به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، شمار افرادی که هر روز قربانی حملات سلاح سرد میشوند روندی صعودی در انگلیس پیدا کرده و مدتهاست که زنگ هشدار را برای مقامات این کشور به صدا درآورده است.
نکته قابل تامل پایین آمدن سن افرادی است که این سلاح سرد را با خود در مکانهای عمومی انگلیس حمل میکنند که تهدیدی جدی برای جان شهروندان این کشور به شمار میآید.
از جمله مواردی که میتوان به آن اشاره کرد خردسالی 7 ساله در مدرسه معلم باردار خود را با چاقو تهدید کرده است. همچنین میتوان به قتل عجیب 2 نوجوان 17 ساله در یک منطقه با فاصله چند ساعت اشاره کرد که نشان دهنده از پیش برنامه ریزی شدن این اینگونه حملات است.
گزارشها حاکی از آن است که شهر لندن روزی نیست که در آن چاقوکشی رخ نداده و قربانی نگیرد. برای مثال میتوان به اینگونه جرایم تنها در یک منطقه در پایتخت انگلیس اشاره کرد که در مدت 4 روز 5 حمله با چاقو گزارش شد که ضربات متعدد چاقو صدمه جدی به زنی 45 ساله زد و قطع نخاع کرد.
به گزارش یو اس تودی، آمارها حاکی از آن است که از ماه مارس 2017 تا مارس 2018 تعداد 285 نفر از شهروندان در انگلیس و ولز قربانی این حملات شدند که یک رکورد از زمان جمع آوری دادهها در سال 1946 به شمار میآید. دادههای جمع آوری شده ایرلند شمالی و اسکاتلند را شامل نمیشود.
در حالی که در آمریکا سلاح گرم ابزاری برای بسیاری از مرگ و میرهای رخ داده در آن به شمار میآید، تنها 4 درصد از قتلها در انگلیس بر اثر تیراندازی صورت میگیرد و 39 درصد با اشیا تیز انجام میشود.
مرگ و میر ناشی از چاقوکشی در انگلیس مقامات پلیس، کارگران جوان و خانوادههای قربانی را بر آن داشته تا از «ترزا می» برای اقدام جدی درخواست شود.
نخست وزیر انگلیس خشونت جوانان را به بیماری سرطان تشبیه کرده که سلامت عمومی جامعه انگلیس را به وضعیت اضطرار رسانده است.
فعالان حقوق بشر و دانشگاهیان انگلیسی توضیحات متفاوتی در خصوص افزایش جرایم چاقوکشی را بیان کردهاند. برخی از این افراد عوامل اجتماعی اقتصادی را عامل بروز و ظهور این جرایم میدانند به خصوص پایین آمدن هزینههای عمومی که دسترسی به برنامههای رفاهی را کاهش داده است.
این در حالی است که گروهی دیگر بر این باورند که استفاده فراگیر از شبکههای اجتماعی عاملی برای تقلید از رفتارهای ناهنجار در دنیای مجازی است که در دنیای واقعی عینیت بخشیده میشود. با این وجود برخی دیگر معتقدند که نبود نیروهای پلیس در خیابانهای انگلیس منجر به افزایش خشونتهای خیابانی شده، علی رغم آنکه نخست وزیر انگلیس از عدم ارتباط مستقیم میان کاهش افسران پلیس و افزایش جرایم چاقو گفته است.
شمار حوادث ثبت شده از سوی پلیس انگلیس در رابطه با خشونتهای خیابانی که در آن از چاقو و یا اشیا تیز استفاده شده در سال گذشته به 40 هزار 829 حادثه رسیده که افزایش 6 درصدی از خود نشان داده است.
در حالی که هنوز چند ماه از آغاز سال نو میلادی نمیگذرد، تا کنون دست کم 40 نفر قربانی خشونتهای خیابانی شدهاند. دست کم 10 نفر از این قربانیان نوجوان بودهاند، اما اکثریت کسانی که هدف حمله قرار میگیرند در رده سنی 18 تا 24 سال قرار دارند.