به گزارش خبرنگار فرهنگی میزان، در چهارمین روز از سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر ، در اولین اجرای سالن وحدت ، ارکستر رتوریک به رهبری نصیر حیدریان، رهبر میهمان ارکستر به اجرا پرداخت .در این اجرا قطعات مختلفی از کشور اتریش ، آمریکا،روسیه وایتالیا به اجرادرآمد. در آخرین قطعه شاهین فرصت قطعه sinfonietta in a minor را اجرا نمود که به گفته وی ده سال قبل دور از وطن نوشته شده است . نصیر حیدریان رهبر این ارکستر پس از پایان آخرین قطعه به حضار گفت: این بچهها برای دانه به دانه این نتها از صبح تا شب زحمت کشیدند. من شاهدبودم که رهبر ارکستر (رضا مریوند) چقدربرای ارکستر زحمت میکشد. بعد از صحبتهای حیدریان که رهبر مهمان ارکستر بود، رضا مریوند، رهبر ارکستر از طرف اعضای ارکستر، سردیس حیدریان را به عنوان هدیه، تقدیم او کردند.
در سانس دوم تالار وحدت گروه پایور با هنرنمایی محمد اسماعیلی (نوازنده تنبک) و سعید پایور (نوازنده سنتور) روی صحنه رفت. این گروه قطعاتی را ساخته فرامرز پایور و سعید اجرا کردند.
در فرهنگسرای نیاورزان، تعدادی از برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان به اجرا پرداختند، در این قسمت هنرمندان جوان کشورمان از نقاط مختلف کشور به اجرا پرداختند.
ایوان شمس میزبان بانوان موسیقی «خنیاگران مهر» بود. تمام نوازندگان این گروه را بانوان تشکیل می دانند از نکات جالب عدم استفاده از چوب دستی توسط بهزادی عبدرهبر گروه بود . او با دستانش وبر اساس حال وهوای قطعات مختلف شیوه مدیریتش بر گروه را مدیریت می کرد.
در تالار رودکی هنرجویان دانشگاه هنر به اجرا پرداختند،در بخش اول این برنامه آنسامبل موسیقی کلاسیک دانشکده موسیقی (فرناد) با سرپرستی دکتر علی باستانی نژاد به اجرای برنامه پرداخت. بخش دوم این کنسرت به گروه سازهای ایرانی دانشگاه هنر با رهبری محمدرضا فیاض اختصاص داشت. دراین گروه تعدادی از نوازندگان جوان حضور داشتند که سازهای کمانچه، سنتور، قانون، تار، عود، تار باس، قیچک و سازهای کوبهای را مینواختند. نوازندگان جوان این گروه توانستند اجرای بسیار خوبی از این قطعه ارائه دهندو مورد تشویق مخاطبان قرار گیرند.
سالن سوره حوزه هنری که به اجرای اقوام اختصاص دارد در سانس اول ، میزبان گروه «نوای سیمره» از کوهدشت لرستان بود.مهران غضنفری قبل از شروع برنامه گفت:«هفته گذشته بر اثر تصادف دچار شکستگی شدم به همین دلیل اگر قصوری در اجرا دیدید، ببخشید. »
در سانس دوم گروه موسیقی « ترنگ» با همکاری مشترک گروه حرکات آئینی «ئاسو» به اجرا پرداختند . گروه موسیقی «ترنگ» که تا کنون با خوانندههای سابقه دار کار میکرده در این اجرا از خواننده جوان استفاده کرد.گروه «ئاسو» نیز با شعرهای مرتبط گروه موسیقی «ترنگ» هماهنگ بودند و با موسیقی حماسی حرکات مرتبط اجرا میکردند.
برزو امیری سرپرست گروه «ترنگ» گفت :«موسیقی اقوام از موسیقیهای اصیل ایرانی است و باید خیلی پررنگتر اجرا شود. هر چه به موسیقی اقوام بها دهیم باعث رشد این بخش میشود. ما در سراسر کشور هنرمندان موسیقی مقامیخوبی داریم اما چون جایی نیست تا آنها هنرشان را عرضه کنند، از دست میروند.»
در برج میلاد علیرضا طلیسچی وگروه پازل به اجرای موسیقی پرداختند. علی رهبری خواننده گروه پازل در بخشی از صحبت هایش آرزو کرد که روزی کنسرت های پاپ به واسطه اجرای «آهنگ های شیش وهشتی» شلوغ نشود.
سالن سیفالله داد خانه سینما هم چون روزهای گذشته میزبان سه مستند بودفیلم مستند «برف» به کارگردانی مهران زینت بخش ساعت 16:30 روز شنبه 27 بهمن ماه در خانه سینما اکران شد.این فیلم در 65 دقیقه به شرح زندگی فرهاد مهراد، خواننده، آهنگساز و آغازگر فصل نوین ترانه اعتراضی در کشورمان میپردازد. این در حالی است که همایون ارشادی در صحنه های بازسازی شده فیلم نقش فرهاد مهراد را بازی کرده است.
«بن بست» عنوان فیلم دیگری بود به کارگردانی مصطفی شیری است که سال 1387 با محوریت پرداختن به زندگی مرحوم بابک بیات تهیه و تولید شد.
بن بست به زندگی و آثار بابک بیات آهنگساز سینمای ایران و سازنده برخی از ملودی های ماندگار عرصه موسیقی ترانه از دهه پنجاه شمسی به این سو می پردازد و شخصیت هنری وی را از زبان هنرمندانی چون احمدرضا احمدی، بهروز افخمی، سیروس الوند، اهورا ایمانی، بهرام بیضایی، محمد سریر، فریدون شهبازیان، ناصر فرهودی و مسعود کیمیایی بیان می کند.
فیلم «ساز و مهر» به کارگردانی محسن نظری و مرجان قنبری مهر نیز عنوان اثر دیگری است که در آن به زندگی استاد ابراهیم قنبری از سازندگان پیشکسوت ساز در کشورمان پرداخته شده بود . این فیلم ساعت 18:30 روز شنبه 27 بهمن ماه اکران شد.