ماهان شبکه ایرانیان

قرارداد تپ‌سی و شهرداری منعقد شد؛ آغاز فصل تازه برای تاکسی‌های اینترنتی؟

پس از ابلاغ دستورالعمل فعالیت تاکسی‌های اینترنتی در ابتدای مهر ماه، اکنون قرارداد همکاری بین معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و تپ‌سی امضا شده است. به این ترتیب، تپ‌سی اولین شرکتی خواهد بود که به شکل رسمی فعالیت خود را زیر چتر شهرداری ادامه خواهد داد.

قرارداد تپ‌سی و شهرداری منعقد شد؛ آغاز فصل تازه برای تاکسی‌های اینترنتی؟

پس از ابلاغ دستورالعمل فعالیت تاکسی‌های اینترنتی در ابتدای مهر ماه، اکنون قرارداد همکاری بین معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و تپ‌سی امضا شده است. به این ترتیب، تپ‌سی اولین شرکتی خواهد بود که به شکل رسمی فعالیت خود را زیر چتر شهرداری ادامه خواهد داد.

بر اساس گزارشی که روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران منتشر کرده است، «محسن پورسیدآقایى»، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران پس از امضای این قرارداد با اشاره به ابلاغ رسمی دستورالعمل نظارت بر فعالیت ارائه‌دهندگان خدمات هوشمند مسافر از سوی وزیر کشور و وزیر صنعت، گفت:

«بر اساس این دستورالعمل، تاکسی‌های اینترنتی برای اولین بار ضوابط روشنی به لحاظ سن فرسودگی، میزان آلایندگی و ملاحظات ترافیکی خواهند داشت، به‌طوری‌که دوره تمدید معاینه فنی برای خودروهای پرتردد، مشابه خودروهای حمل‌ونقل عمومی خواهد بود و الزام رعایت سن فرسودگی نیز به‌تدریج و در طول چهار سال به وضعیت نظیر تاکسی‌ها خواهد رسید.»

به گفته معاون شهردار تهران، علاوه بر شرایط عمومی راننده و خودرو همچون دارا بودن بیمه‌نامه شخص ثالث معتبر و همخوانی پلاک خودرو با استان محل خدمت، ثبت‌نام خودروهای پلاک «ت»(تاکسی‌ها) در شرکت‌های حمل‌ونقل اینترنتی نیز منوط به رعایت ضوابط اعلامی از سوی سازمان تاکسیرانی شده است.

از نظر پورسیدآقایى، اجرای این دستورالعمل گام مهمی در مسیر ضابطه‌مند شدن فعالیت تاکسی‌های اینترنتی است.

«میلاد منشی‌پور»، مدیرعامل تپسی، ابتدای مهر ماه و پس از ابلاغ این دستورالعمل، در گفتگویی با دیجیاتو گفته بود که توافق با شهرداری، مدل فعالیت تاکسی‌های اینترنتی را مختل نمی‌کند. او گفته بود که خط قرمزهای تاکسی‌های اینترنتی و شهرداری در دستورالعمل رعایت شده‌اند.

از سوی دیگر اما مدیرعامل اسنپ اگرچه اساس و کلیت دستورالعمل را پذیرفته و آن را حتی باعث افزایش ارزش تاکسی‌های اینترنتی دانسته، اما همچنان تاکید دارد که چند مشکل اساسی در این زمینه وجود دارد. «ژوبین علاقبند»، برخلاف مدیرعامل تپ‌سی، در گفتگو با دیجیاتو اعلام کرده بود آنچه در حال حاضر منتشر شده «یک بازی برد - برد نیست».

مدیرعامل اسنپ به پرداخت هم‌زمان مالیات بر ارزش افزوده و عوارض شهرداری معترض بوده است؛ اتفاقی که به گفته او قرار است هزینه‌اش به مردم تحمیل شود. از سوی دیگر او در خصوص حفظ حریم خصوصی کاربران نیز ابراز نگرانی کرده بود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، مرداد ماه در گفتگویی با دیجیاتو اعلام کرده بود مبلغی که تاکسی‌های اینترنتی باید به شهرداری پرداخت کنند «سهم‌خواهی» از این شرکت‌ها نیست: «این شرکت‌ها در فضای شهری کسب درآمد می‌کنند. تمام تاکسی‌های اینترنتی در طول یک سال بیش از 1000 میلیارد تومان در آمد دارند. چه ایرادی دارد که دو درصد از درآمد سالی هزار میلیارد تومانی تاکسی‌های اینترنتی، صرف توسعه حمل و نقل عمومی شهری بشود؟»

با این حال تپ‌سی به عنوان دومین پلتفرم تاکسی اینترنتی بزرگ در ایران، تصمیم گرفته است تا همکاری خود با شهرداری را آغاز کند. اکنون باید دید رویکرد اسنپ به عنوان بازیگر قدیمی‌تر این حوزه، چه خواهد بود. هر چند اکنون، کمیسیون تجارت الکترونیکی در سازمان نظام صنفی هم از یک «بدعت گذاری جدید» برای سهیم شدن در درآمد استارتاپ‌ها ابراز نگرانی کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان