ماهان شبکه ایرانیان

درحال بروز رسانی

آخرین خبر از بارندگی و سیل/هشدار سیل در جنوب و شرق کشور

سرویس جامعه فردا: بارش‎های سیل آسای از ابتدای سال در کشور موجب سیلابی شدن برخی از استان‌ها و اختلال در زندگی مردم شده است.

همچنان برخی شهر‌های خوزستان از جمله سوسنگرد و حمیدیه و رفیع و… در معرض ورود آب هستند.

پیرو اطلاعیه سازمان هواشناسی کشور سامانه بارشی فعالی از روز جمعه مورخ 98/1/23 وارد کشور شده و طی روز‌های شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در کشور فعال خواهدبود.

سیلاب اهواز به کارون و هورالعظیم هدایت می‌شود/ ساخت سیل‌بند 26 کیلومتری برای اهواز

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سیلاب جاری شده به سمت اهواز از طریق کانال سلمان به رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم هدایت می‌شود همچنین ساخت یک سیل‌بند حفاظتی به طول 26 کیلومتر و ارتفاع 3 متر در غرب اهواز آغاز شد.

فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان امشب در گفتگو با فارس در اهواز، اظهار کرد: ساخت یک سیل‌بند حفاظتی به طول 26 کیلومتر و ارتفاع 3 متر در غرب اهواز با همکاری دستگاه‌های اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء آغاز شد که ساخت 4.5 کیلومتر این سیل‌بند را سازمان آب و برق بر عهده گرفت و از ابتدای دغاغله تا پلیس‌راه اندیمشک و شمال عین دو ادامه دارد.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده این سیل‌بند حفاظتی پاسخگوی سیلاب جاری شده به سمت اهواز است، اما در شرایط خاص می‌توان ارتفاع و استحکام آن را تغییر داد.

ایزدجو با اشاره به پیش‌بینی وضعیت خوب آب‌گیری برای تالاب هورالعظیم، اظهار کرد: در کشور عراق نیز مانند ایران افزایش رهاسازی آب درحال انجام است که منجر به افزایش ارتفاع آب در هورالعظیم می‌شود و احتمال آب‌گرفتگی برای برخی مناطق نزدیک به تالاب پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: با کاهش آب در روخانه نیسان و اقدامات انجام شده در شهر‌های غرب استان و مسیر کرخه اکنون شاهد وضعیت بهتری در دشت آزادگان و شهر‌های اطراف هستیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آب‌گرفتگی منطقه عین دو اهواز، عنوان کرد: سیلاب جاری شده به سمت اهواز از طریق کانال سلمان به رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم هدایت می‌شود که در حل مشکل کانون‌های ریزگرد تالاب هورالعظیم مؤثر است.

ایزدجو با اشاره به کاهش خروجی سدها، اظهار کرد: سد‌های استان خوزستان در ایمنی و پایداری کامل هستند و میزان ظرفیت خالی سد‌های خوزستان از شرایط طبیعی کمتر است که به دلیل وضعیت آب‌گرفتگی در پایین‌دست سد‌ها مجبور به کاهش خروجی شدیم.

وی افزود: خروجی سد دز یک هزار و 350 مترمکعب در ثانیه، خروجی سد کرخه یک هزار و 400 مترمکعب در ثانیه و خروجی سد گتوند یک هزار و 500 مترمکعب در ثانیه است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به احتمال بارندگی در اردیبهشت‌ماه، عنوان کرد: به دلیل این‌که هواشناسی امکان پیش‌بینی دقیق حجم بارندگی را 5 روز قبل از آن دارد باید سد‌ها آمادگی کامل را برای پذیرش سیلاب‌های احتمالی داشته باشند.

وی گفت: طبق پیش‌بینی‌ها بارش باران در اواخر فروردین کمتر از میزان متوسط است به همین دلیل میزان خروجی سد‌ها با توجه به وضعیت شهر‌های پایین‌دست کاهش یافت.

تلاش‌ها تا یافتن جسد نوجوان کلاله‌ای ادامه دارد

سرپرست فرمانداری کلاله گفت: تلاش‌ها تا یافتن جسد نوجوان کلاله‌ای ادامه دارد.

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی فرمانداری کلاله، علی‌اصغر بیانی در نشست با نیرو‌های امدادی اعزام شده به محل حادثه و امور آب شهرستان اظهار کرد: پس از سه روز جستجو، تجسس و تلاش‌ها برای یافتن جسد «فرشاد آشورزاده» نوجوان 15 ساله در حاشیه رودخانه «گرگانرود» ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه تیم‌های امدادرسانی کلاله در کنار تیم‌های گنبدکاووس و گرگان در جستجوی جسد هستند، تصریح کرد: برای امدادرسانی و جستجوی دقیق‌تر، تیم‌های متخصص‌تری از غواصان آتش‌نشانی گرگان و هلال احمر گرگان و گنبدکاووس تا ساعات دیگر به نیرو‌های امدادی محل، برای یافتن جسد اضافه می‌شوند.

در ادامه جلسه، راهکار‌ها و شیوه‌های تجسس برای یافتن جسد غرق شده در رودخانه گرگانرود، ارائه و تصمیماتی اتخاذ شد.

گفتنی است این نوجوان اهل روستای دهنه غروب چهارشنبه در روخانه «گرگانرود» غرق شده و تاکنون نیرو‌های امدادی موفق به یافتن جسد نشده‌اند.

 

هشدار سیل در جنوب و شرق کشور

سازمان هواشناسی در اخطاریه‌ای اعلام کرده امروز و فردا در نیمه شرقی کشور احتمال بارش باران، رگبار و رعد و برق، آبگرفتگی معابر و سیلابی‌شدن مسیل‌ها پیش‌بینی شده است.

به گزارش مهر، سازمان هواشناسی در اخطاریه‌ای اعلام کرد: بارش باران گاهی با رگبار ورعدوبرق و احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها طی روز‌های شنبه و یکشنبه در نیمه شرقی کشور پیش بینی می‌شود.

بر این اساس این وضعیت امروز شنبه جنوب بوشهر، جنوب فارس از اوایل شب هرمزگان، جنوب کرمان و بتدریج اواخروقت جنوب سیستان وبلوچستان و فردا یکشنبه در نیمه شرقی هرمزگان، جنوب شرق کرمان، جنوب سیستان وبلوچستان و با شدت کمتر خراسان جنوبی و خراسان رضوی پیش‌بینی شده است.

انتظار می‌رود این سامانه بارشی بتدریج تا اواسط روز دوشنبه از نوار شرقی کشور خارج شود. با توجه به پیش بینی بارش شدید و رگبار ی، آبگرفتگی معابر عمومی و احتمال سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانه‌های فصلی در مناطق یاد شده وجود دارد ازاین رو به هموطنان گرامی و سازمان‌ها و ارگان‌های ذیربط توصیه می‌شود، تمهیدات لازم را جهت کاهش خسارات احتمالی به عمل آورند.

تخلیه گل‌ولای از شهرک پیام اهواز تا 2 روز دیگر

سرپرست تیم آتش‌نشانی اعزامی شهرداری تهران به اهواز، اعلام کرد: تا 2 روز دیگر آب‌های سطحی و گل و لای از شهرک پیام این شهر به طور کامل تخلیه می‌شود.

به گزارش فارس، محمدرضا هاشمی درباره آخرین اقدامات صورت گرفته درباره آبگرفتگی‌های مناطق مسکونی حاشیه رود کارون در شهر اهواز گفت: در جلسه‌ای که در ستاد بحران تهران با موضوع آبگرفتگی در اهواز برگزار شد، تهران به عنوان استان معین خوزستان موظف به اعزام نیرو و تجهیزات به این استان شد.

وی تصریح کرد: تیم عملیاتی کامل ما به همراه 30 آتش نشان و 6 پمپ سنگین و تجهیزات دیگر ابتدا به پلدختر اعزام شدند.

هاشمی ادامه داد: به دلیل شرایط بحرانی که از دیروز صبح برای اهواز پیش بینی شده بود، دو ر‌وز است که به شهرک پیام اهواز آمدیم و مشغول تخلیه گل و لای به‌جا مانده در معابر و خانه‌ها هستیم.

سرپرست تیم آتش نشانی همچنین درباره میزان خسارات وارده به ساختمان‌ها گفت: شاهد آسیب جدی و تخریب ساختمان‌ها نبودیم، اما گل و لای وارد منازل شده، بخش‌هایی هم فاضلاب وارد طبقات شده است همچنین پی ساختمان‌ها آسیب دیده و ترک خورده، اما ساختمانی تخریب نشده است.

وی درخصوص نتیجه عملیات و میزان تخلیه گل و لای نیز توضیح داد: تاکنون 50 درصد گل و لای خانه‌ها و آب سطح خیابان‌های شهرک تخلیه شده است.

هاشمی درخصوص پایان عملیات نیز توضیح داد: نیرو‌های داوطلب 24 ساعته فعالیت کردند و به نظر می‌رسد باتوجه به میزان فعالیت‌ها، پیشرفت کار بالا بوده و احتمالا تا دو روز دیگر تخلیه کامل این منطقه صورت گیرد.

سرپرست عملیات آتش نشانی شهرداری تهران در پایان عنوان کرد: نیرو‌های داوطلب پس از پایان کار قرار است به منطقه دیگری در اهواز اعزام شوند.

تخریب 50 تا 80 مدرسه در سیل لرستان؛ پرداخت تسهیلات به فرهنگیان سیل زده
وزیر آموزش وپرورش با اشاره به اینکه بر اثر سیلاب 50 تا 80 مدرسه در استان لرستان تخریب شده و نیاز به تخریب و بازسازی دارد، گفت: به فرهنگیانی که در سیلاب خانه وزندگی خود را از دست دادند تسهیلات بلاعوض وکم بهره داده می‌شود.

سید محمد بطحایی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: یکی از خدماتی که ما دنبالش هستیم وآنچه مقدوراتمان است انجام بدهیم کمک به فرهنگیانی است که در سیلاب آسیب دیدند وخانه وکاشانه خود را از دست داده ویا در برخی مواقع خسارت به آن‌ها وارد شده است.

وی افزود: امیدوارم بتوانیم با اقداماتی که در دست انجام داریم بتوانیم تسهیلات کم بهره و یا کمک‌های بلاعوض برای مرمت منازل فرهنگیان انجام بدهیم که امیدوارم در روز‌های آینده به نتیجه برسیم واعلام کنیم.

وزیر آموزش وپرورش با بیان اینکه طبق گزارش‌ها 50 تا 80 مدرسه در سیلاب لرستان تخریب شده و آسیب دیده که حتما باید تخریب و بازسازی شوند و از نظر ایمنی امکان تحصیل دانش آموزان در این مدارس وجود ندارد بنایراین خیرین محترم به کمک بیایند عنوان کرد: برای بازسازی تجهیزات گرمایشی وسرمایشی هم اعتبار ویژه‌ای را خواهیم گذاشت تا مدارس در شهرستان‌های سیل زده در شهر‌های مختلف از جمله الیگودرز، دلفان، پلدختر ومعمولان در مهر ماه 98 فعالیت خود را بدون مشکل آغاز کنند.

6 روستای سیل زده پلدختر دیگر قابل سکونت نیست؛ جابجایی روستا‌ها
بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه حجم خسارات در 6 روستا پلدختر به گونه‌ای است که دیگر قابل سکونت نیست، گفت: باید در اسرع وقت ساخت و ساز درمکان جدید برای سکونت اهالی آغاز شود.

مرتضی کاییدی فرد در گفت: وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت:شش روستای بخش مرکزی پلدختر از جمله روستا‌های بابا زید، ملاوی، خرسدر بالا، چم مهر بالا، چم مهر پایین، چم گرداب که براثر طغیان رودخانه‌های کشکان وسیمره تخریب شده اند مطالعات جابجایی آن‌ها در دستور کار قرار گرفته و در دست بررسی است.

وی افزود: حجم خسارات وارده دراین روستا‌ها به گونه‌ای است که دیگر قابل سکونت نبوده و می‌بایست در اسرع وقت ساخت و ساز درمکان جدید برای سکونت اهالی آغاز شود.


آمادگی هرمزگان در برابر سیل احتمالی

به دلیل ورود سامانه بارشی ‌و احتمال وقوع سیل به ویژه در شرق هرمزگان مسئولان استان از آخرین اقدامات در حال انجام برای جلوگیری از سیل می‌گویند.

آمادگی کلیه بنادر جزیره قشم در شرایط بحرانی

رییس اداره بنادر و دریانوردی قشم گفت: مسافران دریایی برای سفر به جزیره قشم در روزهای شنبه و بخصوص یکشنبه، برنامه ریزی دقیقی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، ‌علی اشتری ضمن اعلام آمادگی کلیه بنادر تجاری، مسافری و حمل خودرو در جزیره قشم در روزهای شنبه و یکشنبه که توسط هواشناسی نسبت به شرایط ناپایدار جوی همراه با بارندگی، اخطار داده شده است اعلام کرد: با توجه به شرایط هشدار جوی، کلیه مسیرهای دریایی منتهی به بنادر قشم، بصورت مستمر، رصد شده و در صورت تغییر در وضعیت پیش رو، اقدامات لازم برای سفرهای ایمن شناورهای مسافری، اتخاذ خواهد شد.

وی از کلیه مردم خواست برای سفر به جزیره قشم در روزهای شنبه و بخصوص یکشنبه، برنامه ریزی دقیقی داشته باشند، تصریح کرد: مرکز جستجو و نجات دریایی با شماره تماس 1550 بصورت شبانه روزی، آمادگی لازم جهت کمک به فرد یا شناور حادثه دیده را خواهد داشت.

‌تمامی نیروهای امدادی بشاگرد در آماده باش هستند

فرماندار شهرستان بشاگرد هم گفت: در صورت وجود بارندگی شدید و نیاز به اسکان اضطراری شهروندان، تمامی پیش بینی ها از جمله آمادگی سالن های ورزشی، مدارس و کمپ های هلال احمر در نظر گرفته شده است.

احمد محمودی در گفت و گو با ایسنا، افزود: تمام نیروهای امدادی از روزها قبل در آماده باش بوده و با تشکیل جلسه ستاد بحران شهرستان تمامی تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه عملیات بازگشت به مسیر یک رودخانه نیز انجام شد و دیگر مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: در صورت وجود بارندگی شدید و نیاز به اسکان اضطراری شهروندان، تمامی پیش بینی ها از جمله آمادگی سالن های ورزشی، مدارس و کمپ های هلال احمر در نظر گرفته شده است.

محمودی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد بارندگی جزیی به ویژه در ارتفاعات هستیم، اظهار کرد: طبق پیش بینی ها شدت بارندگی در بعدازظهر خواهد بود.

تمهیدات لازم برای مدیریت بحران در جاسک اندیشیده شده است

فرماندار جاسک هم با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها در خصوص بارندگی‌های پیش رو در شهرستان جاسک دیده و تمهیدات لازم اندیشیده شده است، گفت: برای تمامی روستاهایی که در کنار رودخانه‌ها هستند و شهرها مکان‌هایی برای اسکان ضروری در نظر گرفته‌ایم.

محمد رادمهر در گفت‌وگو با ایسنا، ‌اظهار کرد: ستاد بحران شهرستان جاسک از ایام عید نوروز تاکنون فعال است و از هفته گذشته تمامی جلسات در خصوص بارندگی‌های پیش رو برگزار شده است.

وی افزود: پیش‌بینی‌ها در شهرستان جاسک دیده و تمهیدات لازم اندیشیده شده است، شورای مدیریت بحران، دهیاران، شوراها و امکانات بخش خصوصی و دولتی آماده مقابله با وقوع سیل است.

فرماندار جاسک با بیان اینکه در این شهرستان نزدیک به سه میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم، تصریح کرد: اکنون وضعیت جوی آرام است و البته پیش‌بینی‌ها بر این است که از عصر بارندگی‌ها آغاز شود.

رادمهر عنوان کرد: برای تمامی روستاهایی که در کنار رودخانه‌ها هستند و ممکن است دچار آسیب شوند مکان‌هایی برای اسکان در نظر گرفته‌ایم، در شهرها نیز سالن‌های ورزشی برای اسکان ضروری در نظر گرفته شده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی‌ها و آمادگی‌های لازم برای مردم را نیز ایجاد کرده‌ایم.

اهالی روستای پاراف آماده تخلیه روستا هستند

فرماندار سیریک با بیان اینکه جلسات مقابله با بحران در این شهرستان گرفته شده و در صورت بارندگی آمادگی داریم، گفت: به اهالی روستای پاراف که در نزدیکی رودخانه قرار دارند اعلام کردیم قبل از شروع بارندگی‌ها روستا را تخلیه و به روستاهای هم‌جوار منتقل شوند.

عبدالله پرتابیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تا این لحظه بارندگی در شهرستان سیریک آغاز نشده و هوا ابری است.

وی افزود: تمامی روستاهای شهرستان سیریک به‌خصوص روستاهایی که در جوار رودخانه‌ها هستند در حالت آماده‌باش قرار دارند و برای هرگونه مقابله با بحران سیل آمادگی دارند.

فرماندار سیریک خاطرنشان کرد: به اهالی روستای پاراف که در نزدیکی رودخانه قرار دارند اعلام کردیم قبل از شروع بارندگی‌ها روستا را تخلیه و به روستاهای هم‌جوار منتقل شوند؛ روستای پاراف شامل چند محله پراکنده و هر محله شامل دو تا سه خانوار است.

پرتابیان ادامه داد: برای روستاهای دورتر از مسیل‌ها هستند نیز با هماهنگی دهیارها مکان‌هایی در نظر گرفته شده که در صورت وقوع سیل مردم به این مکان‌ها منتقل شوند.

وی عنوان کرد: در شهر سیریک و گروک نیز سالن‌هایی را در نظر گرفتیم که در صورت نیاز مردم به این مکان‌ها منتقل شوند.

فرماندار سیریک خاطرنشان کرد: جلسات مقابله با بحران در شهرستان گرفته شده و در صورت بارندگی آمادگی داریم و امیدواریم برکات باران رحمت الهی بدون ایجاد بحران به استان برسد.

تامین مایحتاج ضروری قشموندان

فرماندار شهرستان قشم هم گفت: برنامه‌ریزی جهت مدیریت شرایط اضطراری انجام و مایحتاج و اقلام ضروری عمومی تامین شده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا نصری در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: پیش‌بینی هواشناسی حاکی از بارش باران همراه با وزش باد شدید است و لازم است شهروندان از تردد و توقف در کنار درختان، دکل و تیرهای چراغ برق خودداری کنند.

وی تاکید کرد: مردم اطلاعات لازم را از مجاری رسمی مانند شوراها و دهیاری‌ها، روابط عمومی نهادهای مسوول و مراجع رسمی خبری نظیر خبرگزاری‌ها، پایگاه های خبرب و کانال های رسمی خبری دریافت کنند.

خطری شهر اهواز را تهدید نمی‌کند / قطع ورود آب به "عین 2"

فرماندار اهواز با اشاره به اقداماتی که در خصوص حفاظت از مناطق شهری اهواز در حال انجام است، گفت: وضعیت اهواز عادی است و خطری شهر را تهدید نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، جمال عالمی نیسی اظهار کرد: در حال حاضر سطح آب رودخانه کارون در حال فروکش است و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد مسیر ارتباطی در جاده‌های ساحلی بازگشایی می‌شود.

وی با اشاره به آبگرفتگی منطقه عین 2، افزود: عملیات انسداد زهکش شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا انجام شده است و تقریباً ورود آب به سمت منطقه عین 2 قطع شده است و مردم روز گذشته در امتداد جاده منطقه عین 2 شادی و یزله کردند.

فرماندار اهواز ادامه داد: همچنین منطقه کوی سیاحی از خطر خارج شد. در مناطق گلدشت و گلبهار نیز تکمیل سیل‌بند در حال انجام است تا خطر کاهش یابد.

عالمی نیسی گفت: از چند روز گذشته کار احداث سیل‌بند در منطقه ملاشیه در حال انجام است تا روان‌آب‌ها به سمت این منطقه رهاسازی نشود و خطری نداشته باشد.

فرماندار اهواز با بیان اینکه خطری اهواز را تهدید نمی‌کند، گفت: وضعیت اهواز عادی است و خطری شهر را تهدید نمی‌کند. تنها روان‌آب در محدوده پنج کیلومتر بالاتر از منطقه ال‌هایی و حمیدیه وجود داشت که کانال چمران مسدود شد و دیگر آب از این طریق وارد اهواز نمی‌شود. همچنین از سمت منطقه ال‌هایی مقداری آب از رودخانه کرخه و دز سر ریز می‌شود که با احداث دژ در قسمت غربی کانال سلمان که انتقال‌دهنده روان‌آب‌ها به سمت کارون و هور است، از آن جلوگیری می‌شود و اهواز از این سمت نیز در امنیت به سر می‌برد.

عالمی نیسی بیان کرد: مقرر شده است خروجی آب به سمت هور تسهیل شود و در جلسه‌ای تشکیل و تقسیم کار شد. همچنین مقرر شده با فراهم کردن تجهیزات لازم مسیر آب به سمت هور تسهیل شود تا آب از غرب اهواز خارج شود.

وی در خصوص ورود آب به تالاب هورالعظیم عنوان کرد: حرکت طبیعی آب به سمت هورالعظیم است و کسی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. ساختار رودخانه کرخه به گونه‌ای است که سرریز آن به سمت هور است. اکنون بیش از 90 درصد تالاب هورالعظیم پر آب شده است. تنها روان‌آب‌هایی در جوار اهواز وجود دارد که برای خروج آن‌ها به سمت هور تقسیم کار شده تا سریع‌تر خارج شوند. ما به دنبال تسریع خروج آب به سمت هور هستیم تا هم هور از آب غنی شود و هم مشکل روان‌آب‌ها حل شود.

 

راه ارتباطی 14 روستای کوهدشت مسدود است؛ تخریب 42 پل
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان کوهدشت گفت: راه ارتباطی 14 روستا در این شهرستان بر اثر وقوع سیلاب مسدود است.

به گزارش تسنیم از کوهدشت، محمدامین رحیمی مقدم در جلسه ستاد بحران که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: در سیل اخیر از 324 روستای شهرستان کوهدشت راه ارتباطی 98 روستا مسدود شد و این تعداد هم‌اکنون به 14 محور مسدودی تقلیل پیدا کرده است.

وی افزود: راه‌های مسدودی روستا‌های کوهدشت در محور رودبار بخش کوهنانی شامل 10 روستا، محور زرده‌سوار شامل 2 روستا و 2 نقطه هم در محور کوهدشت شمالی است.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان کوهدشت با اشاره به اعزام تجهیزات سپاه پاسداران و ارتش از استان‌های دیگر به این شهرستان عنوان کرد: راه ارتباطی 14 روستا تا هفته آینده به‌صورت موقت بازگشایی می‌شود و 42 دستگاه پل نیز در سیلاب آسیب دیده است.

وی بیان کرد: 2 آبنما در محور کوهدشت که به‌طول 50 متر است با بارش‌های اندک حداقل در 4 ساعت مسدود می‌شود؛ خسارتی که در 2 سیل اخیر 98 به حوزه راهداری شهرستان کوهدشت وارد شده 95 میلیارد تومان است.

پست برق منطقه عین 2 اهواز از خطر آب‌گرفتگی نجات یافت
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان گفت: پس از اعلام خطر تهدید آب‌گرفتگی در پست برق واقع در منطقه عین 2 که برق شهر اهواز را تامین می‌کند، پست برق از خطر آب‌گرفتگی نجات یافت.

به گزارش تسنیم در اهواز، غلامعباس بهرامی‌نیا صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشبختانه با همکاری و تلاش راهداران عزیز که با استقرار 18 دستگاه کمپرسی، چهار دستگاه لودر و یک دستگاه بیل مکانیکی فعالیت خود را آغاز کردند، شرایط به تثبیت رسید و اکنون این پست برق که برق اهواز را تامین می‌کند از خطر آبگرفتگی نجات یافت.

وی افزود: در تلاش هستیم تا بتوانیم سایر مناطقی که در عین 2 وجود دارد، به خصوص جاده کمربندی که شرایط آن اکنون بحرانی اعلام شده از خطر آبگرفتگی و تهدید سیل جلوگیری کنیم و وضعیت این مناطق را نیز به ثبات برسانیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان تصریح کرد: در سایر مناطق به ویژه پادگان الغدیر، ورزشگاه الغدیر و میدان میوه تره بار، راهداران با همکاری عوامل قرارگاه سازندگی خاتم در تلاش هستند که بتوانند سیل بند‌های این مناطق را که محله کیانشهر را تهدید می‌کند، مستحکم کنند و طی سه روز گذشته نیز در این مناطق مستقر و در حال فعالیت هستند.

بهرامی نیا عنوان کرد: همچنین در محور دغاغله و جاده نیشکر روبروی پادگان سلمان نیز راهداران مشغول به کار هستند تا بتوانند سیل بند کانال سلمان را نیز هرچه زودتر به اتمام برسانند.

 

آخرین وضعیت شهرک شماره 2 اهواز در محاصره سیلاب

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان با اشاره به احداث پل دسترسی برای ورود به این شهرک گفت: شدت جریان آب مانع تسریع در روند احداث پل‌های تردد به شهرک صنعتی شماره 2 اهواز شده است.

اخلاق محمدیان در گفتگو با ایسنا، با اشاره به آبگرفتگی معابر شهرک صنعتی شماره 2 اهواز اظهار کرد: عملیات احداث مسیر دسترسی به شهرک از طریق ایجاد 5 پل 7 متری با بهره‌مندی از امکانات مختلف از روز گذشته آغاز شده است و به صورت شبانه‌روزی ادامه دارد.

وی افزود: به دلیل محاصره شهرک صنعتی توسط سیلاب کرخه، فضای محدودی برای حرکت ماشین‌آلات وجود دارد و شدت جریان آب باعث کندی در روند احداث مسیر دسترسی توسط پل شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان تصریح کرد: مصالح و ماشین آلات سنگین مورد نیاز توسط شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان تأمین شده و لازم است تا واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک صنعتی اهواز 2 برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز همکاری کنند.

محمدیان ادامه داد: با توجه به میزان حجم آب در منطقه، باید از شدت جریان آب کاسته شود تا بتوان عملیات را با سرعت بیشتری ادامه داد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل بریدگی‌های انجام شده در جاده ترانزیتی اهواز - شوش برای عبور آب، آب وارد شهرک شده و خیابان‌های آن را آب فرا گرفته است. در تلاش هستیم تا هرچه سریع‌تر شرایط را برای ورود و تردد در شهرک فراهم کنیم.

به گزارش تسنیم، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با بیان اینکه سامانه بارشی قوی تا ساعاتی دیگر وارد استان کرمان می‌شود گفت: از صعود به ارتفاعات و توقف در مسیر رودخانه‌ها، سیلاب‌ها و حریم رودخانه‌ها به شدت منع شده است.

مجید سعیدی با اشاره به ورود سامانه بارشی قوی در کشور اظهار داشت: این سامانه بارشی تا ساعاتی دیگر وارد استان کرمان می‌شود.

وی با بیان اینکه تمامی فرمانداری ها، شهرداری‌ها، بخشداری‌های و دهیاری‌ها در استان در آماده‌باش هستند افزود: مسیر‌های رودخانه‌ها و مسیر‌های عبور سیلاب‌ها بازدید شده و اشکالات و موانع موجود در این مسیر‌ها در حد امکان در حال برطرف شدن است تا در صورت جاری شدن سیلاب به مناطق خارج از شهر‌ها هدایت شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با بیان اینکه تاکنون اقدامات خوبی در استان کرمان برای مقابله سیل و یا جاری شدن سیلاب‌های احتمالی انجام شده است عنوان کرد: آمادگی هرگونه اتفاق احتمالی در استان کرمان وجود دارد.

وی با اشاره به مطالب غیرواقعی که بعضا در فضای مجازی منتشر می‌شود گفت: هم‌استانی‌ها آخرین اطلاعیه‌ها و وضعیت هواشناسی مناطق مختلف استان را از هواشناسی استان، صدا و سیما و خبرگزاری‌ها و منایع خبری رسمی پیگیری کنند.

سعیدی با بیان اینکه در صورتی که در استان کرمان بارش باران را داشته باشیم حفظ خونسردی و آرامش و رعایت نکات ایمنی از سوی مردم اهمیت ویژه‌ای دارد افزود: صعود به ارتفاعت به علت احتمال قوع رعد و برق به شدت منع شده است.

وی با اشاره به اینکه مردم از توقف در مسیر رودخانه‌ها، آبنما‌ها و حریم رودخانه‌ها در زمان بارندگی خودداری کنند گفت: دامداران و عشایر مراقب باشند تا دام‌های آن‌ها در مسیر رودخانه‌ها و مسیر‌های سیلابی خودداری کنند.

تخلیه منازل قشموندان هرمزگان در مسیر سیلاب

‌رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان قشم از تخلیه منازل قشموندانی که در مسیر سیلاب قرار دارند خبر داد.

‌به گزارش ایسنا، علیرضا نصری اظهار کرد: به دنبال بازدید‌های میدانی مشترک با دادستان و مسولان سازمان منطقه آزاد از محلات شهر قشم، منازل آن دسته از قشموندانی که در مسیر سیلاب احتمالی قرار داشته‌اند تخلیه شد.

وی با بیان اینکه تمامی نیرو‌های امدادی در آمادگی کامل به سر می‌برند، اظهار کرد: تمامی تمهیدات لازم پیش بینی شده است.

رانش راه در 3 نقطه از محور ترانزیتی سوادکوه

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، مجموع خسارت ناشی از سیلاب را 500 میلیارد تومان بیان کرد و گفت: در سه نقطه محور سوادکوه نیز با رانش مواجه شدیم.

به گزارش مهر، سید محمد نظری با اشاره به چهار خطه شدن محور سوادکوه اظهار داشت: با توجه به دبی بالای سیلاب شاهد رانش و تخریب نقطه‌ای در محور سوادکوه بودیم.

وی گفت: در سه نقطه محور سوادکوه شامل کارسالار، روبروی مسکن مهر پل سفید، سرخ کلاً زیرآب براثر سیلاب و خالی شدن زیر جاده با رانش مواجه شدیم و در محدوده کارسالار که بخشی از خط انتقال آب شیرگاه از حاشیه آن عبور کرده است وضعیت بارش سبب شد تا در این نقطه نیز با رانش مواجه باشیم.

نظری با اشاره به تهیه سند کنترل سیلاب در استان اظهار داشت: این سند اسفندماه سال قبل به تصویب رسید و در گذشته مازندران فاقد سند بود و در این سند، به حوزه راه وشهرسازی توجه شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران تصریح کرد: با تخصیص منابع ملی امیدواریم از سال آینده اقدامات خوبی در حوزه‌های مختلف صورت گیرد و طبق آئین نامه حدود یک کیلومتر بالادست و پایین دست جاده، برداشت مصالح از رودخانه ممنوع بوده و به این مسئله در سند تهیه شده توجه شده است.

وی اجرای طرح دیوار ضامن، زهکشی و حائل و طراحی متد‌های فنی در حوزه راه نکا و بهشهر را از برنامه‌ها بیان کرد و گفت: از اردیبهشت ماه عملیات فنی و اجرایی در نقاط آسیب دیده انجام می‌شود.

هشدار دوباره وقوع سیل در خراسان رضوی/ظرفیت برخی سد‌ها تکمیل شد
فعالیت سامانه‌های بارشی در شمال شرق کشور همچنان ادامه داشته و پیش بینی شده روز‌های ابتدایی هفته بارش‌های رگباری در این منطقه رخ دهد.

به گزارش مهر، بارش‌های رگباری بهاری که از ابتدای سال جاری در خراسان رضوی موجب بارش‌های قابل توجهی شده است همچنان ادامه داشته و طبق پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی روز‌های شنبه تا دوشنبه هفته جاری نیز با فعالیت سامانه جدید بارشی امکان آبگرفتگی برخی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌ها وجود دارد.

طی روز‌های گذشته ظرفیت آبی مخزن برخی از سد‌های خراسان رضوی تکمیل شده و برای کنترل سیل‌های احتمالی دریچه سد‌ها باز و آب در پایین دست جریان یافته است.

طبق اطلاعیه هواشناسی خراسان رضوی تقویت هسته بارشی سامانه ناپایدار در حال گسترش به استان از اواخر امروز باعث افزایش حجم بارش‌ها به شکل رگبار و رعدوبرق در نواحی مستعد بارش تگرگ همراه با وزش باد شدید خواهد شد.

انتظار می‌رود فعالیت این سامانه ایجاد رواناب، آبگرفتگی و سیلابی شدن مسیل‌ها را در اکثر نقاط استان از اوایل وقت یکشنبه تابعدازظهر سه شنبه موجب شود. همچنین احتمال آبگرفتگی در بره‌ی نقاط مستعد استان به خصوص شهرستان‌ها و توابع صالح آباد، سرخس، فریمان، تربت‌جام، باخرز، تربت‌حیدریه و شهرستان مشهد وجود دارد.

بارش 229 میلیمتر باران

از ابتدای سال جاری جدید به صورت متوسط 229 میلیمتر باران در شهر‌های خراسان رضوی باریده که این میزان در مدت مشابه سال قبل حدود 80 میلیمتر بوده است.

در این مدت بیشترین میزان بارش‌ها در شهر قوچان با 315 میلیمتر و کمترین میزان در تربت جام با 156 میلیمتر به ثبت رسیده و همه شهر‌های استان با افزایش بیش از 2 برابری بارندگی مواجه بوده اند.

میزان بارش ثبت شده در مشهد نیز از ابتدای مهر سال گذشته تا 23 فروردین سال جاری به میزان 218 میلیمتر به ثبت رسیده که این میزان در مدت مشابه سال قبل 90 میلیمتر بوده است.

مسدود بودن راه 60 روستای دلفان
فرماندار دلفان با اشاره به اینکه راه دسترسی 60 تا 70 روستای شهرستان دلفان همچنان مسدود است، گفت: در حال حاضر 9 روستا در این شهرستان فاقد آب آشامیدنی بوده و 21 روستا نیز تاکنون برق‌دار نشده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، حشمت‌الله بهمنی فرماندار دلفان با اشاره به اینکه راه دسترسی 60 تا 70 روستای شهرستان دلفان همچنان مسدود است، اظهار کرد: خدمات‌رسانی به این روستا‌ها از طریق هوایی و در قالب کمک خیرین، سمن‌ها و هلال‌احمر انجام می‌شود و در زمینه تامین مایحتاج اولیه با مشکلی مواجه نیستند.

وی افزود: شدت سیلاب به حدی بوده که در برخی جا‌ها جاده‌ها اختلاف سطح پیدا کرده بنابراین کار ترمیم و بازسازی زمان بر است.

فرماندار دلفان با بیان اینکه براثر سیلاب 60 تا 70 درصد راه روستایی شهرستان از بین رفت، عنوان کرد: در حال حاضر 9 روستا فاقد آب آشامیدنی بوده و 21 روستا نیز تاکنون برق‌دار نشده‌اند.

بهمنی خسارت ناشی از سیل را در حوزه راه و ابنیه سنگین عنوان کرد و گفت: به زیر ساخت‌های آب، برق و گاز خسارت جدی وارد شده، پل‌ها، کانال‌ها و دیواره‌های ساحلی نیز خسارت فراوانی دیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه سیلاب فروردین ماه به 6 تا 7 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی و تجاری خسارت وارد کرد، افزود: تاکنون ارزیابی خسارت 3500 واحد انجام شده و مابقی نیز در حال پیگیری است.

فرماندار شهرستان دلفان بیان کرد: در جریان سیلاب اخیر به 1500واحد صنفی خسارت جدی وارد شد.

بهمنی حجم خسارات وارد شده به شهرستان را بیش از 500 میلیارد تومان عنوان کرد.

سیلاب اهواز به کارون و هورالعظیم هدایت می‌شود/ ساخت سیل‌بند 26 کیلومتری برای اهواز

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سیلاب جاری شده به سمت اهواز از طریق کانال سلمان به رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم هدایت می‌شود همچنین ساخت یک سیل‌بند حفاظتی به طول 26 کیلومتر و ارتفاع 3 متر در غرب اهواز آغاز شد.

فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: ساخت یک سیل‌بند حفاظتی به طول 26 کیلومتر و ارتفاع 3 متر در غرب اهواز با همکاری دستگاه‌های اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء آغاز شد که ساخت 4.5 کیلومتر این سیل‌بند را سازمان آب و برق بر عهده گرفت و از ابتدای دغاغله تا پلیس‌راه اندیمشک و شمال عین دو ادامه دارد.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده این سیل‌بند حفاظتی پاسخگوی سیلاب جاری شده به سمت اهواز است، اما در شرایط خاص می‌توان ارتفاع و استحکام آن را تغییر داد.

ایزدجو با اشاره به پیش‌بینی وضعیت خوب آب‌گیری برای تالاب هورالعظیم، اظهار کرد: در کشور عراق نیز مانند ایران افزایش رهاسازی آب درحال انجام است که منجر به افزایش ارتفاع آب در هورالعظیم می‌شود و احتمال آب‌گرفتگی برای برخی مناطق نزدیک به تالاب پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: با کاهش آب در روخانه نیسان و اقدامات انجام شده در شهر‌های غرب استان و مسیر کرخه اکنون شاهد وضعیت بهتری در دشت آزادگان و شهر‌های اطراف هستیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آب‌گرفتگی منطقه عین دو اهواز، عنوان کرد: سیلاب جاری شده به سمت اهواز از طریق کانال سلمان به رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم هدایت می‌شود که در حل مشکل کانون‌های ریزگرد تالاب هورالعظیم مؤثر است.

ایزدجو با اشاره به کاهش خروجی سدها، اظهار کرد: سد‌های استان خوزستان در ایمنی و پایداری کامل هستند و میزان ظرفیت خالی سد‌های خوزستان از شرایط طبیعی کمتر است که به دلیل وضعیت آب‌گرفتگی در پایین‌دست سد‌ها مجبور به کاهش خروجی شدیم.

وی افزود: خروجی سد دز یک هزار و 350 مترمکعب در ثانیه، خروجی سد کرخه یک هزار و 400 مترمکعب در ثانیه و خروجی سد گتوند یک هزار و 500 مترمکعب در ثانیه است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به احتمال بارندگی در اردیبهشت‌ماه، عنوان کرد: به دلیل این‌که هواشناسی امکان پیش‌بینی دقیق حجم بارندگی را 5 روز قبل از آن دارد باید سد‌ها آمادگی کامل را برای پذیرش سیلاب‌های احتمالی داشته باشند.

وی گفت: طبق پیش‌بینی‌ها بارش باران در اواخر فروردین کمتر از میزان متوسط است به همین دلیل میزان خروجی سد‌ها با توجه به وضعیت شهر‌های پایین‌دست کاهش یافت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان