محققان دانشگاه کمبریج با همکاری محققان دانشگاه لستر واقع در انگلیس راهکار جدیدی را برای تشخیص زودهنگام ابتلا به سرطان ریه با استفاده از آزمایش خون ابداع کردند.
به گزارش به نقل از ایرنا ، در این شیوه جدید محققان با استفاده از سی تی اسکن و آزمایش خون توانستند تعداد مولکول های دی ان ای سلول های سرطانی رها شده در ریه موش های آزمایشگاهی را شمارش کنند. بر اساس این تحقیقات می توان جهش های منجر به شکل گیری تومور را از طریق اندازه گیری ذرات رها شده دی ان ای در پلاسمای خون تشخیص داد.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،محققان توانستند بین تعداد ذرات دی ان ای رها شده در ریه های موش و اندازه تومورهایی که در این اندام موش ها تشکیل می شود، رابطه ای منطقی برقرار کنند.
نتایج این تحقیقات راه را برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه با استفاده از آزمایش خون هموار می کند.
بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، سرطان ریه علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان و دومین سرطان شایع است. از هر چهار مرگ ناشی از سرطان، یک مورد به دلیل سرطان ریه است. مطالعات نشان می دهد تشخیص و درمان سریع بیماری موثرترین روش در افزایش طول عمر بیمار است.
سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای 65 سال سن دارند و کمتر از دو درصد مبتلایان کمتر از 45 سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان 70 سال است. از هر 14 مرد، یک نفر به سرطان ریه مبتلا می شود و این آمار در میان زنان، یک از 17 زن است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Disease Models and Mechanisms منتشر شده است.