به گزارش ایسنا، لیلا ارشد در نشست "در متن شهر یا در شورای شهر؟ " که با حضور دکتر حسین راغفر اقتصاددان، خسرو صالحی مدیر عامل شبکه یاری و مهناز عطاران متخصص شهرسازی در باشگاه هواداران جمعیت امام علی(ع) با بررسی امکان موفقیت برنامههای فرهیختگان و فعالان مدنی در شورای شهر برگزار شد، گفت: سالها کار مدنی به ما آموخته است که چطور با گروههای هدف ارتباط برقرار کنیم باورهای آنها را تغییر دهیم و امروز کاندیدای شورای اسلامی شهر تهران شدهایم تا شرایط را برای محرومان و آسیبدیدگان و همچنین سایر اقشار جامعه بهتر کنیم.
وی در ادامه افزود: حضور در بطن جامعه و ارتباط تنگاتنگ با آسیبدیدگان باعث شده که یاد بگیریم به یکدیگر گوش دهیم، فراموش نکنیم و مطالبهگر باشیم.
موسس خانه خورشید در ادامه با بیان اینکه همواره برای وضع قوانین حمایتی برای زنان و کودکان تلاش کرده و در تدوین لوایح مختلف از جمله قانون حمایت از خانواده و کودک و ... حضور داشته است، گفت: فعالان مدنی در لایههای جامعه حضور دارند، با دردهای مردم آشنا هستند. تسامح، تساهل و تعامل نیز سه رکنی است که فعالان مدنی به خوبی آن را فرا گرفتهاند.
ارشد در ادامه با بیان اینکه افراد در فعالیتهای مدنی کاملا داوطلبانه در حوزههای مختلف آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند و آگاهانه مسیر خود را انتخاب کرده و از حضور در این راه لذت میبرند، گفت: همواره دیوارهای بلندی روبهروی ما بوده است و به خصوص اگر زن باشیم مشکلاتمان دوچندان خواهد بود اما یاد گرفتهایم تا بهبود شرایط بایستیم و کوتاهی نکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه فعالان مدنی این توانایی را دارند که اعتمادی را ایجاد کنند که فرد مقابل آنها حتی در سختترین لحظات زندگی و مشکلاتش با آنها سخن بگوید، گفت: فعالان مدنی که در حال حاضر در انتخابات شورای شهر ثبتنام کردهاند از مسائل و دردهای گروههای هدف به خوبی آگاه هستند. این در حالی است که بسیاری از این مشکلات بر سیاستمداران پوشیده است و آنها از بسیاری از این موضوعات آگاهی ندارند.
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: سالهاست در حوزه آسیب های اجتماعی فعال هستم و حضور مستمر در فعالیتهای مدنی به من یاد داده است تا زمانی که در این سطح کار میکنم برای حل مشکل هر یک از افراد جامعه هدف خود باید وقت و زمان زیادی بگذارم تا به نتیجه برسم اما گمان میکنم که اگر در سطحی قرار گیرم که این تعاملات بهواسطه جایگاهم اثربخشتر باشد و با وزارتخانهها و سازمانهای مختلف روابط بسیار موثرتری داشته باشم، میتوانم در جهت بهبود اوضاع شهر و آسیب دیدگان آن فعالیتهای بهتری را ارائه کنم.
موسس خانه خورشید در ادامه به مشکلات زنان فاقد اوراق هویتی اشاره کرد و گفت: زنانی که فاقد اوراق هویتی از جمله شناسنامه هستند حتی نمیتوانند از خدمات درمانی بهرهمند شوند این در حالی است که انتظار داریم این افراد حداقل کارت داشته باشند که بتوانند برای حل مسائل درمانی خود از این کارت استفاده کنند.
وی افزود: برای رسیدن به شهر دیگر که انسانها در آن احساس خوشایندی دارند ما باید به عنوان نهادها و فعالان مدنی حداقل دو کرسی در شورای شهر تهران داشته باشیم تا بتوانیم حداقل کمیسیون آسیبهای اجتماعی را در این شورا فعال کنیم.
وی ادامه داد: این در حالی است که هم اکنون کمیته اجتماعی، فرهنگی و ورزشی شورای شهر به تمامی این مسائل در کنار موضوعات فرهنگی و ورزشی میپردازد.
این مددکار اجتماعی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر سن اعتیاد در کشور پایین آمده و سه میلیون حاشیهنشین در تهران وجود دارد، اعتیاد دانشآموزان، زنان و دختران را درگیر خود کرده است که تمامی اینها بر لزوم دیدهبانی تهران و مسائل آن تاکید میکند.
ارشد همچنین گفت: طی دوازده سال گذشته هیچ دستنوشتهای از جلسات علنی و غیرعلنی شورای شهر در دست نیست و ما اصلا نمیدانیم افراد حاضر در این شورا چه کردهاند؟
وی با انتقاد از این امر که ارتباط شورای شهر با مردم و نهادهای مدنی قطع است، گفت: حداقل باید جلسات علنی این شورا از رادیو تهران پخش شود تا اتاق شیشهای بسته، کمی بشکند و مردم بدانند در شورای شهر چه میگذرد و این شورا باید سطح تعاملات خود را با مردم و جامعه مدنی افزایش دهد.