ماهان شبکه ایرانیان

گزارش اختصاصی مشرق/

موشک کروز یمنی که پدافند هوایی عربستان از شکارش عاجز مانده است/ کدام سلاح بیشترین تلفات را به ائتلاف سعودی تحمیل کرده است؟ +تصاویر

نکته مهم و جالب در مورد موشک کروز قدس این است که تا کنون هیچ کدام از سامانه‌های پدافندی عربستان موفق به شکار این موشک نشده‌اند.

سرویس جهان مشرق - توانمندی‌های نظامی جنبش انصارالله یمن و نیروهای وفادار ارتش این کشور در مقابله با متجاوزین در سال‌های اخیر موجب حیرت و تحسین همگان شده است. بخش زیادی از تسلیحات مورد استفاده توسط کمیته‌های مردمی یمن در واقع از انبارهای سلاح ارتش این کشور تامین میشود که قبل از دوران جنگ به منظور تجهیز این نیرو، عمدتا از کشورهای بلوک شرق سابق خریداری شده بودند. همچنین در سال‌های اخیر یگان‌های موشکی و پهپادی انصارالله بسته به نیاز خود اقدام به طراحی، تولید یا ارتقای تسلیحات قدیمی موجود کردند که در این گزارش قصد داریم به معرفی کلیه تجهیزات نظامی نیروهای مردمی یمن در دو حوزه موشکی و پهپادی بپردازیم.

پهپادهای شناسایی

به شکل تایید شده و با سند تصویری رزمندگان یمنی از 4 نمونه پهپاد شناسایی در سال‌های اخیر استفاده کرده‌اند:

هدهد1 : این مدل پهپاد در دوره پس از جنگ در خاک یمن ساخته شده و دارای مداومت پروازی 90 دقیقه و برد 30 کیلومتر است.

راصد: در واقع همان پهپاد شناسایی Sky Walker X8 است که در دوره قبل از جنگ توسط ارتش یمن خریداری شد. این پهپاد دارای مداومت پروازی حدود 30 دقیقه و سرعت 70 کیومتر بر ساعت است.

رقیب: نام انتخاب شده برای پهپاد RQ11 Raven امریکایی است که توسط ارتش یمن خریداری شده بود. این مدل دارای برد 10 کیلومتر، مداومت پروازی 90دقیقه و سرعت حدود 30 کیلومتر بر ساعت است.

صماد1: این مدل در داخل خاک یمن تولید میشود اما از جزئیات و ویژگی‌های آن اطلاعات دقیقی در دست نیست اما تخمین زده میشود بردی بیش از 500 کیلومتر دارد.

پهپادهای انتحاری

تا کنون به شکل رسمی 4 مدل پهپاد حاوی مواد منفجره توسط انصارالله علیه مواضع دشمن استفاده شده است:

قاصف1، قاصف2K : مشهورترین و پرتعداد ترین پهپاد انتحاری یمن مدل قاصف است که از برد 150 کیلومتر و مداومت پروازی 120 دقیقه بهره میبرد.

صماد2، صماد 3: این مدل از پهپادهای انتحاری که در 1 سال اخیر مورد و در حملات به فرودگاه ابوظبی، تاسیسات نفتی الشیبه و الدوامی مورد استفاده قرار گرفتند طبق اعلام منابع یمنی بردی حدود 1500 تا 1700 کیلومتر داشته و تمامی خاک عربستان و امارات متحده عربی را تحت برد خود دارد.

پهپاد صماد2 که به شکل تقریبا سالم به دست ائتلاف سعودی افتاده است.

موشک‌های بالستیک و کروز

عمده موشک‌های بالستیک مربوط به خریدهای نظامی ارتش یمن در دوره حیات شوروی سابق است:

موشک Scud B: که به تعداد نامشخصی در دهه 70 و 80 میلادی از شوروی سابق خریداری شد و بردی حدود 600 کیلومتر دارد.

موشک Scud C : این موشک نیز از دارایی‌های ارتش یمن بوده و بردی حدود 700 کیلومتر دارد.

موشک هواسونگ 5 و 6: این موشک‌ها که خود تولید تحت لیسانس موشک Scud روسی بودند در دهه 80 میلادی از کشور کره شمالی خریداری شدند.

موشک برکان 1و2 : این موشک‌ها حاصل ارتقای ذخایر موشک اسکاد و هواسونگ ارتش یمن بوده و در مواردی تا برد 800 کیلومتر در عمق خاک عربستان سعودی شلیک شدند.

برکان H2 و برکان3 : مدل‌های ارتقا یافته با ابعاد بزرگتر و برد بیشتر نسبت به برکان 1 و 2 هستند. موشک برکان2H بارها در حمله به شهرهای ریاض و طائف مورد استفاده قرار گرفت. موشک برکان 3 نیز که چند ماه از رونمایی آن میگذرد تاکنون یک مورد شلیک رسمی در برد 1300 کیلومتری به شهر دمام در شرق عربستان را در کارنامه خود دارد.

موشک برکان 3

قاهر1، قاهر ام2 : این موشک حاصل تغییر موشک پدافندی S75 ساخت شوروی سابق به یک موشک زمین به زمین است که گفته میشود دارای برد 400 کیلومتر بوده و از یک سر جنگی به وزن 350 کیلوگرم بهره میبرد.

موشک OTR21 توچکا: این موشک ساخت شوروی سابق نیز در دهه 8 توسط ارتش یمن خریداری شد و احتمالا تمامی ذخایر این موشک در چند سال اخیر شلیک شده است.

مشهورترین مورد استفاده از این موشک به حمله موشکی انصارالله به پادگان الصافر در استان مارب برمیگردد که موجب کشته شدن بیش از 150 نفر از جمله 45 نیروی اماراتی شد.

موشک توچکای یمنی در حال آماده سازی برای شلیک

موشک کروز قدس: این موشک که امسال و در نمایشگاه تسلیحاتی شهید صالح الصماد رونمایی شد تا کنون در چند حمله موفق به فرودگاه ابها، فرودگاه جیزان و تاسیسات نفتی الخریص در خاک عربستان مورد استفاده قرار گرفته است. گفته میشود این موشک از بردی حدود 1700 کیلومتر برخوردار است.

نکته مهم و جالب در مورد موشک کروز قدس این است که تا کنون هیچ کدام از سامانه‌های پدافندی عربستان موفق به شکار این موشک نشده‌اند.

راکت‌های توپخانه‌ای

خانواده راکت‌های بدر : این راکت‌ها در دو سال اخیر در یگان موشکی انصارالله در حال خدمت هستند و تا کنون صدها تیر از آنها علیه مواضع نیروهای منصور هادی یا عمق پایگاه‌های عربستان در جنوب این کشور شلیک شده‌اند. این راکت در انواع مختلفی با نام‌های نجم الثاقب1و2، بدر1، بدر1 پی و بدر1اف تولید شده است که بردی مابین 45 تا 160 کیلومتر داشته و از سیستم‌های هدایت دقیق نظیر لیزر نیز برخوردارند.

راکت بدر1 پی

زلزال: این راکت در سه مدل زلزال 1/2/3 مورد استفاده قرار گرفته است. زلزال 2 مدل تغییر کاربری یافته راکت هوا به زمین S24 روسی و زلزال 3 همان راکت زمین به زمین Luna-M ارتش یمن پیش از شروع جنگ است.

راکت زلزال2

راکت های 107 و 122 میلیمتری: این راکت‌های که به مینی کاتیوشا و گراد معروف هستند از دارایی سابق ارتش یمن بوده و به شکل انبوهی در اختیار نیروهای یمنی قرار دارد.

اوراگان: راکتهای 220 میلیمتری BM27 اوراگان که در دوره پیش از جنگ در ارتش یمن خدمت میکرد.

راکت انداز BM27 اوراگان

موشک‌های ضد تانک

به جرات میتوان گفت بیشترین تلفات ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران تحت امرشان ناشی از شلیک هزاران تیر موشک ضد زره رزمندگان یمنی در جبهه‌های نبرد بوده است. خوشبختانه هم در دوره پیش از جنگ و هم در طول سالهای اخیر ذخیره بسیار بزرگی از این موشک‌ها به دست یمنی‌ها رسیده که موجب نابودی هزاران دستگاه ادوات نظامی اهدایی سعودی و اماراتی و کشته و زخمی شدن تعداد بیشماری از نیروهای آنها شده است. عمده موشک‌های مورد استفاده توسط نیروهای یمنی از مدل‌های مالیوتکا، فاگوت، متیس و کورنت هستند.

موشک ضد زره AT14 کورنت

`پدافند هوایی

علی رغم برتری هوایی شدید دشمن و توان سرکوب پدافند به لطف جنگنده‌های گرانقیمت امریکایی در اختیار ائتلاف سعودی اما یگانهای پدافندی یمن تا کنون کارنامه درخشانی را با توجه به بضاعت خود در مقابله به هواگردهای متجاوز ثبت کرده و ده‌ها فروند جنگنده، بالگرد و پهپاد ائتلاف سعودی امریکایی را ساقط کرده اند. اصلی‌ترین سامانه‌های پدافندی نیروهای یمنی عبارتند از:

موشکهای دوش پرتاب SA7 استرلا و SA24 ایگلا اس:

موشک ایگلا اس غنیمت گرفته شده توسط ائتلاف سعودی

موشک R27T : این موشک که در واقع موشک هوا به هوای جنگنده میگ29 نیروی هوایی یمن بود در سالهای اخیر با تغییر کاربری تبدیل به موشک زمین به هوا شده و چندین شکار موفق نیز در کارنامه آن ثبت شده است. پیش از شروع جنگ یمنی‌ها 100 تیر از این موشک را خریداری کرده بودند.

موشک R27T یمنی از دید جنگنده‌ ائتلاف

موشک R60M : این موشک هوا به هوا نیز مدل کوتاه برد حرارت یاب در جنگنده میگ29 یمنی بود که تبدیل به موشک زمین به هوا شده است.

فاطر1 : پروژه ارتقای سیستم های پدافندی قدیمی سام6 ارتش یمن که با طراحی جدید موشک و استفاده از سایت اپتیک موفق به هدف قرار دادن چندین هواگرد از جمله پهپاد MQ9 امریکایی شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی