ماهان شبکه ایرانیان

ده نکته‌ جالب در مورد زندگی انیشتین

در این گزارش به سراغ برخی از نکات جالب زندگی شخصی آلبرت انیشتین رفته‌ایم که شاید خواندنشان برایتان جالب باشد. با زومیت همراه باشید.

ده نکته‌ جالب در مورد زندگی انیشتین که احتمالا نمی‌دانید

 

آلبرت انیشتین به خاطر تأثیر چشم‌گیر بر گسترش و شکوفایی علم فیزیک، یکی از بزرگ‌ترین فیزیک‌دانان قرن بیستم محسوب می‌شود و اسم او همواره با القابی نظیر باهوش‌ترین و نابغه‌ترین دانشمند جهان همراه می‌شود. در این مقاله به بعضی از نکات جالب زندگی او می‌پردازیم.

1. انیشتین در سن 16 سالگی تابعیت آلمانی خود را انکار کرد

آلبرت انیشتین از همان آغاز جوانی از هر نوع ملی‌گرایی بیزار بود؛ به‌طوری که در 16 سالگی تابعیت آلمانی خود را انکار کرد و خود را بیشتر یک شهروند جهانی می‌دانست. او تا سال 1901 هیچ ملیتی نداشت تا این‌که در این سال تابعیت کشور سوئیس را پذیرفت.

2. انیشتین با تنها دانشجوی دختر در کلاس فیزیک خود ازدواج کرد

میلوا ماریک تنها دانشجوی دختر در کلاس انیشتین در پلی‌تکنیک زوریخ بود. وی بانویی باانگیزه بود و به ریاضیات و علوم علاقه داشت و البته فیزیک‌دانی جاه‌طلب  بود؛ اما زمانی که با انیشتین ازدواج کرد، رؤیاهای خود را کنار گذاشت و فرزندان خود را به دنیا آورد.


همسر انیشتین

3. انیشتین یک پرونده‌ی 1427 صفحه‌ای در اف‌بی‌آی داشت

انیشتین از سال 1933 و بعد از سومین سفرش به ایالات متحده در اف‌بی‌آی پرونده داشت. این پرونده به‌تدریج بالغ بر 1427 صفحه شد. بیشتر این پرونده در مورد ارتباطات دیرین انیشتین با مؤسسات اجتماعی و صلح‌طلب بود. حتی یکی از مأموران اف‌بی‌آی  پیشنهاد کرد که تحت قانون ممانعت افراد بیگانه، انیشتین از ورود به آمریکا منع شود؛ اما این پیشنهاد از سوی وزارت امور خارجه‌ی ایالات متحده با مخالفت رو‌به‌رو شد.

4. انیشتین صاحب یک فرزند پنهانی بود

میلوا، همسر اول انیشتین، در سال 1902 و زمانی که با خانواده‌ی خود در صربستان زندگی می‌کرد، خارج از عهد زناشویی یک دختر به دنیا آورد و اسم او را لیسرل گذاشت. مورخان می‌گویند این دختر یا در طفولیت خود در اثر ابتلا به بیماری تب مخملک از دنیا رفت یا از سوی مادر خود رها شد تا به سرپرستی شخصی دیگر درآید. در هر صورت انیشتین هیچ‌گاه فرزند خود را ندید. تا سال 1987 افراد زیادی از وجود چنین فرزندی باخبر نبودند، تا این‌که در این سال مجموعه‌ای از نامه‌های انیشتین در دسترس عموم قرار گرفت.

5. انیشتین پول جایزه‌ی نوبل خود را هزینه‌ی جدایی از همسرش کرد

انیشتین که پیش‌بینی می‌کرد برنده‌ی جایزه‌ی نوبل شود، به همسر اول خود پیشنهاد داد در ازای دریافت پول این جایزه با طلاق موافقت کند. مبلغ این جایزه در حدود 32250 دلار بود که در آن زمان 10 برابر درآمد سالیانه‌ی یک پروفسور محسوب می‌شد.

6. انیشتین با دخترخاله‌ی خود ازدواج کرد

السا، همسر دوم انیشتین در واقع دخترخاله‌ی او بود. پدر السا و پدر آلبرت نیز با یکدیگر نسبت فامیلی داشتند. نام دوشیزگی السا هم انیشتین بود.

همسر دوم انیشتین

7. انیشتین قبل از شروع جنبش حقوق شهروندی یک فعال در زمینه‌ی حقوق شهروندی بود

انیشتین از مدافعان سرسخت حقوق شهروندی و آزادی بیان بود. زمانی که ویلیام دوبوآ در سال 1951 متهم به جاسوسی برای کشورهای بیگانه شد، آلبرت انیشتین برای دادن شهادت به نفع او داوطلب شد. بعد از این‌که وکیل دوبوآ اعلام کرد انیشتین در دادگاه برای دادن شهادت حاضر خواهد شد، قاضی این پرونده را مختومه اعلام کرد.

8. پسر انیشتین بیشتر عمر خود را در بیمارستان بستری بود

پسر دوم انیشتین، ادوارد (یا ته‌ته، آن‌طور که پدرش او را می‌نامید)، مبتلا به اسکیزوفرنی بود و بیشتر عمر خود را در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها سپری کرد. ادوارد علاقه‌ی زیادی به روانکاوی داشت و از تحسین‌کنندگان فروید بود. انیشتین و پسرش از طریق نامه دائما با هم در ارتباط بودند. با این حال آلبرت انیشتین پس از مهاجرت به آمریکا در سال 1933 دیگر پسرش را ندید. ادوارد در 55 سالگی در یک کلینیک روان‌درمانی از دنیا رفت.

9. انیشتین با پدر تسلیحات شیمیایی دوستی صمیمی داشت

فریتس هابر یک شیمی‌دان آلمانی و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل بود که رابطه‌ی صمیمانه‌ای با انیشتین داشت. هابر همانند انیشتین یهودی بود، ولی قبل از به قدرت رسیدن نازی‌ها در آلمان به دین مسیحیت گروید و همواره آلبرت را نیز تشویق به انجام این کار می‌کرد. او در طی جنگ جهانی اول، گاز خطرناک کلر را توسعه داد که از هوا سنگین‌تر بود و با رسیدن به زمین، وارد گلو و ریه‌ی سربازان پناه گرفته در سنگر می‌شد و آن‌ها را خفه می‌کرد. فریتس هابر پدر تسلیحات شیمیایی نام گرفته است.

10. انیشتین با یک روس متهم به جاسوسی ارتباط داشت

در سال 1935 مارگت، دختر‌خوانده‌ی انیشتین او را به مارگاریتا کونن‌کاوا معرفی کرد و آن‌ها وارد یک رابطه‌ی عاطفی با یکدیگر شدند. سال 1998 در یک حراجی، 9 نامه‌ی اینشتین به کونن‌کاوا بین سال‌های 1945 تا 1946 به فروش رسید. در یک کتاب نوشته‌شده توسط یکی از جاسوسان بزرگ روس، ادعا شده است که کونن‌کاوا‌ی روس، جاسوس بود؛ با این حال مورخان این ادعا را تأیید نکرده‌اند.

عشق انیشتین

 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی