محققان دانشگاه توکیو و مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) طی تحقیقاتی مشترک شواهدی پیدا کردند که نشان می دهد انسانها هم میتوانند میدان مغناطیسی را حس کنند. بسیاری از حیوانات نظیر پرندگان و زنبورهای عسل توانایی Magnetoreception دارند و می توانند انسانها میتوانند میدان مغناطیسی را حس کنند اما برای بسیار از محققان سوال بود که آیا انسان نیز از چنین قابلیتی برخوردار است یا خیر. حال نتایج یک تحقیق جدید، با بررسی تغییرات امواج مغزی انسان این سوال را پاسخ گفته است.

نتایج تحقیق جدید با قطعیت نشان می دهد که مغز انسانها حداقل به صورت ناخودآگاه میدان مغناطیسی را تشخیص میدهد. برای این تحقیق 34 دواطلب در یک اتاقک قرار گرفتند که هیچ گونه امواج رادیویی در آن وجود نداشت و فرد در تاریکی و سکوت مطلق فرو میرفت.
در همین حین محققان با قرار دادن الکترودهای به خصوصی روی سر داوطلبان به صورت همزمان امواج مغزی آنها را تحت نظر داشتند. پس از گذشت یک ساعت از شروع پروسه، پژوهشگران یک میدان مغناطیسی را به صورت بی صدا در اطراف اتاق به حرکت درآوردند تا ببیند در امواج مغزی داوطلب چه تغییری ایجاد میشود.

به گفتهی محققین این پروژه، امواج آلفای ذهن داوطلبین پس از این اتفاق کاهش پیدا کرد و به رقمی معادل 8 و 13 گیگاهرتز رسید. اگر ذهن شخصی مشغول چیزی نباشد، امواج آلفای ذهنش بالا میرود. پایین آمدن این امواج نشان دهندهی این است که چیزی توجه فرد را به خود جلب کرده.
بنابراین این مسئله نشان میدهد که انسانها بطور ناخوداگاه به امواج مغناطیسی عکس العمل نشان میدهند و میتوانند آن را حس کنند.
محققین Caltech باور دارند که ذهن انسان دیتای میدان مغناطیسی را پردازش میکند و در نهایت سینگالهای طبیعی نیستند را تشخیص داده و رد میکنند. با این حال هنوز تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد تا مشخص شود ذهن انسان تا چه حد توانایی حس کردن میدان مغناطیسی را دارد.