشریح آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق، با اشاره به ادامه بررسی‌های این کمیسیون در بخش درآمدی بودجه، خاطرنشان کرد: دو سوم حجم بودجه کل کشور مربوط به بودجه شرکت‌ها است که آن طور که باید در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تخصصی مورد رسیدگی قرار نمی‌گرفت، اما امسال ما از ابتدای بررسی بودجه برای بررسی بودجه شرکت‌ها نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم و گزارش نسبتا مفصلی تنظیم شد. این برای اولین بار است که به این موضوع پرداخته شده است.

مفتح همچنین اضافه کرد: طبق این گزارش ابتدا تعریف شرکت دولتی پیش‌بینی شده است که طبق آن شرکت دولتی، شرکتی است که سرمایه آن متعلق به دولت است. همچنین هر موسسه یا شرکتی که 50 درصد از سهام َآن متعلق به دولت باشد تابع قانون تجارت است. بر این اساس در پیوست 3، بودجه 385 شرکت به عنوان شرکت دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: از بین 385 مورد، 372 مورد شرکت دولتی، 9 بانک دولتی، دو موسسه انتفاعی وابسته به دولت، یک ردیف فرعی، ذیل شرکت نفت و یک ردیف فرعی ذیل شرکت گاز است. همچنین حجم کل بودجه شرکت‌های دولتی در سال 98، 1274 هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال 97 که 839 هزار میلیارد تومان بوده است 52 درصد رشد داشته است. علاوه بر این 78 شرکت نسل اولی با 741 هزار میلیارد تومان و 307 شرکت دیگر با 533 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

به گفته مفتح از مجموع شرکت‌های دولتی 320 شرکت معادل 98.5 درصد سودده هستند که اعتبار آن‌ها بالغ بر 1256 هزار میلیارد تومان است و 65 شرکت معادل یک و نیم درصد زیان ده هستند. (مثل آب و فاضلاب روستایی) که کمک زیان می‌گیرند و بودجه آن‌ها 18.8 هزار میلیارد تومان است.

وی اضافه کرد: از دیدگاه اصل "44" 23 شرکت یعنی 1.3 درصد مشمول گروه یک هستند که 100 درصد باید واگذار شوند، 119 شرکت معادل 4.5 درصد مشمول گروه دو هستند که حداکثر دولت می‌تواند 20 درصد در آن‌ها سهم داشته باشد، 143 شرکت گروه سه، 11 شرکت گروه چهار و 89 شرکت سایرین هستند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه یادآور شد: هزینه کل این شرکت‌ها 992 هزار میلیارد تومان است که 671 هزار میلیارد تومان معادل 68 درصد هزینه‌های عملیاتی شرکت ها، تولید و توزیع است. 30 هزار میلیارد تومان هزینه‌های عمومی و اداره، 48 هزار میلیارد تومان هزینه‌های پرسنلی و 175 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است. این در حالی است که کل بودجه عمرانی دولت در صورت تحقق 100 درصدی 62 هزار میلیارد تومان ست.

وی با اشاره به این که شرکت‌های دولتی 30 هزار میلیارد تومان مالیات و سود سهام به خزانه واریز می‌کنند، گفت‌: کمیسیون تلفیق در جریان بررسی لایحه بودجه، بودجه شرکت‌های دولتی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان