احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه لیتوگراف تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون نتیجه جلسات با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افزایش قیمت زینک گفت: به دنبال پیگیریهای انجام شده طی جلسهای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تخلفات صورت گرفته در حوزه واردات زینک با تعرفه بیشتر و همچنین دلایل افزایش قیمت زینک را مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: زینکهای وارداتی با قیمت بالایی وارد شده در عین حال نظارت بر توزیع این کالا انجام نشده است و تصمیم گیری در خصوص واردات زینک بدون در نظر گرفتن اتحادیه لیتوگراف بوده و همین امر موجب شده تا مشکلاتی در واردات شکل بگیرد.
رئیس اتحادیه لیتوگراف تهران ضمن اشاره به پیشنهاد این اتحادیه در خصوص تدوین برنامههای کاربردی جهت کنترل قیمت زینک در بازار ابراز کرد: نیاز به تدوین رویکردی در جهت ساماندهی قیمت زینک و ایجاد تعادل در بازار این کالا هستیم، این اقدام برای مناسب سازی قیمت همچنین تعیین سرنوشت ارزهای خارج ضروری و کاربردی است.
وی با اشاره به نیاز تولید کنندگان و چالشهای موجود در بازار اظهار کرد: در نظر گرفتن برنامهای به منظور اختصاص 500 متر مربع زینک دولتی برای هر چاپخانه و یا لیتوگرافی برای بهبود فعالیت و کاهش فشار بر حوزه نشر و تولید کتاب، تاثیر مناسبی را بر حوزه فرهنگ به دنبال دارد.
ابوالحسنی اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر متر مربع زینک کاهش یافته و به متری 28 تا 30 هزار تومان رسیده و این امر به مدد جای گرفتن زینک در ارز نیمایی است. در حقیقت دلیل اصلی بالا رفتن قیمت زینک در بازار، به دلیل ورود این کالا به فهرست کالاهای اساسی بود و با خروج زینک از این فهرست قیمتها نیز کاهش داشته است.
وی افزود: عدم نظارت مناسب از سوی واردکنندگان زینک باعث شده تا قیمت هر زینک حدود 35 درصد افزایش پیدا کند.
ابوالحسنی خاطرنشان کرد: نامهنگاری ما با کارگروه ساماندهی کاغذ پیرامون شفاف سازی قیمت زینک به جایی نرسید و پیگیری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه پیدا کرده، هرچند زمزمههایی از تحول در کارگروه به گوش میرسد، اما همچنان پیگیر حقوق صنف لیتوگراف خواهیم بود، این مهم تاثیر بسیاری بر تولید کتب و فرهنگ به جای میگذارد.