به گزارش ایسنا، مصطفی رجبیمشهدی با تاکید بر اینکه مشترکان پرمصرف پنج برابر خوش مصرفها از انرژی الکتریکی استفاده میکنند، گفت: همین امر موجب شده است تا گروه پرمصرفها در تضاد با عدالت اجتماعی از یارانه پنهان انرژی بیشتری استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت تمام شده برق بسیار بیشتر از مبلغی است که از مشترکان اخذ میشود و همین منجر به بدهیهای صنعت برق به بخش تولیدکنندگان و پیمانکاران این صنعت شده و ما نمیتوانیم توان پرداخت هزینههای تولید برق را داشته باشیم.
رجبیمشهدی با تاکید بر اینکه ادامه این روند سرمایهگذاری در صنعت برق را معوق خواهد کرد، افزود: عدم سرمایهگذاریها صنعت برق در موعد مقرر موجب خواهد شد تا این چرخه بعدها در زمینه تأمین بار پیک مصرف ما را دچار مشکل کند.
سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: طبیعتاً اگر مشترکان پرمصرف هزینه واقعی را پرداخت کنند، از کالاهای با استاندارد و بازدهی بالاتری استفاده میکنند و انرژی کمتری را مصرف خواهند کرد.
وی با تاکید بر اینکه ایران بیشترین یارانه را به مصرفکنندگان برق پرداخت میکند، ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود ایران حدود 10 درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف یارانه انرژی میکند و در سال 2017 بیشترین یارانه را به مصرف کنندگان برق خود اختصاص داده است.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، رجبیمشهدی یادآور شد: وزارت نیرو از ابتدای خردادماه تعرفه مشترکان پرمصرف را حدود 16 درصد افزایش داده است تا بتواند یارانه انرژی پرمصرفها را کمتر کند و در مقابل مشترکانی که نسبت به سال گذشته برق کمتری مصرف کنند تشویق میشوند و مبالغ کمتری را در قبوض خود پرداخت خواهند کرد.
کاهش 1500 مگاواتی اوج مصرف برق در کشور
امروز همچنین اعلام شد که همزمان با کاهش دما و وقوع بارندگی در برخی از مناطق کشور پیک مصرف برق نیز روز گذشته با کاهش 1500 هزار مگاواتی به حدود 51 هزار مگاوات رسید.
افزایش محسوس دمای هوا در چند روز اخیر موجب شده بود تا پیک مصرف نیز این هفته با افزایش چهار هزار مگاواتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به بیش از 53 هزار مگاوات برسد. اما از روز گذشته با وقوع بارندگی در برخی از مناطق کشور و استفاده کمتر از سیستمهای سرمایشی پیک مصرف نیز روند نزولی به خود گرفته و در ساعت 15:19 دقیقه روز گذشته به حدود 51 هزار و 670 مگاوات رسیده بود که این رقم در مقایسه با اوج مصرف روز یکشنبه حدود یک هزار و 500 مگاوات کاهش یافته است.
روز گذشته تمامی مبادلات برق کشور در زمان پیک حدود یک هزار و 551 مگاوات بوده که از این میزان یک هزار و 242 مگاوات مربوط به صادرات و 305 مگاوات مربوط به واردات برق بوده است. همچنین در روز گذشته میزان ذخیره نیروگاهها به دو هزار و 775 مگاوات و مصرف برق صنایع نیز به سه هزار و 573 مگاوات رسیده بود.
توان قابل تأمین امسال حدود 59 هزار مگاوات است و بر اساس پیشبینیهای اولیه اوج مصرف برق تابستان به 62 هزار مگاوات نیز خواهد رسید که صنعت برق درصدد است با اجرای برنامههای مدیریت مصرف و همکاری مردم بتواند با همان توان قابل تأمین، پیک امسال را بدون خاموشی سپری کند.