ماهان شبکه ایرانیان

سازمان استاندارد: بنزین تولید کشور آلایندگی ندارد/جدیدترین اخبار از کیک‌های مشکوک

خبرگزاری مهر: نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، امروز یکشنبه اول دی 98 در نشست خبری خود با خبرنگاران با تاکید بر اینکه بنزین تولیدی کشور، به لحاظ شاخص‌های آلایندگی، مشکلی ندارد، گفت: مطابق آزمایش‌های انجام شده در خصوص پایش کیفیت بنزین، مشخص شده که بنزین تولیدی کشور از نظر شاخص‌های گوگرد، بنزن و آروماتیک‌ها که در آلودگی هوا اثرگذار هستند، هیچ‌گونه مشکلی ندارد.

وی افزود: در این میان به موازات پایش کیفیت بنزین، سازمان ملی استاندارد ایران به خصوص بعد از افزایش قیمت بنزین، نازل‌های سوخت در جایگاه‌ها را بررسی کرده و بر اساس آن، در آبان ماه، 215 مورد از 5 هزار و 100 مورد نازل مورد بازرسی قرار گرفته است.

به گفته پیروزبخت، در آذرماه امسال، 163 مورد از 4 هزار و 978 نازل مورد بازرسی قرار گرفته و در یک هفته گذشته هم، 35 مورد از هزار مورد بازرسی نازل‌ها کم فروشی داشته‌اند که این نازل‌ها، توسط کارشناسان سازمان استاندارد و وزارت نفت پلمب شدند.

پیروزبخت، با بیان اینکه ذرت‌های آلوده در درازمدت روی سلامتی مردم اثرگذار است، خاطرنشان کرد: این ذرت‌ها به هیچ عنوان منجر به مرگ فوری افراد نمی‌شوند؛ اما باید توجه داشت که این ذرت‌ها کپک زده‌اند و با این وضعیت، در محصولات غذایی قابل استفاده نیستند؛ ضمن اینکه حتی با فرض استفاده از محصولی آلوده به سم آپلاتوکسین، این اتفاق در درازمدت بر یک فرد تاثیر خواهد داشت.

وی اظهار داشت: ذرت‌های آلوده باعث مرگ و میر فوری افراد نمی‌شوند؛ ضمن اینکه به نظر می‌رسد طرح برخی موضوعات در فضای مجازی، منجر به ایجاد تنش و زدن آسیب روانی به مردم است؛ اما باید توجه داشت که هیچ بخشی از ذرت‌های آلوده، از گمرک خارج نشده‌اند و همگی امحا خواهند شد.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: تاکنون خریداری از خارج از کشور برای این ذرت‌ها پیدا نشده است، ضمن اینکه قرار است این ذرت‌ها امحا شوند و مراحل انجام این کار در حال بررسی است؛ در حالی که به هیچ وجه امکان ندارد این ذرت‌ها وارد کشور شود و ما کنترل‌های لازم را در این مورد انجام می‌دهیم؛ به طوری که هم در واحد‌های تولیدی و هم در بازار کنترل‌هایی را انجام می‌دهیم.

پیروزبخت در ادامه نقش خودرو‌های فرسوده در آلودگی هوا نیز گفت: خودرو‌های فرسوده از بنزین استاندارد استفاده می‌کنند و کامیون‌ها و خودرو‌های سنگین نیز از گازوئیل استفاده می‌کنند که البته ما گازوئیل را آزمایش نمی‌کنیم؛ زیرا در این مورد تکلیفی برای سازمان استاندارد تعیین نشده است. البته در برخی موارد که خودمان آزمایش کرده‌ایم نیز گازوئیل مصرفی مشکلی ندارد هر چند کامیون‌ها فرسوده و آلاینده هستند.

وی در مورد موتورخانه‌ها نیز گفت: موتورخانه‌های موجود در کشور نیز در فصول سرد باعث افزایش آلودگی هوا می‌شوند که بر این اساس، طی 6 ماه اول امسال دو هزار و 600 موتورخانه واحد‌های تجاری و دولتی را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

رئیس سازمان ملی استاندارد در پایان از صدور 80 مورد گواهی عدم انطباق با استاندارد‌ها برای محموله‌های وارداتی به کشور خبر داد و گفت: این گواهی‌ها شامل موارد مختلف از جمله مواد غذایی و قطعات خودرو است.

جدیدترین اخبار از کیک‌های مشکوک

به گفته رییس سازمان ملی استاندارد ایران، تاکنون از عرضه کیک‌های مشکوک در تهران گزارشی اعلام نشده است.

نیره پیروزبخت در حاشیه نشست خبری امروز خود در پاسخ به ایسنا، اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه کیک‌های حاوی این قرص‌ها در تهران دیده شده باشد، اعلام نشده است.

وی ادامه داد: براساس بازرسی‌های ما از واحد‌های تولیدی، روز پنجشنبه گذشته دو مورد در بوفه مدارس استان‌های زنجان و گنبدکاووس یک نوع قرص قرمز رنگ مشاهده شده است، که بلافاصله به سازمان غذا و دارو و واحد‌های آزمایشگاهی برای بررسی نوع قرص فرستاده شده است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در رابطه با نوع قرص‌ها گفت: به دلیل اینکه در سازمان استاندارد بر روی مواد دارویی کار نمی‌کنیم، بنابراین خود قرص‌ها را بررسی نمی‌کنیم، برای وزارت بهداشت می‌فرستیم. همچنین تشخیص نوع قرص‌ها برعهده سازمان غذا و دارو هست.

وی افزود: طبق بررسی‌هایی که در این ایام از واحد‌های تولیدی کیک و کلوچه انجام شد، می‌توان به جرائت اعلام کرد که واقعا امکان اینکه جاسازی قرص‌ها در فرایند تولید رخ داده باشد، وجود ندارد.

پیروزبخت ادامه داد: برای حصول اطمینان بیشتر و اطلاعات دقیق‌تر به همه استان‌ها اعلام کرده‌ایم که از سطح بازار نمونه‌برداری صورت گیرد. در همین حدود یک هفته، ٢٣6٠ مورد در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف بررسی شده و مورد آزمون قرار گرفته است. ما در اکثریت غریب به اتفاق، مورد مشکوکی مشاهده نکردیم و همانطور که گفته شد و طبق آنچه که مشخص است، دشمنان کشور بیشتر بچه‌ها را هدف قرار داده و می‌خواهند به‌گونه‌ای فضای روانی ایجاد کنند، تنها در دو استان زنجان و گنبدکاووس به این خوراکی‌های آلوده برخوردیم. در زنجان یک بیسکویت دو رنگ مغز فندقی بود که در آن یک قرص موجود بود و در شهرستان گنبدکاووس، پنج نمونه کیک کاکائویی اسفنجی مشاهده شد که حاوی یک قرص قرمز رنگ بوده است.

پیروزبخت با تاکید بر اینکه طبق نتایج هدفی جز تشویش اذهان عمومی و اینکه بخواهند جو ناامنی به‌ویژه در صنایع غذایی ایجاد کنند، وجود نداشته است، اظهار کرد: همه ما قبول داریم که دستی در کار بوده و اصلا مربوط به صنعت و تولید کشور نیست. یکی از مسائل و مشکلاتی که در این مدت ایجاد شده، علاوه بر اینکه جو روانی ایجاد کرده است، روی صنعت غذای ما که صنعتی پیشرفته بوده و قابل رقابت در سطح بازار‌های بین‌المللی است، اثر گذاشته و همچنین صادرات کشور را تحت تاثیر قرار داده است؛ اما با رایزنی‌هایی که در سطح بین‌المللی انجام خواهد شد، این توطئه‌ها با شکست مواجه خواهد شد و باعث و بانی آن‌ها مشخص شده و برخورد خواهد شد.

برنامه‌ریزی برای امحای ذرت‌های آلوده

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در رابطه با ذرت‌های آلوده و فیلم‌های پخش شده آن‌ها در فضای مجازی، گفت: سم آفلاتوکسین در صورت وجود در مواد غذایی در درازمدت منجر به عوارضی در بدن انسان می‌شود و سرطانزاست، اما اینکه در این کلیپ‌ها فرد مدعی می‌شود که ظرف مدت دو ساعت و نیم خوردن ذرت منجر به فوت شخصی شده است، از اساس نادرست است.

وی تاکید کرد: همچنان ذرت‌های آلوده در گمرک باقی مانده و امکان ورود به کشور را ندارند. در حال حاضر دستگاه‌های متولی آن دست به دست هم داده و برای امحای آن‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی