ماهان شبکه ایرانیان

کارشناس مسائل افغانستان:

آمریکا اراده کافی برای پایان دادن جنگ در افغانستان ندارد

کارشناس مسائل افغانستان گفت: آمریکا و برخی قدرت‌های منطقه بیش از آنکه اهتمام برای حل معضل افغانستان داشته باشند، بیشتر به فکر منافع و حل مشکل خود با طالبان هستند و بیشتر به فکر حضور خود در افغانستان هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، فهیم فطرت کارشناس و پژوهشگر مسائل سیاسی افغانستان درباره نشست دوحه گفت: طالبان به‌عنوان یک گروه جنگ طلب غیرسیاسی که استقلالی در عمل و دیگاه خود ندارند، شناخته‌ شده‌اند. چراکه همواره از سوی برخی از کشورها هدایت می‌شوند.

وی افزود: در تمامی نشست‌هایی که تاکنون با حضور طالبان برگزار شده مانند دوحه، پاکستان و مسکو، این طالبان نیستند که به‌عنوان گروهی مستقل پای میز مذاکره بروند و این گروه‌ها و کشورهای دیگری هستند که برای طالبان خط و نشان تعیین می‌کنند.

وی درباره لیست شرکت‌کنندگان دولت افغانستان در نشست دوحه نیز گفت: این لیست هنوز از سوی دولت تایید نشده و باید به تایید شورای عالی صلح افغانستان نیز برسد. اما آنچه که مهم است است بوده که این لیستی قابل قبول از نظر مردم افغانستان نیست چراکه این افراد خود دارای تمایلات و افکار طالبانی هستند.

فطرت همچنین درباره وجود اختلافات در دولت افغانستان نیز گفت: یکی از معضلاتی که مردم افغانستان همواره با آن دست به گریبان بوده‌اند نبود یک مشروعیت در دستگاه دولتی افغانستان است.

وی خاطرنشان کرد: اشرف غنی نمی‌تواند از طرف مردم افغانستان با طالبان گفت‌وگو کند. چراکه دولت وی از سوی آمریکا بو با کمک وزیر خارجه وقت این کشور به‌وجود آمد و رییس‌جمهور مردمی این کشور به‌حساب نمی‌آید.

این کارشناس مسائل سیاسی افغانستان ادامه داد: جرگه مشورتی صلح در قانون اساسی افغانستان جایی ندارد چراکه برآیند و اهداف آن تاکنون مشخص نشده است و حتی این جرگه از سوی آقای عبدالله نیز تحریم شده است و بیشتر ابزاری برای رسیدن به قدرت و کمپین انتخاباتی استفاده می‌شود و غنی در این جرگه به‌دنبال کسب مشروعیت برای خود است.

فطرت همچنین درباره مذاکرات آمریکا با طالبان نیز گفت: باور بر این است که اگر واقعا آمریکا و کشورهای منطقه اراده کافی برای پایان جنگ در افغانستان داشته باشند، صلح در کوتاه‌مدت در افغانستان برقرار می‌شود.

وی افزود: اما متاسفانه آمریکا و برخی قدرت‌های منطقه بیش از آنکه اهتمام برای حل معضل افغانستان داشته باشند، بیشتر به فکر منافع و حل مشکل خود با طالبان هستند و بیشتر به فکر حضور خود در افغانستان هستند.

وی در پایان گفت: مردم افغانستان بر این باور هستند که اگر کشورهای منطقه که برخی زیر سیاست‌های کرملین و برخی تحت سیاست‌های کاخ سفید هستند، سیاست خود را در جهت منافع افغانستان تغییر دهند، آینده خوبی پیش روی افغانستان خواهد بود.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان