به گزارش حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در اولین تماس تنها پس از چند بوق گوشی خود را برداشت و با لهجهای آذری گفت:
-بفرمایید؟
+ سلام من از باشگاه خبرنگاران جوان تماس میگیرم. خبرنگار هستم.
-سلام بله بفرمایید.
+ شما به گوشی آقای نماینده مجلس پیامک فرستادید؟
مشخص بود که از نام خبرنگار و نام نماینده مجلس جا خورده است و انتظار نداشت که از یک خبرگزاری با او تماس گرفته شود و از او درباره پیامکش به گوشی نماینده مجلس سوال بپرسند، پس از این سوال لحنش عوض شد و از من خواست که موضوع پیامک او به گوشی نماینده مجلس دستاویز رسانههای خارجی نشود.
دقایقی گذشت تا به او ثابت شود در جهت رفع مشکل با او تماس گرفتهام و خبر او در رسانههای خارجی منتشر نمیشود.
در ابتدای مصاحبه از او خواستم تا خود را معرفی کند و بگوید اهل کدام استان است و به گوشی کدام نماینده مجلس پیامک ارسال کرده و مشکل خود را با او در میان گذاشته است.
نگرانی ابتدای تماس هنوز در او وجود داشت و از این رو خود را کارگری کم سواد از شهرستان خمارلو در استان آذربایجان شرقی معرفی کرد که به تلفن همراه الله قلیزاده نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی پیامک ارسال کرده است.
-چی شد که به گوشی نماینده مجلس پیامک دادی و شماره نماینده استانتون در مجلس رو از کجا پیدا کردی؟
+ والا گوشی من دست همکارام بود و این پیامک از طرف 150 نفر کارگر کارخانه به گوشی الله قلی زاده ارسال شد.
-چرا 150 نفر؟
+ ما 150 نفر از کارگران شرکتی هستیم که 7 ماه حقوق ما پرداخت نشده و هر چه کردیم و گفتیم نتونستیم پول و حقوق خودمون رو از مدیران شرکت بگیریم.
بیشتر بخوانید: گفتوگو با «آقای اشتباهی»/ شهروند معمولی که روزی 20 خبرنگار به او زنگ میزنند
هر چه بیشتر گذشت اعتماد او به من جلب شد و و راحتتر ار مشکلات خود صحبت کرد که او را واداشت با ارسال پیامکی با کوتاهترین جملات از درد و مشکلات جماعتی 150 نفره با نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی صحبت کند.
-میگی دقیقا مشکل شما چیه؟
+گفته باشم من نمیخوام به ماهوارهها کشیده بشهها...
-خیالت راحت ما خبرنگار داخل کشور هستیم و تنها قصد داریم مشکل شما را مطرح کنیم و دلیل ارسال پیامک شما را بدانیم.
+والا حقوق ما 2 تا 2 و نیم میلیون در ماه است که 7 ماه است این حقوق از طرف شرکت پرداخت نشده و به خدا این پرداخت نشدن حقوقمون مشکل مالی زیادی رو برای ما ایجاد کرده.
-دقیقا 7 ماه حقوق عقب افتاده دارید؟
+آره 150 نفر کارگر هستیم که 7 ماه حقوق نگرفتیم.
تا همین جا میشد استنباط کرد که مشکل همیشگی که این روزها گریبانگیر کارگاه و کارخانههای تولیدی شده است گریبان شرکت تولیدی آنها را نیز گرفته است.
تحریمها، فشار اقتصادی و در نهایت ورشکستگی.
همزمان با صحبت صدای ماشین آلات نشان میداد که کارگر ساده از محیط کارگاهی در حال صحبت است و این موضوع نشان میداد با توجه به تاخیر 7 ماهه حقوق، او باز هم در کارخانه مشغول به کار است.
-گفتی به نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس پیام دادی؟
+ آره الله قلی زاده نماینده استانه.
-شمارشو از کجا آوردی؟
+چند تا از اون 150 نفری که حقوق نگرفتن نمیدونم از کجا پیدا کرده بودن.
-چی شد که مجبور شدی به گوشی نماینده مجلس پیام بدی و مشکل خودتون رو به او بگید؟
+والا بعد از گذشت 7 ماه که از بی حقوقی هر جایی رو که فکر میکردید از استانداری تا پاسگاه رفتیم و درد خودمون رو اعلام کردیم و به اونها گفتیم که اینها در حال جمع آوری ماشین و دستگاههای کارخانه هستند در حالی که 7 ماه حقوق ما را پرداخت نکردند.
دوباره تکرار کرد که نمیخواهد مشکلش در دیگر رسانههای خارجی مطرح شود و در همین جا بود که دوباره شک کرد و به سوالهای ابتدایی خود برگشت و موضوع ارسال پیامک را انکار کرد.
مشخص بود که از تجربه تجمعات کارگری و تحصن های آنها بابت حقوقهای معوقه دل خوشی ندارد و با رد این موضوع از سوی که من پیامک ندادم به ابتدای بحث برگشتیم.
-شما کی هستید با من تماس گرفتید؟
+من خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان هستم و برای پیامکی که به گوشی نماینده مجلس ارسال کردی تماس گرفتم تا ببینم مشکل شما چیه؟
-چه پیامکی ارسال کردم؟
+عکاس ما از صحن مجلس شورا عکسی گرفته که نماینده مجلس در حال خوندن پیامکیه که در آن شماره شما افتاده و پیامک دادی کارگر شرکتی هستی که 7 ماه به شما حقوق ندادن.
-آره اون پیامکو من دادم.
+بعد از ارسال پیامک نماینده مجلس جواب شما را داد؟
-آره داد گفت جلسه میذاره یا استاندار آذربایجان شرقی و مشکل ما رو مطرح میکنه و قرار شد دو نفر به نمایندگی از کارگران در جلسه نماینده مجلس با استاندار حاضر شن تا مشکلات ما رو مطرح کنن.
+اسم کوچیک شما چیه؟
-برای چی میخواید؟ نمیخواد بزنید ما 150 نفر هستیم که مشکل یکی داریم.
+فک میکنی نماینده استانتون در مجلس مشکل حقوق شما رو حل کنه؟
-آره قول داده حل کنه.