ماهان شبکه ایرانیان

چشم انداز مبهم نشست جی ۲۰ در سایه جنگ تجاری آمریکا و چین

نشست ۲ روزه جی ۲۰ که روز شنبه در ژاپن آغاز به کار می‎کند به دلیل جنگ تجاری و تهدید افزایش تعرفه‌ها چشم انداز مبهمی دارد.

چشم انداز مبهم نشست جی 20 در سایه جنگ تجاری و تهدیدات تعرفه‌‌ای به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ نشست جی 20 در میانه افزایش نگرانی‌ها در مورد نرخ رشد اقتصادی در حالی روز شنبه در شهر «فوکوئوکا» ژاپن آغاز به کار می‎کند که اثرات منفی ناشی از تشدید جنگ تجاری آمریکا و تهدیدهای افزایش تعرفه‌ها به محکی برای انسجام این چارچوب جهانی تبدیل شده است.

به گزارش رویترز، ژاپن به عنوان میزبان و رئیس این دور از جلسات جی 20 اعلام کرده که در این نشست مسائل تجاری در دستور کار سران مالی کشور‌ها قرار نخواهد گرفت و تلاش میانجیگرانه‌ای برای رفع تنش‌های تجاری دوجانبه انجام نخواهد شد.

اما تشدید روزافزون جنگ تجاری اقدام در چارچوب دستورکار اعلام شده توسط ژاپن را برای وزرای مالی و روسای بانک مرکزی کشور‌های حاضر در این نشست 2 روزه دشوار خواهد کرد.

به نظر می‌رسد تنش‌های تجاری می‌توانند چالش‌هایی را برای مقامات مالی حاضر در نشست که درصدد هستند به اجماع نظر در مورد چگونگی مدیریت این موضوع برسند، نیز باشد.

روابط آمریکا و چین از اوایل ماه می که «دونالد ترامپ» پکن را به نقض تعهدات تجاری متهم و به تغییر روش‌های تجاری با بقیه جهان ملزم کرد، بدتر شده است.

افزایش تعرفه‌های گمرکی بر کالا‌های چینی که اقدام متقابل چین را به دنبال داشت باعث تزلزل در بازار‌های مالی جهانی و از بین رفتن بیش از 1.5 تریلیون دلار از سرمایه گذاری‌های جهانی شده است که همین امر ترس از رکود جهانی را تشدید کرده است.

دونالد ترامپ روز پنجشنبه اعلام کرد که پس از دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در اجلاس جی 20 در مورد افزایش یا عدم افزایش تعرفه بر کالا‌های چینی تصمیم گیری خواهد کرد.

با در نظر داشتن این موضوع که اقتصاد جهانی همچنان در حال ترمیم خسارات ناشی از بحران مالی دهه گذشته است، این دور از نشست جی 20 بر مبارزه بانک‌های مرکزی با رکود احتمالی پیش رو متمرکز خواهد بود.

صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه هشدار داد که تعرفه‌های فعلی و نیز تعرفه‌های تهدید شده توسط آمریکا و چین می‌تواند درآمد اقتصاد جهانی را در سال 2020 به میزان 0.5 درصد کاهش دهد.

«کریستین لاگارد» مدیر عامل صندوق بین المللی پول در گفتگو با رویترز گفت: "در حالی که تهدید قریب الوقوع رکود جهانی وجود نداشت، چنین تهدیدات تعرفه‌ای و جنگ‌های تجاری زخم‌های خودخواسته ای محسوب می‌شوند که باید از آن‌ها اجتناب کرد."

بررسی و گفت‎وگو در مورد خطرات رو به رشد در عرصه رشد اقتصادی در حاشیه نشست جی 20، در حالی که کمیته بین المللی این نشست به دنبال برنامه ریزی برای حفظ رشد جهانی در سال آینده است، دور از انتظار نیست.

یکی از اعضای هیئت مدیره پیشین بانک مرکزی ژاپن تصریح کرد: "نشست جی 20 قادر به کاهش تنش‌های تجاری آمریکا و چین نیست، زیرا واشنگتن از حل و فصل مسائل تحت یک نشست چندجانبه سودی نمی‌برد. "

جنگ تجاری چین و آمریکا در قالب افزایش تعرفه‌ها بر کالا‌های یکدیگر که تاکنون هزینه‌های زیادی را به پکن و واشنگتن و نیز اقتصاد جهانی تحمیل کرده، همچنان ادامه دارد و هنوز چشم اندازی برای حل آن مشاهده نمی‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی