![حفتر بن سلمان نفوذ منطقهای قطر و ترکیه؛ بهانه امارات و عربستان برای حمایت از نیروهای حفتر در لیبی](/Upload/Public/Content/Images/1398/02/15/1708400081t.jpeg)
به گزارش
گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ از آغاز دور جدید درگیری ها در لیبی تقریبا یک ماه میگذرد. براساس آمار سازمان ملل تاکنون دستکم 392 نفر کشته و حدود 2 هزار نفر زخمی شدهاند. هزاران نفر از خانه و شهرهایشان آواره شدهاند و نگرانی گستردهای در مورد افزایش درگیریها در ماه رمضان وجود دارد.
دور جدید درگیریها در لیبی در پی اعلام تصمیم «خلیفه حفتر» مبنی بر اشغال «طرابلس» پایتخت لیبی که در کنترل «دولت وفاق ملی» تحت حمایت سازمان ملل است، آغاز شد. حفتر از مدتها پیش دولت قانونی لیبی را به حرکت به سوی طرابلس پس از تثبیت کنترل بر میادین مهم نفتی تهدید میکرد.
حفتر در این روند تلاشهای سازمان ملل برای تشکیل کنفرانس صلح ملی که اکنون برای مدت زمان نامعلومی به تعویق افتاده را به چالش کشید. او که در عرصه بین المللی از حمایتهایی برخوردار است، در منطقه عربستان، مصر و امارات را به عنوان حامیان اصلی خود میبیند. حفتر از حمایتهای مالی عربستان و امارات برای نیل به خواستههای جاه طلبانه خود بهره میبرد.
خلیفه حفتر تنها یک روز پیش از آغاز حملات خود به طرابلس در ریاض با «سلمان» و «محمد بن سلمان» دیدار کرد. در واقع وی نخستین مقام لیبیایی است که پس از بیش از 50 سال به عربستان سفر کرده است.
«فیتز جرالد» کارشناس امور لیبی و نویسنده کتاب «انقلاب لیبی و پیامدهای آن» اظهار داشت در پی این سفر "حسابهای کاربری توییتری مرتبط با عربستان" آغاز به کار کرده و توییتهای حمایتی از حفتر را منتشر کردند. برخی از این توییتها با لهجه عربی لیبیایی و آشنا به جزئیات جغرافیایی لیبی بودند.
به گزارش کارشناسان سازمان ملل، امارات در سالهای اخیر جنگندههای مورد نیاز نیروهای حفتر و حدود 100 نفربر زرهی آنان را تامین کرده است. در این گزارش آمده است امارات به احتمال زیاد در توسعه پایگاه هوایی «خدیم» نیز به حفتر کمک کرده است.
برخی از جنگندههای ارتش ملی وابسته به حفتر ساخت چین هستند. جنگنده چینی AT 802U، از نوع جنگندههایی است که امارات مشتری اصلی آن بوده است.
ضمن این که منابع منطقهای از کمپین 200 میلیون دلاری عربستان و امارات برای حمایت از نبردهای حفتر خبر دادهاند. براساس گزارشها بخش عمدهای از این کمک مالی برای خرید تسلیحات مصرف شده است.
همدلی امارات با حفتر به کمکهای مالی محدود نمیشود. همگام با حفتر که دولت وفاق ملی را به عنوان تروریستهای افراطی معرفی میکند، «انور قرقاش» وزیر خارجه امارات روز پنج شنبه اعلام کرد "افراط گرایان" فرآیند جستجوی راه حل سیاسی در لیبی را منحرف کردهاند.
یک منبع دیپلماتیک امارات نیز در گفتگو با سیانان گفت که نبرد در لیبی در واقع جنگی برای "پایان دادن به نفوذ منطقهای قطر و ترکیه و حمایت آنها از اخوان المسلمین" است.
در این راستا همراهی دولت آمریکا با متحدانش عربستان و امارات برای معرفی اخوان المسلمین به عنوان یک گروه تروریستی نیز تصادفی به نظر نمیرسد.