به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در گردهمایی 4 هزارو 500 نفر از اعضای بسیج دانشجویی گفت: بسیج مجموعهای مومن، دلداده به خدا برخوردار از روحیه جهادی، تلاشگر برای پیشرفت مادی و معنوی جامعه، خردمند نسبت به مردم و مشکلات مردم و دارای روحیه آماده برای هزینه کردن خود و آنچه دارد، است.
او با بیان اینکه بسیجی برای ارتقای جامعه و رفع گره از زندگی مردم تلاش میکند، افزود: دانشجو دارای روحیه ابتکار، خلاقیت، نوآوری، برخوردار از روحیه ما میتوانیم برای پیشرفت جامعه است.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی ادامه داد: دانشجو دارای چهره دوستدار دانش و دانش افزایی برای خود و جامعه است و دارای روحیه حقیقت یاب و حقیقت جو است.
او ادامه داد: دانشجو بودن باعث شده است دانشجوی بسیجی جایگاه بالایی پیدا کند و نیازهای جامعه را شناسایی کند.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی بیان کرد: شناخت دقیق جامعه و نیازهای آن یکی از مولفههای دانشجوی سیاسی است. جلوه دانشجوی سیاسی الگوهایی هستند که ما آنها را در عرصههای مختلف جامعه میشناسیم و آنها افرادی هستند که برای دفاع از جامعه آماده بودند و جان خود را در این راه تقدیم کردند.
او افزود: برخی میخواهند فرهنگ غربی را در جامعه گسترش دهند و مدل غربی را در جامعه گسترش دهند و این افراد خود را روشنفکر میدانند در صورتی که روشنفکران واقعی شهدا، جانبازان، ایثارگارن و مجاهدان راه خدا هستند که با همه وجود آماده خطر کردن هستند و در دفاع از ارزشهای الهی حضور دارند.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: نقش دانشجوی بسیجی و جوانان برومند در طول 40 سال بعد از انقلاب نقش برجستهای است که برجستهترین آن در 8 سال جنگ تحمیلی و در مقابل با دشمن به دفاع از داشتههای ملت ایستادند.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی گفت: بعد از گذشت 40 سال واقعیتهایی روبروی ما است و مقام معظم رهبری در سند راهبردی گام دوم انقلاب تمام این واقعیتها را تصویر کردهاند و یادآور شدند و به همه فرهیختگان و صاحبان نظر اعلام کردند که گام نهادند در گام دوم انقلاب نیازمند دانش حرکت مجاهدانه، خدمت عملی، عزم و هضم علمی و دور اندیشی دارد و نیاز است جامعه و دشمن را بشناسیم.
او تصریح کرد: یکی از موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب عدالت و مبارزه با فساد است. اجرای عدالت از اهداف مهم و یا مهمترین هدف نهضت الهی است و امام برای برقراری نظام اسلامی محوری ترین نکات را به مردم مطرح کردند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه عدالت بعد از تولید مهمترین مفهوم است، افزود: عدالت و بعثت، عدالت و خلقت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت آفاقی، عدالت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قضایی جلوههایی از عدالت هستند، اما اینجا صحبت ما بر روی عدالت به مفهوم مجلسی آن نیست، زیرا جای آن در حوزه و مدرسه است بلکه سخن ما در مورد عدالت اجرایی و اثباتی است نه عدالت ثبوتی؛ باید مطرح کنیم که چگونه میتوانیم هر جا عدالت را اجرا کنیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در راس جامعه امام قرار دارد، گفت: ما میخواهیم در جامعه قانون را اجرا کنیم و اجرای عدالت در پیگیری امور و پیشگیری از آسیبها امری ضروری است. اگر عدالت را اجرا کنیم و در جامعه به قانون توجه داشته باشیم جامعه به موفقیت میرسد.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی اظهار کرد: قانون گریزی و عدم اجرای آن و ترک فعلها موجب عدم اجرای قانون میشود و عدالت را خدشه دار میکند و همگی باید خود را موظف به اجرای قانون بدانیم، زیرا خارج شدن هر موضوعی از تعادل باعث ایجاد فساد میشود.
او گفت: مردم از همه مدیران، دولت، مجلس، قوه قضاییه و همه کسانی که به نام حکومت و نظام کاری را انجام میدهند میخواهند عدالت را اجرا کنند و در این مسیر مقام معظم رهبری پرچمدار عدالت هستند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: مبارزه با فساد و اجرای عدالت ایجاب میکند در هر حوزه در حکومت و فعالیت خود برای کاهش نا هنجاریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تلاش کنیم و هیچ دستگاهی در این رابطه مستثنی نیست و هر دستگاهی باید ساختارهای فساد را رفع کند و ساز و کارهای فساد زا را از بین ببرد.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی بیان کرد: سال 80 مقام معظم رهبری پیام مبارزه با مفاسد اقتصادی را مورد تاکید قرار دادند و اعلام کردند که قوه مقننه باید قوانین فساد زا را اصلاح کند. قوه مجریه بسترهای فساد را ببندد و دستگاه قضایی با فساد مبارزه کند پس همه دستگاهها باید با فساد مبارزه کنند.
او افزود: روحیه مبارزه با فساد یکی از شروط داشتن مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران است و اگر افراد روحیه مبارزه با فساد را نداشته باشد، هر روز شاهد یک موضوع و تشکیل یک پرونده خواهیم بود.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: امروز جریان دانشجویی یک فرصت کم نظیر برای مبارزه به فساد است وباید این فرصت را مغتنم بشماریم.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی گفت: برای انجام ماموریتهای خطیری که بر عهده ما است، دولت و مجلس و قوه قضاییه باید این نیروهی عظیم را برای خود فرصت در نظر بگیرد، زیرا جریان بسیج دانشجویی هم یک نیروی انسانی در مبارزه با فساد و هم به عنوان پژوهشگر و هم به عنوان یک سازمان مردم نهاد میتواند فساد را به دستگاهها اعلام کند و این نهاد بهترین نهادها است و باید به حرف و سخن آنها اعتماد کرد.
او با اشاره به اینکه بر اساس ماده 66 آیین دادرسی کیفری سازمانهای مردم نهاد که بهترین دانشجویی است باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: نگاه دغدغهمند بسیجی فساد را بر نمیتابد.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در رابط با حقوق عامه گفت: امام و رهبری تاکید کردند که حقوق مردم حق الناس است و امروز جریان بسیج دانشجویی جریانی مخلص و دغدغهمند طرفدار نظام و ملت است که مواردی را اعلام میکند باید آنها را مغتنم بشماریم و به آنها رسیدگی کنیم.
او بیان کرد: امروز در آستانه روز بسیج دانشجویی اعلام میکنم که تمام پروندههایی که مورد دغدغه مردم هستند به لطف خدا رسیدگی خواهد شد و اگر در بسیاری از مسائل مردم محرم شناخته شوند اقنای عمومی انجام شود؛ بزرگترین حامی همین مردم هستند. در این راستا حرف کسی، جو سازی و فضا سازی افراد و مسئولان و دو قطبی کردن و ملامت، ملامت کنندگان و سرزنش سرزنش گران را نمیپذیریم و این مسئله در سیره و روش ما جایی ندارد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اغتشاشات اخیر گفت: برخی افراد از دغدغههای مردم سوء استفاده کردند و باعث ایجاد نا امنی در جامعه شدند. افرادی که در کشور نا امنی ایجاد کردهاند، دل زن و بچه مردم را لرزاندند و به اموال مردم دست اندازی کردند خودشان و اربابانشان بدانند سختترین مجازاتها در انتظا آنها است و ما اجازه نمیدهیم امنیت کشور که مهمترین مسئله است دچار اختلال شود.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه کشور ما در منطقه امنترین کشور است، گفت: خون شهیدان، ایثارگری ایثارگران پیش روی ما است و ما اجازه نمیدهیم خللی در امنیت ایجاد شود.
او بیان کرد: در اجرای گام دوم انقلاب اطمنیان میدهیم با مدد الهی و الهام گرفتن از خون شهیدان کار کنیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: پیام شهیدان این است که ما برای خدا قدم برداشتیم و به مردم تاکید میکنند امام و مقتدای نظام را از یاد نبرند و ما پای این پیام ایستاده ایم و تا آخرین قطه خون در اجرای آن عمل میکنیم.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی با تاکید بر این که امروز پرچم مقاومت و ایستادگی در دست رهبر است، گفت: در صدر اجرای عدالت و مبارزه با فساد رهبر قرار دارد و بنده و امثال بنده سرباز ایشان هستیم
او با اشاره به تاکید بسیجیان دانشجو در رابطه با الکترونیکی شدن دستگاه قضایی بیان کرد: در حال حاضر این کار در حال اجرا است و ابلاغها به صورت الکترونیک صادر میشود همچنین یکی از دغدغههای مردم به جایگزینی اسناد رسمی به جای اسناد عادی است در حال اجرا است و سامانه ثبت اسناد مسئولین نیز در قوه قضاییه در حال اجرا است.
رئیس قوه قضاییه افزود: ما در قوه قضاییه بر اساس زمان بندی کار میکنیم و حرکت ما بر روی برنامه است.
وی تاکید کرد: اگر مردم، نخبگان و مسئولان در اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت توجیه و اقناع می شدند وضع به گونه ای دیگر بود.
/