تابناک: روز شنبه، باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا در برلین، تظاهرات جوانان جهان که هر جمعه برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی (اقلیمی) برپا می شود را ستود.
اوباما به برخی جوانان حاضر در برلین گفت: هرچه بیشتر شروع به خود بیانگری در سنین پایین کنید، بهتر است و افزود: بسیاری از جوانانی که هر جمعه تظاهرات می کنند، در سن رأی دادن نیستند، آنها برای رأی دادن بسیار جوان هستند، اما خود را بیان کرده و ابراز وجود می کنند.
او گفت: شما اجازه نمی دهید که پدربزرگ و مادربزرگ تان موسیقی که گوش می کنید، یا لباس هایی که می پوشید را انتخاب کنند، پس چرا اجازه می دهید تا تصمیم بگیرند که در چگونه دنیایی زندگی کنید؟
وی افزود: مبارزه با تغییرات آب و هوایی یک چالش وجودی به شمار می رود، و سیاره ای که روی آن زندگی می کنیم در معرض خطر است. هرگز موفق نخواهیم شد اگر دست روی دست بگذاریم و منتظر دیگرانی باشیم که کاری انجام دهند.
اوباما از روز پنجشنبه با هدف تبلیغ مؤسسه خود به آلمان رفته است و در اواخر سال 2015 میلادی تفاهم نامه آب و هوایی پاریس را امضا کرد و دونالد ترامپ در ژوئن سال 2015 میلادی از آن کنار کشید.
گفتنی است، در همین راستا در روز هفتم آوریل، ده ها هزار تن در شهرهای سوئیس تظاهرات کرده و خواستار تدابیری جهت مقابله با تغییرات آب و هوایی شدند. تظاهر کنندگان در لوزان سوئیس و در مقابل ساختمان تاریخی رومین، درختی به نام درخت رؤیاها کاشتند تا پیرامون آن گِرد آمده و تحصّن کنند.
اما تغییرات آب و هوایی چیست؟
تغییرات آب و هوایی (Climate Change) تغییر در ویژگی های آماری سیستم آب و هوایی است که طی حداقل سه دهه (٣٠ سال) رخ می دهد. این تغییرات در اقیانوس ها، خشکی ها و تخته های یخ اتفاق می افتد و اسباب طبیعی و انسانی در ایجاد تغییرات آب و هوایی دخیل هستند از جمله: سوزاندن سوخت های فسیلی برای تولید برق و حمل و نقل و کارخانه هایی که موجب آلودگی اتمسفر می شوند.