به گزارش ایسنا، صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، اعلام کرد ذخایر ارزی کشورهای منطقه روندی کاهشی را نسبت به سال قبل داشته و در بسیاری از کشورها به سطح نگرانکنندهای رسیده است.
در این گزارش که شامل وضعیت ذخایر ارزی 30 کشور منطقه خاورمیانه، قفقاز، آفریقای شمالی و آسیای مرکزی است، ایران پس از عربستان و امارت، بیشترین ذخایر ارزی را در بین تمام کشورهای منطقه دارد.
لازم به ذکر است که در این گزارش، آمارهای مربوط به فلسطین، سوریه، ترکمنستان و سومالی مد نظر قرار نگرفته است. این آمارها بر اساس برآوردهای خود صندوق بین المللی پول و آمارهای اعلام شده توسط بانک های مرکزی این کشورها تهیه شده است.
بیشترین ذخایر ارزی
عربستان با در اختیار داشتن 489.8 میلیارد دلار ذخایر ارزی در سال 2019، بزرگ ترین ذخیره ارزی در منطقه را دارد و امارات با ذخایر ارزی معادل 113.4 میلیارد دلار و ایران با ذخایر ارزی معادل 85.5 میلیارد دلار در رده های بعدی قرار دارند. لیبی و عراق دیگر کشورهایی هستند که بیشترین میزان ذخایر ارزی را در بین کشورهای منطقه دارند.
کمترین ذخایر ارزی
جیبوتی کمترین میزان ذخایر ارزی خارجی دارد. ذخایر ارزی جیبوتی در سال 2019 به تنها 400 میلیون دلار رسیده است. پس از این کشور نیز سودان با ذخایر ارزی 600 میلیون دلاری در رده دوم قرار دارد. ذخایر ارزی یمن یک میلیارد دلار و موریتانی 1.1 میلیارد دلار برآورد شده است.
ذخایر ارزی دیگر کشورها
در بین کشورهای منطقه همچنین ذخایر ارزی کویت 39 میلیارد دلار، قطر 47.5 میلیارد دلار، افغانستان 8.4 میلیارد دلار، مصر 43.9 میلیارد دلار، آذربایجان 5.9 میلیارد دلار، ارمنستان 2.3 میلیارد دلار و گرجستان 3.8 میلیارد دلار تخمین زده شده است.