به گزارش ایسنا، با تحمیل تحریمها و به دنبال آن کاهش صادرات نفت در سال جاری پیشبینی بر این است که صادرات نفت در سال آینده از یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز به حدود یک میلیون بشکه برسد.
هر بشکه نفت معادل 50 دلار پیشبینی شده که در سال جاری حدود 55 دلار بوده است، البته طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت در ماههای اخیر به 63 دلار نیز رسیده ست و بر خلاف برخی اظهارات، پیشبینی ها خوشبینانه نیست و باید بتوان نفت فروخت.
همچنین مبنای تبدیل دلار به ریال و به عبارتی نرخ تسعیر دلار 4200 تومان در نظر گرفته شده که در مقایسه با میانگین موزون نرخ 5400 تومانی که برای سال جاری در نظر گرفته شده بود کاهش دارد، اما در مجموع برابر با همان نرخ 4200 تومانی است که دولت برای کالاهای اساسی مورد استفاده قرار داد.
در سال آینده مجموع درآمد نفت و گاز به 22.2 میلیارد دلار میرسد که از محل 18.2 میلیارد دلار صادرات نفت و چهار میلیارد دلار صادرات گاز به دست خواهد آمد.
این در حالی است که در آمد ریالی صادرات نفت حدود 48 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده در مقایسه با درآمد ناشی از صادرات نفت مصوب در بودجه سال جاری که حدود 150 هزار میلیارد تومان بود تا 100 هزار میلیارد تومان کاهش دارد.
از رقم 22.2 میلیارد دلاری ناشی از درآمد نفتی باید 36 درصد معادل هشت میلیارد دلار به سهم صندوق توسعه ملی اختصاص پیدا کند، 14.5 درصدی برای شرکت ملی نفت با 3.2 میلیارد دلار پرداخت میشود و 49.5 درصد برای دولت باقی میماند که حدود 11 میلیارد دلار خواهد بود.
البته دولت در لایحه واریز 20 درصدی سهم صندوق توسعه ملی را مطرح کرده که در این حالت از سهم 36 درصدی 16 درصد پرداخت نخواهد شد و از هشت میلیاردی که سهم صندوق توسعه ملی استد، 16 درصد در قالب تسهیلات به دولت باز خواهد گذشت.
از درآمدهای نفتی که برای دولت ایجاد میشود برای پروژههای عمرانی و همچنین تامین کالاهای اساسی با نرخ 4200 تومان استفاده خواهد شد.