سمانه بهزداپور روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضرورت آموزش کنترل هیجان به کودکان اظهار کرد: برای اینکه کودکان هیجانهای خود را بتوانند کنترل کنند، ابتدا باید آنها را بشناسند و واکنشهای بدنی نسبت به آنها را تشخیص دهند تا بتوانند کنترل کنند.
وی افزود: هنگامی که کودکی هیجانی را تجربه میکند، اسم آن هیجان را به او بگویید، به عنوان مثال بگویید: «تو الان خوشحالی، ناراحتی، عصبانی هستی و...»؛ هنگامی که نام هیجان کودک را برای او بیان میکنیم، مقدمهای میشود تا بتواند هیجانهای خود را کنترل کند.
این روانشناس تصریح کرد: با نام بردن هیجانها با کودک همدلی میکنیم، چراکه این احساس در او ایجاد میشود که اطرافیانم من را درک میکنند.
بهزادپور گفت: زمانی که برای کودکمان کتاب میخوانیم یا با او فیلم تماشا میکنیم، باید احساسات و هیجانهای شخصیت فیلم یا داستان را برای کودک بیان کنیم، چراکه این موضوع باعث میشود کودک نوع هیجان شخصیت فیلم یا داستان را بشناسد و واکنشهای بدنی آن را یاد بگیرد، در این حالت دایره لغات هیجانی کودک نیز غنیتر شود.
وی ادامه داد: اگر فیلمی را تماشا میکنیم که شخصیت آن عصبانی است باید به کودک بگوییم: «میبینی، این فرد عصبانی است»، چراکه این کار مقدمهای برای یادگیری کنترل انواع هیجان در کودک است.
این روانشناس بیان کرد: با افزایش سن کودک خود میتوانیم راهکارهای کنترل هیجانها را به او آموزش دهیم، به عنوان مثال میتوانیم در مورد اضطراب راهکار حواس پرتی و تنفس عمیق را به او یاد دهیم، اما در سنین پایین بهترین راهکار آن است که هیجانهای مختلف و واکنشهای بدنی متناسب با آنها را به کودکان آموزش دهیم.