ماهان شبکه ایرانیان

وزیر ارشاد مطرح کرد:

تبدیل کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی اجتماعی چندمنظوره با محوریت کتاب

ایسنا/یزد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم آینده‌نگری در مورد فعالیت کتابخانه‌ها با توجه به تغییرات سریع و زیاد فناوری‌ها، اظهار کرد: کتابخانه‌ها باید در دهه‌های آینده به باشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی چندمنظوره با محوریت کتاب تبدیل شوند.

تبدیل کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی اجتماعی چندمنظوره با محوریت کتاب

«سید عباس صالحی» در آئین بزرگداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار که به میزبانی یزد، پایتخت کتاب ایران برگزار شد، ضمن تبریک ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) و فرارسیدن هفته وحدت، اظهار کرد: اگر انفجار بزرگ شروع حیات مادی در جهان بود، بعثت یک رستاخیز بزرگ در حیات معنوی انسان‌هاست و رستاخیز اعظم ظهور پیامبر اکرم(ص) بود، پیامبری که خداوند که بر هیچ چیزی منت نگذاشت برای وجود او به خلائق منت گذاشت.

وی بعثت پیامبر اسلام(ص) را از این جهت که با کتاب برآمد و با کتاب ماند، متفاوت از بعثت‌های پیشین دانست و افزود: جوهره تمدن اسلامی به نظر من کتاب و کتاب‌خوانی است، به عبارتی اگر بخواهیم نقطه‌ی شروع تمدن‌ها را با هم مقایسه کنیم، تفاوت تمدن اسلامی با دیگر تمدن‌ها این است که با کتاب آغاز شد، با آن گسترش پیدا کرد و به یک دوره طلایی رسید.

وزیر ارشاد با اشاره به تغییرات قابل‌توجه و سریع فضای زندگی معاصر، خاطرنشان کرد: این تغییرات که در تمام بخش‌های زندگی معاصر دیده می‌شود، در حوزه فناوری اطلاعات نیز ملموس است به طوری روز به‌ روز فناوری‌های جدید خود را می‌نمایانند و اتفاقات جدیدی را نیز برای انسان‌ها رقم می‌زنند.

وی با بیان این که تغییرات زیادی در نظام دسترسی به اطلاعات در حال روی دادن است، تصریح کرد: در این حوزه هم شاهد افزایش حجم اطلاعات و هم شاهد از بین رفتن مرزهای فیزیکی هستیم.

وی به تغییرات قابل توجه در حوزه‌های اجتماعی نیز اشاره و اظهار کرد: امروزه در محل‌های سوم بجز خانه و محل کار شاهد ظهور قالب‌های جدیدی هستیم و در همین راستا نیز  کتابخانه‌ها و مدارس باید بازسازی‌ها و نوسازی‌های نوینی داشته باشند.

صالحی با بیان این که خوشبختانه نهاد کتابخانه‌ها این نگاه را آغاز کرده است، عنوان کرد: این دغدغه در مورد آینده‌نگری کتابخانه‌ها مورد اهتمام است تا متناسب با تغییرات بتوانیم فعالیتهای کتابخانه‌ها را همراه‌تر و هماهنگ‌تر سازیم چرا که اگر نهادهای فرهنگی نتوانند خود را با تغییرات هماهنگ سازند، جبر تاریخی آن‌ها را بیشتر به عقب‌ می‌راند.

وی خطاب کتابداران و مسئولان و انجمن‌های کتابخانه‌ها گفت: نگاه اولیه در این رابطه این است که کتابخانه‌ها باید در دهه‌های آینده به باشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی چندمنظوره با محوریت کتاب تبدیل شوند.

این مقام مسئول در این رابطه چند نکته را نیز متذکر شد و گفت: دارایی کتابخانه‌ها در آینده دیگر اطلاعات و داده‌های ایستا نخواهند بود بلکه با تغییرات کنونی داده‌های سیال جای اطلاعات ایستا را خواهند گرفت و دیگر محدود به مخزن‌ کتابخانه‌ها نیستند.

وی ادامه داد: در کتابخانه‌های کلاسیک مراجعان و کتابخوان‌ها برای کسب دانش می امدند ولی اگر بخواهیم در جریان تغییرات جدید کتابخوان‌ها را در کتابخانه‌ها داشته باشیم باید به دنبال خلق دانش باشیم و بیاندیشیم که چگونه می‌توانیم مسائلی را بیافرینیم که منجر به خلق دانش در آنها شود.

صالحی یکی از اهداف در این نگاه را اجتماعی سازی و اجتماعی شدن فضای کتابخانه‌ها ذکر کرد و افزود: در این نگاه سازمان کتابخانه‌ها و کتابداران دیگر مانند حال حاضر مالک کتاب و خدمات نیستند بلکه حلقه واصل محسوب می‌شوند و باید در راستای خلق دانش، اجتماعی شدن و اجتماعی سازی کتابخانه‌ها خطوط اتصال را برقرار کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی