خبرگزاری مهر: احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در خصوص جزئیات جلسه غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی آقای لاریجانی رئیس مجلس وضعیت و چالشهای درآمدها و هزینههای بودجه سال آینده را تشریح کرد.
وی افزود: لاریجانی در جلسه غیر علنی اعلام کرد دولت برای کمک به گردش معیشت مردم ناچار به توازن یارانه هاست؛ میزان بهره مندی فقرا و اغنیا از یارانههای غیرمستقیم ظالمانه است. طبق پیش بینی که از شرایط آینده داریم تجدید نظر در این قبیل پرداختها ضروری است که مستلزم تغییر قیمتها خواهد بود که انتظار میرود نمایندگان با دولت همراهی کنند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: اظهارات رئیس جمهور در مورد پرداخت یارانه به 18 میلیون خانوار مشکلات جدی را برای بودجه سال آینده ایجاد میکند و دولت ناچار به تعطیلی همه پروژههای عمرانی خواهد شد.
علیرضابیگی اضافه کرد: علاوه بر این با احتساب 20 درصد افزایش حقوق کارمندان و اجرای این پیشنهاد جدید بودجه سال 99 کسری جدی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تنها راهکار تامین یارانه جدید برای 18 میلیون خانوار افزایش قیمت بنزین است، اظهار داشت: طبق قانون، دولت اختیار افزایش قیمت بنزین را دارد.
به گزارش مهر، چندی پیش مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی در مورد یارانههای پنهان و با موضوع افزایش قیمت بنزین برگزار کرد و قرار بود وزرای اقتصادی دولت در این جلسه شرکت کنند، اما هیچ یک در این جلسه حضور نیافتند که این موجب انتقاد جدی رئیس مجلس به دولت شد.
رمزگشایی از کمک به 18 میلیون خانوار/ پرونده حذف یارانه نقدی سه دهک ثروتمندتر روی میز دولت
رئیس جمهور روز گذشته گفته است که 7 میلیون خانوار وضع زندگیشان خوب و به 18 میلیون خانوار کمک خواهد شد. با رمزگشایی از این اظهارات میتوان دریافت که پرونده حذف یارانه نقدی سه دهک بالای جامعه روی میز دولت است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته حسن روحانی رئیسجمهور در جمع مردم رفسنجان از حمایت و کمک به خانوارها از ماه آینده خبر داد.
رئیسجمهور در اظهارات خود گفته بود: «طبق محاسبات ما تقریبا در کشور حدود 7 میلیون خانوار وضع زندگیشان خوب است و 18 میلیون خانوار نیاز به مساعدت و کمک دارد.»
این گذاره از زبان روحانی از جهات مختلف قابل واکاوی و رمزگشایی است که به آن میپردازیم.
1- هرچند نامی از حذف برده نشده، اما گفته شد وضع زندگی 7 میلیون خانوار خوب است و در ادامه کمک به 18 میلیون خانوار میشود؛ این عبارت پیامهای متعددی دارد. طبق مفاد تبصره 14 قانون بودجه 98 کشور سه دهک درآمدی بالای جامعه که غیرنیازمند یارانه بگیر محسوب میشوند باید از قطار یارانه پیاده شوند. برای روشن شدن وضعیت تعداد یارانه بگیران قابل محاسبه است.
2- براساس آمار ثبت احوال در حال حاضر جمعیت کشور 83 میلیون نفر است. از این تعداد به گفته اکبر ایزدی مدیرعامل سازمان هدفمند سازی یارانهها، حدود 78 میلیون نفر مشمول دریافت یارانه نقدی خانوار هستند. اگر بعد خانوار 3.2 باشد حدود 24 میلیون و 375 هزار خانوار اکنون یارانه میگیرند.
3- رئیس جمهور گفته است که 18 میلیون خانوار نیاز به مساعدت و کمک دارند. با فرض این رقم، حدود 6 میلیون و 375 هزار خانوار دیگر باید از شمول قانون یارانه نقدی خارج شوند. این تعداد حدود 20 میلیون و 400 هزار نفر هستند. برخی مسئولان و کارشناسان پیشتر گفته بودند 3 دهک بالای درآمدی حدود 24 میلیون نفر هستند.
4- پیشتر حسین میرزایی سخنگوی ستاد حذف یارانه از پایان فرآیند شناسایی سه دهک بالای درآمدی با کمک اطلاعاتی هفت دستگاه و بر اساس هشت معیار خبر داده بود. وی گفته بود: با اعلام سخنگوی دولت فرآیند حذف انجام خواهد شد. اما ما قصد داریم فرآیند حذف یارانه نقدی مرحله به مرحله انجام شود یا حداقل خطا و حداکثر دقت در فرآیند حذف پردرآمدها لحاظ شود تا فرآیند رسیدگی به اعتراضات نیز با سرعت مناسب صورت گیرد.
با کنار هم گذاشتن یا اظهارات مانند یک پازل از اجرای قانون بودجه به نظر میرسد تلاشهای بی نتیجه گذشته، در ماههای آینده به ثمر خواهد نشست و احتمالا پرونده تعیین تکلیف سه دهک درآمدی روی میز دولت است.
در صورتی که 18 میلیون خانوار در برنامه حمایتی ماهانه دولت قرار بگیرند حدود 57 میلیون و 600 هزار نفر مشمول خواهند شد و این احتمال وجود دارد که در آینده نزدیک اجرای مواد تبصره 14 قانون بودجه در رابطه با حذف سه دهک درآمدی با قوت بیشتر اجرا شود.