به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، کادر پزشکی معمولا برای نظارت بر میزان اکسیژن خون نوزادان، حسگرهای چسبی به بدن نوزادان میچسباند که با سیم به یک دستگاه نسبتاً بزرگ در کنار تخت بیمارستان متصل است.
اکنون به زودی یک حسگر نوری بیسیم میتواند نوزادان را از شر این چسبها و سیمهای آزاردهنده خلاص کند. حتی میتوان این دستگاه را در خانه استفاده کرد و نیازی به بستری ماندن در بیمارستان نیست.
پروفسور "اولکوخان گولر" سرپرست این پروژه در موسسه پلیتکنیک ووستر ماساچوست در حال توسعه این دستگاه است که میخواهد در نهایت به اندازه یک باند پانسمان باشد.
آنچه که این دستگاه به طور خاص آن را اندازهگیری میکند، PO2 یا همان فشار نسبی اکسیژن در خون است. این شاخص میزان اکسیژن محلول در خون را نشان میدهد و این دستگاه جدید یک وسیله اندازهگیری دقیقتر از سلامت سیستم تنفسی نسبت به سایر روشها است که با استفاده از دستگاههای پالس اکسیمتری به وسیله قرار دادن گیره به نوک انگشت دست اندازهگیری میشود.
حسگر پوستی انعطاف پذیر ساخته شده توسط محققان موسسه ووستر حاوی یک نوار نازک است که نور قرمز ساطع میکند. هرچه تعداد مولکولهای اکسیژن در جریان خون بیشتر باشد، شدت این نور بیشتر میشود. بنابراین با مشاهده مداوم میزان نور قرمز، دستگاه قادر است PO2 کودک را به صورت زنده کنترل کند.
محققان در حال توسعه نسخه نهایی این حسگر بیسیم هستند. این دستگاه در صورت تکمیل قادر خواهد بود به صورت بیسیم به اینترنت دسترسی پیدا کند و در صورت تشخیص کاهش سطح اکسیژن خون نوزاد، هشدارهایی را از طریق یک اپلیکیشن در تلفنهای هوشمند به پزشکان و والدین ارسال میکند.
این فناوری همچنین میتواند در بیماران بزرگسال مانند افرادی که از آسم شدید یا بیماری انسداد مزمن ریوی رنج می برند، استفاده شود.
گولر میگوید: بستری بودن طولانی مدت در بیمارستان پرهزینه است و میتواند به خانوادهها فشار وارد کند. هدف ما از ساخت این دستگاه فراهم کردن یک شیوه ارزان قیمت برای بیماران و پزشکان در نظارت بر بیماران در بیمارستان و خانه است.