سرویس سیاسی فردا: رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: یک نفر برای سخنگوی دولت انتخاب شده و بعد از ملاقات او با رئیسجمهور، درباره معرفی وی تصمیمگیری میشود.
به گزارش مهر، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره مباحث مطرح شده در این جلسه، گفت: بررسی بهبود مدیریت کسب و کار، مهمترین بحثی بود که امروز داشتیم.
وی با بیان اینکه هر دستگاهی وظایفی در راستای تسریع و بهبود مدیریت کسب و کار دارد، گفت: برای تأسیس شرکت و دریافت مجوز برای سرمایهگذاری، نباید رویه به اینگونه باشد که افراد از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر و از یک دستگاه به دستگاه دیگر روند بلکه باید به گونهای پیش رویم که همه این مسائل از طریق فضای مجازی و به صورت سیستمی انجام شود.
رئیس دفتر رئیسجمهور بیان کرد: رئیسجمهور دستور داد که شرایط باید به گونهای باشد که هر کسی که میخواهد شرکتی تأسیس و یا سرمایهگذاری کند، فقط یک بار مدارک تحصیلی و سوءپیشینه خود را ثبت کند و دیگر کسی حق ندارد که مرتب از این فرد کاغذ، عکس و اطلاعات شخصی بخواهد.
واعظی با اشاره به اینکه مصوبه این موضوع را امروز قطعی کردیم و مسائلی در این راستا وجود داشت که به کمیسیون اقتصاد ارجاع دادیم، تصریح کرد: تاکنون بیش از 1000 مجوز در این رابطه حذف شده است که اعضای هیئت دولت آن را کافی ندانستند و قرار بر این شد که باز هم مجوزها کاهش یابد.
وی تأکید کرد: اگر آنچه امروز در هیئت دولت صحبت شد، عملیاتی شود ما میتوانیم سرعتی به سرمایهگذاری داخلی و خارجی ببخشیم و مردم هم با سرعت بیشتری میتوانند کارهایشان را انجام دهند.
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه در این جلسه مباحثی هم درباره سلامت الکترونیک مطرح شد، گفت: با توجه به گستردگی این مسئله و از آنجایی که همه مردم ایران در شهرها و نقاط دوردست با آن مواجه هستند، رئیسجمهور دستور داد که در خرداد ماه این افتتاح انجام شود تا مردم بتوانند از این اقدامی که به صورت مشترک توسط وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده است، استفاده کنند.
واعظی در خصوص اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر خروج دو لایحه CFT و پالرمو از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من نشنیدهام که این دو لایحه از دستور کار مجمع خارج شده باشد، این دو لایحه در کمیسیونهای مجمع در حال بررسی است تا در دستور کار مجمع قرار گیرد.
وی درباره اظهارات مقامات عراق مبنی بر اعزام دو هیئت به ایران و آمریکا برای گفتگو اظهار داشت: این هیئت هنوز به تهران نیامدهاند. روابط ایران و عراق روابط نزدیکی است؛ نمیگوییم هیئت نفرستند، اما حرفهای آنها را خواهیم شنید و پاسخ میدهیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص رایزنیهای وزیر امور خارجه عمان با وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت: وزیر امور خارجه عمان با آقای ظریف مذاکره کرده است. آقای ظریف گزارش این مذاکرات را امروز در هیئت دولت مطرح کرد.
واعظی اضافه کرد: مباحث گفتگوی وزیر امور خارجه عمان با ایران در خصوص میانجی گری نبوده است.
وی در مورد انتقادات مجلس مبنی بر عدم اجرای قانون افزایش حقوق، تاکید کرد: من نظر نمایندگان مجلس را خدمت آقای انصاری و نوبخت منعکس کردم و توصیه کردم با نماینده ذیربط صحبت کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه شاید دو تصویر از قانون وجود داشته باشد، افزود: دولت رقم مصوب را به حقوق کارمندان اضافه کرده است.
واعظی گفت: مجلس مصوب کرد به حقوق هر کارمند 400 هزار تومان اضافه شود و بقیه منابع نیز به صورت 10 درصدی بین همه کارمندان تقسیم شود. هرچه نظر قانونگذار باشد اجرا میکنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سخنگوی دولت چه زمانی تعیین میشود؟، اظهار داشت: یک نفر انتخاب شده و بعد از ملاقات او با رئیسجمهور، درباره معرفی وی تصمیمگیری میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آخر هفته سخنگوی منتخب با رئیس جمهور جلسه دارد و احتمالاً مورد نظر ریاست جمهور قرار میگیرد.
امیری: دولت دخالتی در انتخاب هیئت رئیسه مجلس ندارد
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: مجلس درخواست داریم لایحه جامع انتخابات را در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش تسنیم، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: موضوع انتخاب رئیس، نواب و اعضای هیئت رئیسه مجلس مربوط به مسائل داخلی مجلس است و دولت در این حوزه هیچ دخالتی ندارد.
لایحه جامع انتخابات که توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه داده شده است، گفت: با اجرای این لایحه و با توجه به غنای کارشناسی آن، بسیاری از مشکلاتی که در موضوع انتخابات در کشور پیش میآید حل میشود و از مجلس درخواست داریم که این لایحه را در دستور کار خود قرار دهد.
جنیدی: CFT و پالرمو همچنان در دستور کار مجمع قرار دارد
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دو لایحه از لوایح چها گانه تصویب شده و دو لایحه الحاق به معاهده پالرمو و CFT همچنان در دستور کار مجمع قرار دارد.
به گزارش ایسنا، لعیا جنیدی در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به این سوال که روند بررسی لوایح چهارگانه در مجمع تشخیص مصلحت نظام چگونه است؛ اظهار کرد: از لوایح چهارگانه دو موردش اصلاح و تصویب و آیین نامه هایش هم تصویب شد.
وی ادامه داد: دو لایحه مربوط به الحاق به معاهدههای پالرمو و CFT همچنان در دستور کار مجمع قرار دارد.
جنیدی در پاسخ به خبرنگاری که خاطرنشان کرد یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته CFT و پالرمو از دستور کار مجمع خارج شده است؛ تصریح کرد: اولا این گفته تلویحی است و صریح نیست؛ ثانیا اصلا عملی نیست چراکه موضوعی که برای مجمع ارسال میشود باید در زمان مشخصی به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: حداکثر تا همین پنج ماه آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به این موضوع رسیدگی کند.
معاون پارلمانی ریاست جمهوری در ارتباط با امکان تمدید مهلت ایران از سوی FATF گفت: بر اساس دو قانونی که قبلا تصویب شده یعنی قانون مبارزه با پولشویی و تروریسم قدمهای حقوقی برقرارشده است. دو لایحه مربوط به معاهدات دیگر مانده است. احتمالش هست که بار دیگر تعلیق ایران از لیست کشورهای غیر همکار را تمدید کنند. به هر حال همیشه باید این طور فرض کنیم که خطر عدم تمدید صفر نیست این خطر اگر درصدش خیلی بالا نباشد باید از آن دوری کنیم.
وی همچنین در بخش دیگری از این گفتگو توضیحاتی در ارتباط با پیگیریهای ایران از محاکم بین المللی در رابطه با نقض قوانین بین المللی امریکا علیه ایران ارائه داد.
وزیر ارشاد زمان آغاز به کار مجتمع حل اختلاف هنر و رسانه را اعلام کرد
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به آغاز به کار مجتمع حل اختلاف هنر و رسانه حداکثر تا دو ماه آینده اظهار امیدواری کرد و گفت: مشکلاتی را اهالی فرهنگ و هنر و رسانه داشتند و برخی دعاوی علیه آنها از سوی شخصیتهای حقیقی و حقوقی مطرح میشد و در محاکم عادی که این موضوعات مطرح میشد رویهها برای محاکم یا رسانهها به شکل روشنی مشخص نبود.
وضعیت استخدام معلمان در سال جاری
سیدمحمد بطحایی ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا در حکم کارمندان زن فرهنگی که طلاق گرفتهاند، عنوان مطلقه میآید؟ گفت: بله. باید این نکته را تصحیح کنیم؛ این نرم افزارها، نرم افزار کلی کشوری است که از آن استفاده میکنیم، اما موضوعی که گفتید را بررسی میکنیم و تذکر درستی دادید.
وی در مورد استخدام معلمان اظهار کرد: امسال هم مثل سالهای گذشته تعدادی استخدام معلم داریم و به احتمال خیلی زیاد حدود 25 هزار نفر دانشجوی دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی را جذب میکنیم که در دورههای چهار ساله حاضر هستند.
وی افزود: البته بحثمان الان روی ماده 28 که شامل 20 هزار نفر میشود، است که این تعداد کارهایشان انجام میشود. این افراد کسانی هستند که یکسال در دانشگاه شهید رجایی دوره میبینند و زودتر جذب خدمت میشوند، بنابراین پیش بینی این است که بین 45 تا 50 هزار نفر در آزمونهایی که در یکی دو ماه اخیر برگزار میشود به جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان افزوده شوند.
بطحایی در باره میزان شهریه مدارس غیرانتفاعی نیز اظهار کرد: با تقدیر از همه همکارانی که در مدارس غیردولتی مشغول انجام وظیفه هستند باید بگویم که برخی از افراد با اجحاف، شهریهای از اولیای دانشآموزان میگیرند که در وضعیت اقتصادی فعلی سبب میشود به خانوادهها فشار آید که این موضوع واقعاً برای ما حساسیت دارد. در همین زمینه دو سامانه را طراحی کردهایم که یکی سامانه الکترونیکی است که در حقیقت سامانهای برای مدارس غیردولتی است و دیگری سامانه تلفنی است تا کسانی که شکایت دارند از این طریق شکایتشان را ارسال کنند.
اعلام شهریه مدارس غیردولتی ظرف 12 روز آینده
وی تصریح کرد: شهریه همه مدارس غیردولتی به تفکیک مدرسه و استان کاملاً مشخص خواهد شد. در یکی، دو استان این طرح شروع شده است و ظرف 12 روزه آینده بقیه مدارس هم بررسی میشوند تا مشخص شود چه مبلغی در آن ثبت شده است. همچنین شورای نظارت استان و شورای نظارت ستاد کاملاً بر روی میزان شهریهها نظارت دارند و اگر لازم باشد حتی مدارس لغو مجوز هم میشوند، اما امیدواریم رفتار همکاران ما در مدارس غیردولتی به گونهای باشد که شاهد این اتفاقات نباشیم.
هشدار به مدیرانی که در قبال ارائه کارنامه «پول» میگیرند
وزیر آموزش و پرورش در زمینه اخذ وجوهات غیرمتعارف از سوی مسئولان مدارس دولتی و ارائهنکردن کارنامه به همین دلیل، اظهار کرد: قبلا گفته شده است که اینها واقعاً روشهایی غیرطبیعی هستند و کاری به تخلفات اداری ندارند. در مدرسهای که چنین اتفاقاتی میافتد و دادن کارنامه یا کارت ورود به جلسه امتحان را منوط به اخذ کمکهای مردمی میکنند، روشهایی ضدتربیتی است و اگر در معدودی از مدارس این اتفاق میافتد بازرسان ما ورود میکنند و با متخلف برابر مقررات برخورد خواهند کرد البته ممکن است تعداد انگشتشماری مدرسه باشند که چنین تخلفاتی را انجام میدهند، اما همین تعداد انگشتشمار، همه همکارانشان را تحت تاثیر قرار میدهد، بنابراین از همکاران میخواهم تا به مقرراتی که وضع شده، احترام بگذارند.
آخرین وضعیت بازسازی و نوسازی مدارس مناطق سیلزده
بطحایی با اشاره به آخرین وضعیت مدارس در مناطق سیلزده نیز گفت: خوشبختانه با لطفی که همکاران من در سایر استانها داشتند، این مدارس وضعیت بسیار خوبی را طی میکنند. آخرین گزارش را در این زمینه در جلسهای که دیروز داشتم، دریافت کردم. این گزارش مربوط به سه استان لرستان، گلستان و خوزستان بود. انشاالله در مهرماه آن دسته از مدارسی که با ترمیم و بازسازی، قابل استفاده هستند، کاملاً شستهو رفته در اختیار دانش آموزان قرار میگیرد و آن مدارسی که نیاز به تخریب داشته باشد نیز اعتباراتشان پیشبینی شده و نقشه کار آماده شده است تا امر تخریب و نوسازی انجام شود. همچنین در برخی مناطق هنوز جایابی برای مدارس، محل تردید است و مثلاً در شهرستانهای پلدختر و معمولان باید مکانها جابهجا شود، البته برای مهرماه در مدارسی که کلاسهای زیادی دارند و پروژه بازسازی یا نوسازی آنها بیش از 4 ماه طول میکشد از فضای موقت استفاده میکنیم تا این مدارس کامل شوند.
احتمال پرداخت پاداش پایان خدمت سال 97 بازنشستگان در خردادماه
وی در پایان با تاکید بر اینکه هنوز بازنشستگان فرهنگی پاداش سال 97 خود را دریافت نکردهاند، گفت: منتظر تخصیص بودجه هستیم، اما میدانید که هیچکدام از دستگاههای اجرایی هنوز پاداش سال 97 را دریافت نکردهاند، اما مانند سال گذشته، دولت این وعده را داده است که اولین دستگاهی که پاداش را خواهد گرفت، آموزش و پرورش است. در سال گذشته هم به همین ترتیب عمل شد و امیدوارم که انشاءالله تا خردادماه، تخصیص ردیفها انجام شود. ما این کار را شروع کردهایم، اما الان تاریخ دقیقی را برای این پرداخت نمیتوانم تعیین کنم، ولی با صحبتهایی که در سازمان برنامه انجام شده است، امیدوارم این پرداختها ظرف خرداد ماه انجام شود که برای آن میزانی معادل سه هزار و 700 میلیارد پیشبینی شده است.
بررسی گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت کسب و کار در ایران
در جلسه امروز هیئت دولت که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین روحانی برگزار شد، گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره الزامات ارتقای رتبه ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار، ساماندهی نظام مجوزدهی کشور، پنجره واحد ایجاد کسب و کار استانی، توانمندسازی بخش خصوصی و راهکارهای عملی مقررات زدایی برای بهبود کسب و کار ارایه شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین گزارش سهولت انجام کسبوکار، امتیاز ایران در شاخص کل سهولت انجام کسب و کار به میزان 34/ 2 واحد بهبود یافته است. این افزایش امتیاز، ایران را به لحاظ بزرگی تغییر امتیاز در رده هجدهم جهان قرار داده است.
همچنین افزایش بیش از 18 امتیازی نماگر تجارت فرامرزی و بهبود 45 پلهای رتبه این نماگر، بهبود 29 پلهای رتبه نماگر ورشکستگی و پرداخت دیون و افزایش امتیاز نماگرهای پرداخت مالیات، اخذ مجوزهای ساختوساز، دسترسی به برق، شروع کسبوکار و ثبت مالکیت نیز از دیگر موارد اشاره شده در گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
از عوامل بهبود امتیاز ایران، ارتقای سامانه پنجره واحد تجارت ملی و تسهیل صادرات و واردات و نیز ارایه یک سامانه برخط برای تکمیل و تسلیم سهم تامین اجتماعی، ایجاد امکان تکمیل و تسلیم درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صورت برخط، تکمیل و تسلیم اظهارنامه اصلاحی مالیات بر درآمد شرکت به صورت برخط و پرداخت بدهی مالیاتی اضافی در بانک است.
هیئت وزیران با تاکید بر اجرای کامل برنامههای بهبود محیط کسب و کار، بررسی پیشنهادهای ارایه شده را به کمیسیون اقتصاد دولت ارجاع داد.
دولت مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای پروژه راه آهن شلمچه - بصره را صادر کرد.
دولت در ادامه، با توجه به آغاز عملیات اجرایی پروژه راه آهن شلمچه – بصره به طول تقریبی 35 کیلومتر و پل بزرگ در مسیر آن در روز عید فطر در شلمچه و به منظور تأمین مالی هزینههای اجرایی پروژه مذکور، با صدور مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای این پروژه موافقت کرد.