به گزارش خبرنگار
گروه حقوقی و قضایی
خبرگزاری میزان، گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگیهای موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن میسازد.
ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین راهکارها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به همین منظور با بازخوانی سئوالات طرح شده از وکیل آنلاین تلاش میکنیم در جهت افزایش آگاهیهای حقوقی مخاطبان نقش موثری را ایفا کنیم.
اگر کسی به فرد دیگری اتهامی را وارد کند، اثبات آن بعهده اوست و اگر نتواند اثبات کندف امکان پیگیری برای کسی که مورد اتهام واقع شده، وجود دارد. وکیلآنلاین در این مورد توضیح داده است.
پرسش مخاطب وکیلآنلاین درباره وارد کردن اتهام به افراد این است:
با سلام.من و همسرم مدتی است که جدا شده ایم؛ البته هنوز دادخواستی جهت طلاق نداده ایم.همسرم طی شکایتی از اینجانب که به تازگی به دستم رسیده اذعان داشته که بنده مدارک شناسایی و علی الخصوص یک برگ چک ایشان را از منزل ایشان به سرقت برده ام.برای اثبات بی گناهیم چه مراحل قانونی را باید انجام دهم.و اینکه ایشان این کار را برای عدم پرداخت نفقه و اینکه در آینده مدرکی علیه بنده درصورتی که جدا نشویم داشته باشند، انجام داده اند.لطفا مرا راهنمایی کنید.
پاسخ کارشناسان وکیلآنلاین:
صرف بیان و طرح ادعا نمی تواند دارای اثر باشد؛ بنابراین همسرتان که مدعی می باشند می بایست ادعای خود را به طریق قانونی اثبات نمایند. در غیر اینصورت برای شما امکان طرح شکایت افترا وجود خواهد داشت.
پرسش مخاطب وکیلآنلاین درباره واخواهی حکم غیابی این است:
طبق ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری،چنانچه رای دادگاه که بصورت غیابی صادر شده مبنی بر محکومیت متهم باشد، ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ واقعی، قابل واخواهی در همان دادگاه میباشد و پس از انقضای مهلت واخواهی برابر مقررات حسب مورد قابل تجدیدنظر یا فرجام است. بنابراین با توجه به غیابی بودن حکم و عدم اطلاع شما از صدور آن، طبق تبصره 2 همین ماده، هر گاه حکمِ غیابیِ دادگاه، ابلاغِ واقعی(ابلاغ به خود شخص) نشده باشد، محکوم علیه میتواند ظرف 20 روز از تاریخ اطلاع، درخواست واخواهی کند.