ماهان شبکه ایرانیان

اخبار مجلس/

داود محمدی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شد

خبرگزاری مهر: جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

دستور کار جلسه علنی به شرح زیر است:

- گزارش کمیسیون داخلی و شورا‌ها در مورد لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلان شهر‌ها با مشارکت بخش غیردولتی.

- گزارش کمیسیون آموزش در مورد پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی.

- گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس.

- گزارش کمیسیون آموزش در مورد حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه در زاهدان.

- گزارش کمیسیون اقتصاد مبنی بر رد طرح یک فوریتی راه اندازی و استفاده از پیام رسان‌های مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چند جانبه در تجارت جهانی.

- گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی.

انتخاب رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی با پیشنهاد هیئت رئیسه مجلس

اسامی نمایندگانی که با تأخیر به جلسه علنی مجلس رسیدند
عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی تأخیرکنندگان جلسه علنی پارلمان را قرائت کرد.

به گزارش تسنیم، احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای سیصد و چهل و پنجمین جلسه علنی قوه مقننه روز (یکشنبه 30 تیر) اسامی 5 نماینده‌ای که با تأخیر به جلسه علنی آمدند را به شرح ذیل قرائت کرد:

1. عباس پاپی‌زاده نماینده دزفول

2-قاسم جاسمی نماینده کرمانشاه

3-ولی داداشی نماینده آستارا

4-غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان

5-محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان

مجوز مجلس به دولت برای دریافت هزینه پسماند از مشترکان پرمصرف برق
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای به دولت برای دریافت هزینه پسماند از مشترکان پرمصرف برق مجوز دادند.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 30 تیر) پارلمان، ماده یک لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با مشارکت بخش غیردولتی را از مجموع 231 نماینده حاضر، با 164 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع تصویب کردند.

براساس این گزارش، در ماده (1) این لایحه آمده است: به منظور تسهیل، تشویق و توجیه سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در ایجاد و بهره‌برداری از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی از جمله زباله‌سوزی، گازی‌سازی، هاضم بی‌هوازی و گاز حاصل از محل‌های دفن و ساماندهی پسماند‌های عادی در کشور، نرخ خرید تضمینی برق حاصل از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی با پیشنهاد وزیران نیرو و کشور و تصویب شورای عالی اقتصاد تعیین می‌شود.

همچنین، بهارستان‌نشینان در ادامه این جلسه، با تصویب ماده (2) لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با مشارکت بخش غیردولتی، دولت را مکلف کردند تا هزینه برق آزاد بر الگوی مصرفی را برای خرید برق حاصل از پسماند اختصاص دهد.

در متن ماده (2) این لایحه آمده است: دولت مجاز است در هر سال در بودجه سنواتی به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مازاد بر الگوی مصرف در قبوض مشترکان پرمصرف برق به استثنای مشترکان خانگی روستایی و چاه‌های کشاورزی تعرفه پسماند تعیین کند تا صرفا برای خرید برق تولیدی از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی هزینه شود.

سوال نمایندگان از وزرای اقتصاد و صنعت اعلام وصول شد

سوالات نمایندگان مردم پارس آباد و مریوان از وزیر امور اقتصادی و دارایی در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، هیئت رئیسه مجلس چهار طرح و سه سوال نمایندگان را به شرح زیر اعلام وصول کرد:

- طرح اصلاح ماده 129 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت.

- طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه شورا‌ها و شهرداری ها.

- طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه احزاب سیاسی.

- طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ورزش.

- سوال ملی شکور پورحسین شقلان نماینده پارس آباد از وزیر اقتصاد در مورد عدم رعایت قوانین و مقررات در واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی توسط سازمان خصوصی سازی.

- سوال ملی منصور مرادی نماینده مریوان از وزیر اقتصاد در مورد فعال سازی سامانه پیامک و اخذ کارمزد از مردم بدون کسب اجازه.

- سوال ملی حبیب الله دهمرده از وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد عدم اقدام جدی در رابطه با فعال سازی کارخانه‌های تاسیس شده.

کلیات طرح اصلاح آئین نامه داخلی مجلس تصویب شد

نمایندگان مجلس کلیات طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب جزئیات آن، بررسی گزارش‌های شکایت از دولت و تحقیق و تفحص‌ها در قوه قضائیه طبق قانون مجازات اسلامی انجام خواهد شد.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

نمایندگان مخالف کلیات این طرح معتقد بودند که باید اصلاحات جدی تری در زمینه سوال از رئیس جمهور و سوال از وزرا در آئین نامه داخلی اعمال شود، اما موافقان این طرح معتقد بودند: «طرح موجود اصلاحات جدی را در آئین نامه داخلی مجلس ایجاد کرده است».

در پایان کلیات این طرح با 140 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.

در صورت تصویب نهایی این طرح، تغییراتی در ساز و کار رأی اعتماد به وزرا و همچنین بررسی سوال از وزرا ایجاد خواهد شد. علاوه بر این، سازوکار ارسال تحقیق و تفحص‌ها، شکایت نمایندگان از دولت به قوه قضائیه، سخت‌تر خواهد شد.

بر این اساس، در صورت موافقت نمایندگان با الحاق یک ماده به آئین نامه داخلی مجلس، هر یک از کمیسیون‌ها، گزارش موضوع مرتبط با مواد 49، 213، 216 و 236 این قانون را با همکاری معاونت نظارت در قالب گزارش قضائی تهیه و از طریق هیئت رئیسه به قوه قضائیه ارسال می‌کنند تا به صورت خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات دادرسی در دادسرای عمومی تهران مورد رسیدگی قرار گیرد.

معاونت نظارت مجلس ملزم به اقدامات اداری و پیگیری موارد مذکور است. علاوه بر این گزارش‌های مربوط به مواد 217 و 236 آئین نامه طبق قانون مجازات اسلامی بررسی خواهد شد.

«داود محمدی» رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شد

داود محمدی نماینده مردم قزوین به عنوان رئیس کمیسیون اصل 90 انتخاب شد.

محمدجواد ابطحی اعلام کرد: داود محمدی نماینده مردم قزوین در صحن علنی مجلس با 179 رای به عنوان ریاست کمیسیون اصل 90 انتخاب شد.

به گزارش مهر، در جلسه علنی صبح امروز داود محمدی به عنوان نامزد ریاست کمیسیون اصل 90 معرفی شد.

سه کارگروه ویژه بین دولت و مجلس تشکیل شد
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از تشکیل سه کارگروه ویژه بین دولت و مجلس خبر داد.

اسدالله عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر، از تشکیل سه کارگروه بین دولت و مجلس خبر داد و گفت: کارگروه‌های کشاورزی، هدفمندی یارانه‌ها و صندوق‌های بازنشستگی بین دولت و مجلس تشکیل شده تا این موضوعات را مورد بررسی قرار داده و گزارش‌هایی را به صحن ارائه کنند

وی ادامه داد: گزارش کارگروه کشاورزی نهایی شده و فردا ساعت 10 صبح با حضور وزیر کشاورزی در هیئت رئیسه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و یکشنبه هفته آینده در جلسه غیرعلنی صحن مجلس به بحث گذاشته می‌شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: تأمین کالا‌های اساسی، نحوه توزیع کالا‌های اساسی، تأمین آب کشاورزی، قیمت تولیدات کشاورزی و نهاده‌های کشاورزی مثل خوراک دام و سموم از سرفصل‌های مهم این گزارش است.

عباسی تصریح کرد: موضوعات مهم کشور دسته بندی و در کارگروه‌های مشترک دولت و مجلس مورد بررسی قرار گرفته است، زیرا مجلس نمی‌تواند دست روی دست بگذارد و باید به وظایف نظارتی خود عمل کند. جلسات غیرعلنی بسیار اثرگذار و راهگشاست و تصمیمات راهبردی در این جلسات اتخاذ می‌شود.

وی با بیان اینکه علاوه بر این طبق ماده 235 آئین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور و وزرا باید مردادماه هر سال گزارشی را در مورد عملکرد خود به مجلس ارائه کنند، افزود: امسال هم منتظر هستیم این گزارش به مجلس ارائه شود.

سخنگوی هئیت رئیسه مجلس گفت: عملکرد دولت با شعار‌ها و برنامه‌هایی که وزرا در جلسات رأی اعتماد دادند مورد مقایسه و بررسی قرار خواهد گرفت و نقاط ضعف و قوت احصا می‌شود.

یارانه بنزین دهک‌های ثروتمند 23 برابر افراد کم درآمد است

نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با بیان اینکه دولت در زمینه هدفمندی یارانه‌ها محافظه کار است گفت: یارانه بنزین دهک‌های ثروتمند 23 برابر افراد کم درآمد است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نایب رئیس فراکسیون مستقلین در گفتگو با  فارس در تشریح جزئیات نشست صبح امروز این فراکسیون، گفت: همه می‌خواهند به مردم با پرداخت یارانه کمک کنند، اما گزارش‌های کارشناسی دریافتی نشان از اوج بی‌عدالتی در پرداخت یارانه‌ها دارند.

وی با بیان اینکه یارانه بنزین دهک‌های ثروتمندان 23 برابر افراد کم درآمد است افزود: با توجه به محدودیت‌های اعتباری در خصوص یارانه‌های پنهان یا غیر مستقیم است.

نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با تاکید بر اینکه باید مجلس، دولت و قوه قضائیه باید در زمینه اصلاح پرداخت یارانه‎‌ها مصمم باشند گفت: نمایندگان از دولت گلایه‌مند دارند که چرا در 6 سال گذشته علی رغم اطلاع از اوضاع وخیم عدم اجرای هدفمندی یارانه‌ها، پاسخ منطقی از دولت دریافت نکرده‌اند و دولت هم در زمینه چگونگی هدفمندی یارانه‌ها محافظه‌کارانه عمل کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی