ماهان شبکه ایرانیان

تاریخچه لباس فرم اداری

اگرچه امروزه لباس کار کمتر در غالب رسمی آن بکار میرود ، ولی کماکان نمی توان اهمیت کدهای لباس در مشاغل را نادیده گرفت.حتی اگر شغل شما به گونه ای است که از لباس فرم اداری ساده استفاده می کنید ، مطمئناً برای جلسات اداری و رسمی باید از استانداردهای تعریف شده برای کد های لباس پیروی کنید.

تاریخچه لباس فرم اداری

واقعیت این است که از سال 1970 میلادی به بعد ، لباس های کار بیشتر از حالت رسمی درآمدند و فرم روزمره تری به خود گرفتند. باید به خاطر داشت که همانند بسیاری دیگر از زمینه ها ، استایل لباس کار و تغییرات در این زمینه یک شبه اتفاق نیفتاده است.

در دهه 50 میلادی ، غالباً مردها از کت و شلوار و اورکت های تیره رنگ ، پیراهن سفید ، کراوات تیره و همچنین کلاه استفاده می کردند. خانم ها نیز از کت های پشمی ، بلوزهای ابریشمی و پیراهن ، جوراب های ساق بلند و کفش هایی با پاشنه های نازک استیل استفاده می کردند. البته در کشور ما برای خانم‌ها بیشتر استفاده از مانتو شلوار اداری رسمیت داشته و مورد استفاده بانوان در محل کار قرار می‌گرفته است .

شاخصه اصلی دهه 60 میلادی ، تاثیر گذاری زوج کندی(رئیس جهمور وقت ایالات متحده) در نوع پوشش مردم آمریکا بود. مد برای مردان محافظه کار تر بوده و کمتر در معرض تغییر قرار داشت. از جمله تغییرات لباس آقایان می توان به اسلیم شدن کت و شلوار ها و باریک تر شدن کراوت اشاره کرد. در طول دهه 60 لباس های کار خانم ها ، دچار تحولات ظریف و آشکاری شد. شلوار برای بانوان هنوز بعنوان لباس کار استفاده نمی شد هرچند که خارج از محیط کاری رایج بود.

دهه 70 شامل اتقلاب و تحول بزگی در زمینه لباس های کاری و اداری بود. تعداد بیشتری از خانم ها در این سال ها از شلوار به جای دامن استفاده کردند. پوشش در مشاغل این دوره شروع به بازتاب استایل غیر رسمی و روزمره کرد.

دهه 80 در زمینه استایل کاری شامل افراط و تفریط های زیادی در زمینه لباس های کاری میشود. بعنوان مثال می توان به استفاده از رنگ های روشن تر و یا رواج ریش و موی بلند برای مردان اشاره کرد. زنان در این دوره سبک پوشش اغراق آمیز مردانه را انتحاب کردند . کفش های پاشنه بلند نیز به آنها این امکان را میداد تا اختلاف قدی شان را با همکاران مرد خود کمتر کنند. آن ها می خواستند با سبک پوشش خود ، نشان دهند که در بازدهی کاری چیزی از مردان کم ندارند.

از شاخصه های دهه 90 افزایش مشاغلی بود که پوشش غیر رسمی را برای افراد قابل قبول می دانستند. پوشش کاری زنان در دهه 90 بیشتر به این سمت پیش رفت که نشان دهنده قدرت آنها در کار باشد. بعنوان مثال کت و شلوار و کفش هایی با پاشنه کوتاه مد شد. برای مردان نیز به سوی پیراهن های غیر رسمی تر ، پلیور ، شلوار های روشن و کفش های راحت تر رفت. سیلیکون ولی نمونه بارز و آغازگر این این هنجار شکنی ها در آن دوره بود.

به همین صورت با آغاز سال 2000 و شروع دهه بعدی ، این تمایل برای استفاده از استایل غیر رسمی شاغلین بیش از پبش به شکل محسوس تری دیده شد.

امروزه با افزایش مشاغل فریلنسری و از راه دور که افراد مجبور به داشتن حضور فیزیکی در محل کار نیستند ، مرزهای لباس کاری به طور کلی جا به جا شده است. می توان گفت کد های لباس کاری نسبت به گذشته دچار تغییر و تحول بسیاری شده است. هرچند امروزه مشاغل زیادی مانند مشاغل فناوری محور و خلاق در زمینه نوع پوشش کاری بسیار انعطاف پذیرند. برخی مشاغل نیز هنوز به شیوه های لباس کار محافظه کارانه و سنتی احتیاج دارند که میتوان به مشاغلی که در زمینه های حسابداری ، مالی ، حقوقی ، مشاغل دولتی ، مشاغلی که در حوزه رسانه و... فعالیت میکنند ، اشاره کرد.

به طور کلی تاثیرگذاری نوع پوشش انتخابی چه برای آقایان و چه برای بانوان در انتخاب لباس فرم غیر قابل انکار است. تاحدودی تصمیم گیری افراد در این مورد که آیا شما در کاری که مشغول به انجام دادن آن هستید تا چه اندازه‌ای حرفه‌ای و متخصص هستید در برخورد و نگاه اول وابسته به تناسب ظاهری شما با حرفه‌ای است که در آن مشغول به کار هستید .

همانطور که برای یک برنامه نویس یا گیگ پوشیدن تیشرت و شلوار جین تا حدودی پذیرفته شده است و حتی به نوعی نشان دهنده تبعیت از یک رفتار مخصوص به این قشر در زمینه پوشش اشاره دارد, اگر این نوع انتخاب  پوشش توسط یک وکیل باسابقه, استاد دانشگاه و یا یک پزشک اتفاق بیفتد, به نظر رفتاری عجیب و دور از انتظار خواهد بود . بر همین اساس میتوان نتیجه گیری کرد که یکی از معیارهای انتخاب نوع پوشش لباس اداری در محیط کار توجه به شاخص های اجتماعی حاکم بر محیط آن شغل میباشد. 

شرکت لباس کار و لباس فرم اداری بن بیگی با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی و تولید انواع لباس کار و لباس فرم اداری برای بانوان و آقایان در مشاغل مختلف این افتخار را دارد که در زمینه طراحی و تولید لباس فرم به عنوانی مشاوری کارآزموده و حرفه ای در کنار شما باشد . شما می‌توانید با مراجعه به وب سایت بن بیگی به صورت رایگان با همکاران ما در ارتباط با طراحی و تولید لباس فرم اداری برای برند, فروشگاه و یا شرکت خود مشاوره نمایید و پیشنهادات کارشناسان شرکت را دریافت کنید .  

.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی