خانه ملت: در شرایطی که بازار خودرو هر روز شاهد ثبت رکوردهای تازه بود،برخی با استناد به تحرکات دلالان خواستار حذف موافه قیمت از آگهی های مجازی شدند.
مسئولان نیز بارها وعده کاهش قیمت ها را با اجرای طرح های متعدد دادند،از جمله فروش فوری خودرو در قالب تحویل سی روزه و سرعت بخشی به ایفای تعهدات پیشین،اما در عمل این اقدامات و برنامه ها نتوانست مشکلات را حل کند.
انتشار اخباری در خصوص ترخیص خودروهای در گمرک مانده اما نکته مهمی بود که بازار را تحت تاثیر قرار داد. کاهش محسوس قیمت ها در بازار تحت تاثیر ریزش قیمت دلار از یک سو و به کف رسیدن تقاضا از سوی دیگر نیز این امید را زنده کرده است که تعدیل قیمت ها در این بازار ادامه یابد .رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت کاهش قیمت خودرو در بازار در روزهای اخیر، به خانه ملت گفت: قیمت خودرو عمدتا تحت تاثیر مسائل روانی بازار است؛ در دورهای به دلیل نوسانات ارز، قیمت سازیها در فضای مجازی و… قیمت خودرو افزایش پیدا کرد.
وی افزود: تصمیماتی مانند ترخیص خودروهای مانده در گمرک بر قیمت خودرو در بازار اثر مثبت داشت و قیمتها را کاهشی کرد.
این وزیر کابینه دوازدهم با بیان اینکه وزارت تحت امرش برای ساماندهی بازار خودرو و کاهش قیمتها تصمیماتی اتخاذ کرده است، اظهار کرد: حدود 50 هزار دستگاه خودروهای کف پارکینگ در روزهای آینده به مشتریان تحویل داده میشود که اثر بسیار خوبی بر بازار دارد.
استقبال از مصوبه مجلس
رحمانی تصویب طرح ساماندهی بازار خودرو را در بهبود شرایط بازار موثر دانست و خاطرنشان کرد: مصوبه مجلس اثر مثبتی بر قیمت خودرو در بازار و کاهش التهابات داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت خودروهای مانده در گمرک، گفت: اکثر آنها ترخیص شده اند.
اولادقباد: وزارت صمت گزارش دهد در راستای رونق تولید چه کرده است
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: وزارت صمت باید گزارش دهد در راستای رونق تولید، نوسازی صنایع، حمایت هدفمند از صنایع مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و رشد صادرات غیر نفتی چه کرده است.
فریده اولادقباد نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح نشست مشترک فراکسیون زنان با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: در این جلسه از وزیر خواستیم در خصوص مصوبات وزارتخانه و برنامههای خود که در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس ارائه شد، گزارش عملکرد بدهد.
وی افزود: همچنین در این نشست نحوه اجرای ماده 46 قانون برنامه توسعه و بحث رونق تولید مورد سوال قرار گرفت چرا که سال 98 از سوی مقام معظم رهبری به همین نام نامیده شده لذا وزارتخانه باید گزارش دهد در راستای رونق تولید، نوسازی صنایع، حمایت هدفمند از صنایع مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و رشد صادرات غیر نفتی چه کرده است.
وی در ادامه به موضوعاتی همچون اولویتهای صنعتی با اولویت صنایع معدنی و رعایت ملاحظات آمایش سرزمینی، متعادل بخشی منطقهای، سیاستهای تنظیم بازار و بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: در این نشست به لزوم اجرای تعهدات وزارت صمت در حوزه جایگزینی محصولات کم بازده صنعتی و پر مصرف مانند خودروهای فرسوده نیز اشاره شد.
اولادقباد ادامه داد: اجرای تعهدات وزارت صمت در حوزه جایگزینی محصولات کم بازده صنعتی و پر مصرف از سال دوم اجرای قانون برنامه ششم توسعه باید به میزان 20 درصد محقق میشد؛ ضمن آنکه در جلسات کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مقرر شد وزارتخانه صمت تعهدات خود را در قبال افراد دارای خودروهای فرسوده عمل کند زیرا گلایههایی وجود دارد مبنی بر اینکه به تعهدات خود عمل نکرده است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه نمایندگان عنوان کردند که در ماههای اخیر شاهد هستیم که هر وقت تامین مواد ضروری و مورد نیاز کشور به مخاطره افتاده، وزارت صمت اقدام انفعالی داشته و عواقب ناشی از آن را در نظر نمیگیرد؛ مثلاً صادرات محصول را متوقف میکند، بدون توجه به عواقب آن و به نظر میآید ما در تنظیم ممنوعیتهای صادراتی با مشکل روبرو هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع گرانی خودرو اشاره کرد و افزود: افزایش 10 برابری قیمت خودرو در یک دهه اخیر نه در شأن وزارت صنعت است و نه در شأن نظام جمهوری اسلامی.
اولادقباد تعیین تکلیف ماشین های خارجی در گمرک مانده و شایسته سالاری در وزارت صمت را دیگر موارد مطروحه در نشست امروز خواند.
وی بیان کرد: البته در این نشست مباحثی همچون خودرو، قطعه سازان و تعهدات خودروسازان نیز مطرح شد و خطاب به وزیر سوال شد که قرار بود کمیتهای برای پیگیری موارد و نارضایتی های مردمی در این حوزه تشکیل شود که اصلاً تشکیل نشده لذا وزارت صمت باید توضیح دهد که برای پاسخگویی به چنین مواردی چه کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توضیحات وزیر صمت در نشست مزبور، یادآور شد: در این جلسه رحمانی با بیان اینکه موافق ممنوعیتهای صادراتی نیستم، توضیح داد باید روشی را در پیش بگیریم که به جای ممنوعیت صادرات با افزایش یا کاهش تعرفه ها به دنبال ثبات در بازار باشیم.
وی افزود: در ادامه وزیر توضیح داد که صادرات باید برای مازاد تولید داخل باشد و ما نمی توانیم کالاهای روزمره مردم را صادر کنیم؛ لذا آنکه با وزارت جهاد هماهنگ کردیم که ممنوعیت ها برداشته شود ولی در مواردی که صادرات آزاد است، چابک سازی شود؛ یعنی به موقع و در زمان مناسب تعرفهها را افزایش یا کاهش دهیم.
اولادقباد بیان کرد: وی همچنین در مورد بحث گرانی خودرو گفت که روزی که من وزیر شدم، پراید 22 میلیون تومان بود؛ این در حالی بود که یک میلیون و 100 هزار دستگاه خودرو پیش فروش شده بود و تولید داخل هم از سوی سایپا و ایران خودرو نهایتا 1200 دستگاه بود لذا تولید را راه انداختم تا تعهدات انجام شود و با دست خالی تولید را سه برابر کردیم.