ماهان شبکه ایرانیان

به بهانه هفته سلامت گوارش؛

وضعیت سرطان های دستگاه گوارش در ایران/مهم ترین راهکار پیشگیری

سرطان های دستگاه گوارش از جمله سرطان معده، روده بزرگ و.

وضعیت سرطان های دستگاه گوارش در ایران/مهم ترین راهکار پیشگیری

سرطان های دستگاه گوارش از جمله سرطان معده، روده بزرگ و...، حجم زیادی از سرطان های شایع در کشورمان را تشکیل می دهند.

به گزارش به نقل از مهر، سرطان به عنوان پر هزینه ترین بیماری شناخته می‌شود و همین مسئله اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام سرطان‌ها را بیش از پیش نمایان می‌سازد. این در حالی است که عدم مراجعه زودهنگام به پزشک، یکی از دلایل سخت‌تر شدن روند درمان سرطان و در عین حال، افزایش هزینه‌های این بیماری است.

اکرم پورشمس استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با عنوان این مطلب که بقای بیماران بعد از ابتلاء در تمام سرطان‌ها به مرحله بیماری بستگی دارد، گفت: هرچه مرحله بیماری پیشرفته‌تر باشد و گستردگی تومور نیز زیاد باشد، زمان بقای بیمار کمتر خواهد شد. اما، هر چه تومور کوچک‌تر و محدود به ارگان خاص باشد بهتر می‌توان با آن مقابله کرد ولی اگر تومور از دیواره ارگان خارج و سایز آن نیز بیشتر شود، مرحله بیماری نیز گسترده‌تر خواهد شد و بقای بیمار کم می‌شود.

وی افزود: تشخیص زودهنگام سرطان بسیار حائز اهمیت است چرا که اگر بیماری در مراحل اولیه باشد با جراحی درمانی می‌توان جهت مقابله با آن اقدام کرد ولی اگر تومور به سمت عروق و غدد لنفاوی پیشروی کند یا متاستاز باشد احتمال جراحی به سختی خواهد بود و یا غیر ممکن است بنابراین موفقیت درمان در تشخیص به موقع حائز اهمیت است.

عضو هیئت مدیره انجمن بیماری‌های گوارش، گفت: مردم و سیاست گذاران باید بر مسئله پیشگیری توجه زیادی داشته باشند چون پیشگیری مقرون به صرفه ترین راه مقابله با بیماری‌ها است.

در همین حال، محمدرضا قوام نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی با اشاره به اینکه سرطان‌های دستگاه گوارش همچون سرطان مری، معده و روده بزرگ و همچنین سرطان ریه در سال‌های اخیر مردم زیادی را در جهان درگیر کرده است، گفت: بر اساس جدیدترین آمارها سال گذشته حدود 120 هزار مورد جدید سرطان در کشور گزارش شده است. این در حالی است که مرگ و میر ناشی از آن 60 هزار نفر در سال گزارش شد که این آمار را می‌توان با تجهیز کشور به مراکز درمانی پیشرفته و آگاهی بیشتر مردم جهت تشخیص زودهنگام بیماری، کاهش داد.

وی با اشاره به اینکه تشخیص زودرس بیماری سرطان در کشور ما نسبت به برخی از کشورها بسیار با تأخیر است، گفت: مراجعه دیرهنگام بیماران و عدم آگاهی مردم نسبت به بیماری سرطان سبب وقوع این مسئله شده است.

حمیده سلیم زاده عضو هیئت علمی هفته سلامت گوارش، از سرطان روده بزرگ به عنوان سومین سرطان شایع در کشور نام برد و گفت: در بین سرطان‌های شایع، سرطان کولون (روده بزرگ)، سومین سرطان شایع در کشور است. همچنین در بین سرطان‌های شایع دستگاه گوارش، بعد از سرطان معده، سرطان کولون قرار دارد.

وی با عنوان این مطلب که زنان و مردان تقریباً به یک اندازه در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ قرار دارند، افزود: سرطان کولون، از سرطان‌های قابل پیشگیری است.

رضا ملک زاده رئیس هفته سلامت گوارش و کبد، در ارتباط با نرخ رشد سرطان در ایران، گفت: آخرین گزارش مربوط به سال 93 است که نشان می‌دهد در یک سال، 112 هزار مورد سرطان در کشور ثبت شده است.

وی افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که 158 مورد انواع سرطان به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشور گزارش می‌شود که سرطان‌های دستگاه گوارش 27 درصد انواع سرطان‌ها را در کشور شامل می‌شوند.

ملک زاده ادامه داد: در مردان، سرطان معده همچنان شایع‌ترین سرطان است که البته شیوع آن در سال‌های اخیر افزایش نداشته است. ضمن اینکه میزان شیوع سرطان مری در ایران، به یک پنجم کاهش یافته که مهم‌ترین دلیل آن، بهبود شرایط زندگی مردم بوده است.

حسن طاهری فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد، با عنوان این مطلب که اگر سرطان در مرحله ابتدایی شناسایی شود درمان آن مشکل و پیچیده نخواهد بود و می‌توان راحت تر با این بیماری مقابله کرد، گفت: چاقی یکی از عواملی است که شانس ابتلاء به انواع سرطان‌ها را بیشتر می‌کند و بنابر این جوامع ماشینی امروز بیشتر از سایر جوامع درگیر سرطان شده‌اند.

وی افزود: عدم تحرک، استرس، سبک غذایی ناسالم نیز از دیگر عوامل ابتلاء به سرطان به شمار می‌رود. بنابراین با فعالیت فیزیکی و استفاده از مواد غذایی سالم می‌توان ریسک ابتلاء به این بیماری را کاهش داد.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد، تاکید کرد: نمک، قند و چربی در مواد غذایی در صورتی که زیاد استفاده شود، شانس سرطان و ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را مضاعف می‌کند، این در حالی است که مصرف مواد غذایی حاوی فیبر همچون سبزیجات و میوه‌ها در پیشگیری از سرطان مؤثر است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی