به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: فروش کتابهای دیجیتالی در انگلستان طی سال گذشته 17 درصد کاهش داشته و کتابخوانها دوباره از آثار چاپی استقبال کردهاند.
میزان فروش آثار دیجیتال طی یک سال گذشته در این کشور تا 204 میلیون پوند تنزل کرده و این کمترین رقم از سال 2011 تاکنون بوده است. 2011 سالی بود که آمازون کیندل بازار کتاب چاپی انگلستان را با طوفانی درنوردید.
این دومین سالی است که آمار فروش کتابهای دیجیتال رو به کاهش بوده است. این رقم در سال 2015، سه درصد بود اما در سال گذشته به 17 درصد رسید.
«استفن لوتینگا» مدیر اجرایی انجمن ناشران انگلیسی در اینباره گفت: «من نمیگویم که رویای ایبوک از بین رفته، اما مردم کاملا به نتیجه رسیدهاند که در چه اوقاتی میخواهند وقتشان را با صفحههای نمایش بگذرانند. آنها دستگاههای مختلفی دارند که مدام در طول هفته باید به مانیتورهایشان خیره شوند، برای همین به یک نوع خستگی از صفحههای نمایش دچار شدهاند. کتابهای چاپی فرصتی هستند تا آنها از این مانیتورها فاصله بگیرند.»
فروش کتابهای دیجیتال در سال 2014 به بالاترین حد خود، یعنی 275 میلیون پوند رسید و این در آن زمان نیمی از فروش کلی بازار کتاب انگلستان را تشکیل میداد. اما فروش این محصولات با کاهش محبوبترین کتابهای یعنی ژانر ادبیات داستانی روز به روز کمتر شد. این دسته از آثار در سال گذشته 16 درصد کمتر خریدار داشتند و فروش آنها تا 165 میلیون پوند کاهش پیدا کرد.
در این میان اما پرفروشترین عناوین در ژانر ادبیات کودک و نوجوان بودند؛ کتابهای «جی.کی رولینگ» بهویژه «هری پاتر و فرزند نفرینشده» و آثار «دیوید ویلیامز» از جمله کارهایی بودند که از نسخههای دیجیتالی آنها استقبال فراوانی شد.
فروش کتابهای چاپی این آثار هم در سال گذشته رشد داشته است. براساس آمار بهدستآمده، طی سال 2016 کتابهای چاپی حوزه ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات داستانی و غیرداستانی 9 درصد افزایش داشته و به یک میلیارد و 550 میلیون پوند رسیده است.