ماهان شبکه ایرانیان

چرا آمریکا آخرین کشوری بود که پرواز ۷۳۷ را ممنوع کرد؟

خبرگزاری فارس:  به نقل از راشاتودی، هفته گذشته برای دومین بار طی 5 ماه یک هواپیمای بوئینگ 737 مکس که جدیدترین محصول شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا محسوب می‌شود سقوط کرد.

طی دو روز پس از سقوط این هواپیما بسیاری از کشور‌ها ازجمله استرالیا، اتیوپی، اندونزی، چین، هند، مکزیک، سنگاپور، اتحادیه اروپا و بسیاری از دیگر کشورها، پرواز این نوع هواپیما را در آسمان خود ممنوع اعلام کردند. درواقع آمریکا آخرین کشوری بود که پس از مقاومت بسیار مجبور شد پرواز بوئینگ 737 مکس را ممنوع کند.

تا پیش از ممنوع شدن پرواز هواپیما‌های 737 سازمان هوانوردی فدرال آمریکا و شرکت بوئینگ اصرار داشتند علی‌رغم دو مورد سقوط بوئینگ 737 تنها در 5 ماه، این هواپیما همچنان برای پرواز مناسب است.

به طور معمول شرکت‌های هواپیماسازی و همچنین شرکت‌های هواپیمایی تصمیم‌گیری‌های خود در این گونه موارد را امنیت مسافران و نه منافع اقتصادی شرکت قرار می‌دهند.

الساندرو برونو، کارشناس مستقل صنعت هوانوردی و امور بین‌الملل می‌گوید: شرکت هواپیماسازی بوئینگ مهم‌ترین شرکت هواپیمایی از نظر ارزش صادراتی است و بنابراین مشکل پیش‌آمده برای بوئینگ برای آمریکا گران تمام خواهد شد. از سوی دیگر چین که دومین بازار بوئینگ خارج از آمریکا محسوب می‌شود، احتمالاً از این بحران به عنوان اهرم فشار در مذاکرات تجاری با آمریکا استفاده خواهد کرد.

برونو می‌گوید: سازمان هوانوردی فدرال آمریکا مجبور شد پس از دستور رئیس‌جمهور آمریکا بوئینگ‌های 737 را زمین‌گیر کند.

این کارشناس بین‌المللی می‌گوید: شرکت بوئینگ در این زمینه باید مسئولیت‌پذیرانه عمل می‌کرد و خود این شرکت باید فراخوان توقف استفاده از بوئینگ‌های 737 مکس را می‌داد.

پیوتر پوشکارف، کارشناس ارشد موسسه تله‌ترید، می‌گوید: آمریکا تحت فشار‌های بین‌المللی تن به زمین‌گیر کردن بوئینگ‌های 737 خود داد؛ چراکه بسیاری از کشور‌های جهان پرواز این هواپیما‌ها را ممنوع کرده بودند.

وی می‌گوید: اگر سقوط مشابهی در داخل آمریکا اتفاق می‌افتاد و یا اینکه یکی از هواپیما‌های شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی دچار سانحه می‌شد، شهروندان آمریکایی انفعال دولت در این زمینه را چشم‌پوشی جناحی محسوب می‌کردند. در عین حال، اما شاهد آن هستیم که ارزش سهام بوئینگ در پی سقوط هواپیما‌ها و اقدام کشور‌ها در زمین‌گیر کردن بوئینگ‌های 737 به شدت سقوط کرده است.

پوشکارف می‌گوید: تا پیش از سقوط اخیر، ارزش سهام بوئینگ در زمان کریسمس از 300 دلار به 440 دلار رسید، اما پس از سقوط هواپیمای اتیوپی، ارزش سهام بوئینگ 15 درصد سقوط کرده و انتظار می‌رود کاهش بیشتری برای ارزش این سهام اتفاق بیفتد.

برونو می‌گوید: بوئینگ باید خود را برای دعوی قضایی مربوط به سقوط هواپیما‌های خود آماده کند؛ چراکه شرکت‌های هواپیمایی که هواپیما‌های آن‌ها سقوط کرده است، نه تنهاحق شکایت از بوئینگ را دارند، بلکه می‌توان انتظار داشت که دیگر شرکت‌ها نیز که سفارش ساخت این هواپیما‌ها را پیشتر به بوئینگ داده بودند لغو کنند و بوئینگ هم نمی‌تواند در این زمینه کار زیادی انجام دهد.

ولادیمیر روژانکفسکی، کارشناس مرکز مالی بین‌الملل در مسکو می‌گوید: زمین‌گیر شدن هواپیما‌های بوئینگ 737 مکس توسط کشور‌های مختلف می‌تواند به کاهش بیشتر ارزش شرکت بوئینگ منجر شده و عملاً ایرباس را به عنوان رقیب بوئینگ در جایگاه برتر قرار دهد.

کاتیا فرنکل، مدیر بخش تحلیل شرکت FinIst می‌گوید: از آنجا که سودآوری برای شرکت‌های هواپیمایی بسیار مهم است، آن‌ها تا مجبور نشوند هواپیما‌های خود را زمین‌گیر نمی‌کنند؛ چراکه در این صورت ضرر آن‌ها حتمی است.

وی ادامه داد: شرکت‌های هواپیمایی، هواپیما می‌خرند که از آن‌ها استفاده و سود کنند. نگهداری از یک هواپیما در H. شیانه نه تنها برای آن‌ها سودآوری ندارد، بلکه باید به خاطر پارک آن هواپیما پول پرداخت کنند از طرف دیگر مجبور هستند‌ای هواپیما‌ها را با یک هواپیمای دیژر جایگزین کنند.

برونو می‌گوید: هم بوئینگ و هم سازمان هوانوردی فدرال آمریکا باید خودر ا. برای شکایت مسافران و شرکت‌های هواپیمایی به دلیل سر باز زدن از زمین‌گیر کردن هواپیما‌های بوئینگ 737 مکس پیش از دستور مستقیم رئیس جمهور آماده کنند.

وی می‌گوید: در حال حاضر حدود 300 فروند هواپیمای بوئینگ 737 مکس زمین‌گیر شده‌اند.

فرانکل، اما می‌گوید: در صورتی که بوئینگ خود را ورزشکسته اعلام نکند، این رسوایی سال‌های سال این شرکت بزرگ آمریکایی را درگیر دعوی حقوقی خواهد کرد.

این کارشناس اقتصادی می‌گوید: این احتمال وجود دارد که در پی لغو سفارش شرکت‌های هواپیمایی، بوئینگ ده‌ها میلیارد دلار ضرر کند.

 

سهام بوئینگ 3 درصد دیگر هم سقوط کرد

پس از این‌که گزارش چند روزنامه، سوالات دیگری در مورد روند دریافت مجوز ایمنی جت‌های 737 مکس، آن هم قبل از دو سقوط مرگبار اخیر، مطرح کردند، سهام بوئینگ 3 درصد سقوط کرد.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، پس از این‌که گزارش چند روزنامه، سوالات دیگری در مورد روند دریافت مجوز ایمنی جت‌های 737 مکس، آن هم قبل از دو سقوط مرگبار اخیر، مطرح کردند، سهام بوئینگ با باز شدن معاملات وال‌استریت در روز دوشنبه، 3 درصد سقوط کرد.

وال‌استریت ژورنال گزارش داد که وزارت حمل‌ونقل آمریکا در حال بازرسی نحوه صدور تاییدیه برای هواپیمای 737 مکس و به ویژه سیستم ضد افت نیروی بالا برنده (ام‌سی‌ای‌اس) آن، می‌باشد.

سیاتل تایمز، در گزارش جداگانه‌ای نوشت که تحلیل‌های ایمنی بوئینگ از سیستم کنترل پرواز جدید آن که به نام ام‌سی‌ای‌اس (سیستم تقویت خصوصیات مانور) می‌باشد، دارای خطا‌های حیاتی‌ای می‌باشد که از جمله آن‌ها کمتر محاسبه شدن قدرت بوده است.

این روزنامه همچنین اضافه می‌کند که ادره هوانوردی فدرال آمریکا (اف‌ای‌ای) در مورد هواپیما‌های 737 مکس از پروسه استاندارد استفاده کرده است، درحالی که باید بازرسی‌های اضافی‌ای انجام می‌شد.

ریچارد سفران، از مؤسسه تحقیقاتی باکینگهام، می‌گوید: از این به بعد بوئینگ با بازرسی‌هایی بیشتر از آن‌چه قبلاً دیده است، روبرو خواهد شد.

سربازرس وزارت حمل‌ونقل آمریکا هر گونه ایرادی که در پروسه اعطای مجوز ایمنی به بوئینگ 737، توسط مدیریت اداره هوانوردی فدرال، وجود داشته باشد، را کشف خواهد کرد.

سفران گفت: اف‌ای‌ای برای هر خطایی که در اعطای مجوز به بوئینگ و مشارکت در تأیید سیستم ام‌سی‌ای‌اس داشته باشد، با دادگاه روبرو خواهد شد.

سهام بوئینگ از لحظه سقوط هواپیما در 10 مارچ که به مرگ 157 سرنشین منجر شد، تا امروز بیش از 10 درصد سقوط کرده و حدود 25 میلیارد دلار از ارزش بازار خود را به باد داده بود.

قیمت هر سهم بوئینگ در ابتدای معاملات امروز وال‌استریت (آغاز امشب به وقت تهران) 3 درصد سقوط کرد و به 368.21 دلار رسید و شاخص داوجونز را پایین کشید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی