به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها که حتی بنزین 3 هزار تومانی هم نتوانسته از آلودگی هوا و ترافیک تهران بکاهد، برخی دستگاهها و وزارتخانهها مانند وزارت صمت و وزارت ارتباطات با نادیده گرفتن قوانین نمک روی زخم مردم میپاشند.
چندی قبل بود که بعد از تکرار روزهای با ترافیک سنگین در تهران وزیر کشور با دستور به شهرداری تهران برگزاری همه نوع نمایشگاه در پایتخت را ممنوع اعلام کرد.
این تصمیم بعد از آن گرفته شد که با وجود ممنوعیت قانونی برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در تهران که حدود یک دهه قبل مصوب شده بود، شاهد برگزاری این نوع نمایشگاهها با توجیه کمی مخاطبان بودیم.
در این مدت ترافیک محدودههای برگزاری نمایشگاه به خصوص در محدوده سئول صدای پلیس راهنمایی و رانندگی را درآورد و آنها بارها اعتراض خود به این مسئله را عنوان کردند.
اما وزارت صمت بدون توجه به دستور وزیر کشور تاکنون چند نمایشگاه را در محل نمایشگاههای دائمی شهر تهران برپا کرده است. موضوعی که دهن کجی به دستور وزیر کشور تعبیر میشود.
برگزاری تلکام در روزهای آلوده و ترافیکی تهران
تهران در هفته جاری روزهای بسیار آلودهای را میگذراند، مدارس این استان 3 روز پیاپی به علت آلودگی هوا تعطیل شدند و طرح زوج و فرد سراسری هم برای کاهی آلودگی و ترافیک اجرا شده است، اما در همین شرایط مسئولان تصمیم گرفتند تا نمایشگاه تلکام را در محل دائمی نمایشگاههای تهران افتتاح کنند.
تلکام و الکامپ 2 نمایشگاهی هستند که به واسطه نقش تکنولوژیهای جدید و رغبت مردم به فضای مجازی جزء نمایشگاههای پرمخاطب به شمار میروند و هر ساله جمعیت زیادی را به برای بازدید به محل برگزاری میکشانند.
حال جای تعجب دارد که مسئولان تصمیم گیرنده در تهران اعم از شهرداری، استانداری، پلیس و وزارت کشور چگونه مجوزهای لازم برای برپایی نمایشگاه تلکام را در چنین روزهایی صادر کردند؟
ما کارهای نیستیم!
زهرا نژاد بهرام عضو شورای شهر تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شهرداری علی رغم دستور وزیر کشور، اقدام به جلوگیری از برگزاری نمایشگاه در این محل نمیکند، گفت: ما در این مورد کارهای نیستیم، و فقط میتوانیم اعتراض کنیم و خواستار جلوگیری از برگزاری آن شویم، زیرا این موضوع نیازمند قانون مجلس شورای اسلامی است.
او تصریح کرد: شورای شهر تهران مصوبهای مبنی بر ممنوعیت برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در تهران دارد، اما قرار نیست همه از آن تبعیت کنند و زمانی هم که شورای شهر این قانون را مصوب کرده، هیئت تطبیق بی دقتی کرده و آن را تائید کرده است، در حالی که این مصوبه با قانون بالا دستی در تعارض است.
عضو شورای شهر افزود: قبلتر هم پیرو این وضعیت از آقای پور سیدآقایی هم خواستم که مانع برگزاری نمایشگاه در محل شود که او گفت، این کار در اختیار شهرداری نیست و ما فقط میتوانیم محدودیت ترافیکی ایجاد کنیم، که این کار هم با همکاری شورای عالی ترافیک مقدور است.
او در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه در شرایط فعلی دستور وزیر کشور هم به کمک مصوبه شورای شهر آمده و چرا وزارت صمت همچنان از رعایت قانون سر باز میزند، گفت: دستور وزیر کشور هم قانون ندارد، چون وزارت کشور میتواند مدعی شود که مجوز این کار در اختیار وزارت صنعت است و به وزارت کشور هم ارتباطی ندارد، زیرا که وزارت کشور وزارتخانهای هم عرض وزارت صنعت است و از آن دستور نمیگیرد.
چندی قبل پیروز حناچی شهردار تهران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه چرا علی رغم دستور وزیر کشور در خصوص التزام شهرداری به جلوگیری از برگزاری نمایشگاه در نمایشگاه بین المللی تهران، دوباره شاهد برگزاری دو نمایشگاه به صورت همزمان در این مکان هستیم، گفت: شورای حمل و نقل و ترافیک دو هفته پیش مصوبهای در این خصوص داشت، که بر اساس آن برنامه کلیه نمایشگاههای تهران برای سال آینده باید تا بهمن به شورای ترافیک ارسال ارائه شود تا اگر مشکلی ترافیکی ایجاد نمیکنند، به آنها مجوز داده شود.
دستور وزیر کشور به ممنوع بودن برگزاری نمایشگاه در تهران
22 آبان ماه بود که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ممنوعیت برگزاری نمایشگاهها در تهران را اعلام کرد. در اطلاعیهای که روی سایت وزارت کشور قرار گرفت آمده بود: در پی تداوم شرایط آلودگی هوا در شهر تهران در روزهای اخیر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با تاکید بر اهمیت آسایش و رفاه حال مردم به شهردار تهران دستور داد فعالیتهای جاری نمایشگاهی در محل نمایشگاههای بین المللی تهران متوقف و ادامه فعالیتهای نمایشگاهی به نمایشگاه بین المللی آفتاب منتقل شود. برگزاری نمایشگاه در محل فعلی موجب بروز مشکلات ترافیکی و آلودگی و ایجاد دشواری در تردد و نارضایتی شدید مردم شده است که وزیر کشور در این دستور خواستار عدم فعالیت نمایشگاه در شرایط خاص مانند بارندگی و آلودگی هوا شد.
رحمانی فضلی همچنین در حاشیه جلسه هیأت دولت نیز در این ارتباط به خبرنگاران گفت: ترافیک در بخشی از تهران واقعا سنگین بود و مشکل ایجاد کرد و دستور داده شد فعلا در آنجا نمایشگاه برگزار نشود.
برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی، سورپرایز بزرگ!
اما بزرگترین نمایشگاهی که هر سال در تهران برگزار میشود را میتوان نمایشگاه کتاب نامید، نمایشگاهی که سالها از برگزاری آن میگذرد و برگزاری آن در محل دائمی نمایشگاههای شهر تهران در سالهای نه چندان دور حاشیههای زیادی داشت.
ترافیک سرسام آور این نمایشگاه موجب قفل شدن 4 بزرگراه مدرس، یادگار امام (ره)، شهید چمران و نیایش میشد و همین موضوع محل اختلاف رئیس دولت اصلاحات و محمود احمدی نژاد، شهردار وقت تهران شد.
دولت در آن زمان اصرار به پربایی نمایشگاه در سئول داشت و شهردار مخالف بود، اما زور شهردار هرگز به دولت نرسید و نتوانست نمایشگاه را جا به جا کند.
اما زمانی که احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، به عنوان یکی از اولین اقدامات خود دست به جا به جایی محل برگزاری نمایشگاه کتاب زد. او با این ادله که مصلی دسترسی بهتری به حمل و نقل عمومی دارد، نمایشگاه را به این محل منتقل کرد.
چند سالی نمایشگاه در این محل برگزار شد و به موازات آن نیز کار ساخت یک مجموعه نمایشگاهی بزرگ در جنوب تهران و خارج از شهر آغاز شد. با تکمیل این پروژه شهردار وقت تهران درخواست انتقال نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب را داد و دولت هم با درخواست قالیباف موافقت کرد.
نمایشگاه کتاب یکی دو دوره در شهر آفتاب برگزار شد، اما در نهایت به علت نواقص این مجموعه نمایشگاهی و همینطور کاهش استقبال مردم از این نمایشگاه مجدد تصمیم بر این شد تا مصلی میزان نمایشگاه کتاب شود.
حال با وجود قوانین بازدانده و دستور صریح وزارت کشور، مسئولان تصمیم گرفتند تا نمایشگاه کتاب سال 99 نیز در مصلی برگزار شود.
مصلی تهران مکان قطعی نمایشگاه کتاب سال 99
در هفته گذشته شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب، مصلی بزرگ تهران را به عنوان مکان برگزاری این رویداد برگزید.
قادر آشنا قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در خصوص تصمیمگیری درباره مکان برگزاری این رویداد فرهنگی، به باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به این جمعبندی رسید که مصلی تهران به عنوان گزینه نهایی برگزاری نمایشگاه کتاب باشد. از نظر شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران، مکان قطعی برگزاری این رویداد مصلی است، اما باید موضوع با مسئولان مصلی نیز مطرح شود.
سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران از تاریخ 26 فرودین تا 5 اردیبهشت ماه سال آتی برگزار خواهد شد.