این روزها بیشتر افراد به مضرات مصرف سیگار پی برده اند و این آگاهی در میان خود مصرف کنندگان نیز وجود دارد اما مشکل در ناتوانی ترک کردن و به وجود آمدن وابستگی نسبت به مصرف این ماده مخدر است. تحقیقاتی که توسط انجمن های آمریکایی انجام می شود نشان می دهد که سالانه 480000 نفر در اثر مصرف سیگار و مشکلات ریوی جان خود را از دست می دهند این در حالی است که تنها جمعیت ایالت متحده آمریکا در این تحقیقات سنجیده شده است. همین انجمن ها با کمک از متخصصان و مشاوران ماهر توانسته اند تا روش های کنار گذاشتن استفاده از سیگار را به مصرف کنندگان معرفی کنند و از این طریق به آن ها کمک می کنند تا راحت تر عادت سیگار کشیدن را ترک کنند.
راهکارهای ترک سیگار چیست؟
در اولین قدم با دو مسئله اساسی مواجه هستیم که باید توسط فرد مصرف کننده بررسی و پاسخ داده شود اول اینکه چرا سیگار مصرف می کنیم؟ و دوم اینکه چرا نمی توانیم سیگار کشیدن را ترک کنیم؟ شاید جالب اس بدانید که هر فرد مصرف کننده با پاسخ به این دو سوال عمده می تواند ریشه بسیاری از مشکلات خود درباره مصرف سیگار را پیدا کند. او با اراده شخصی و توانایی خود قادر خواهد بود مانع این وابستگی شود و با استفاده از راهنمای ترک آسان سیگار در خانه که در ادامه بیان می شود می تواند سیگار کشیدن را ترک کند.
روزی را برای ترک مشخص کنید:
در بیشتر مقالات اولین قدمی که برای ترک کردن سیگار ارائه می شود مشخص کردن تاریخ و روزی دقیق برای ترک است با خودتان عهد کنید که در این روز حتما به وعده خود عمل کنید حتی اگر لازم است برای خود شاهدی تعیین کنید که حتما به شما یادآوری کند. باید این تاریخ را عوض کنید و به آن پایند باشید.
آغاز زمان ترک:
اینک روز ترک فرا رسیده است و شما باید از این روز خریدن سیگار و مصرف آن را برای خودتان غدقن کنید در این روز خودتان را با کارهای دیگر سرگرم کنید خودتان را در گره های حمایتی عضو کنید و مدام مطالب آموزنده در این مورد را بخوانید. شما یش از هر چیز به یک انگیزه قوی نیاز دارید بنابراین سعی کنید به خودتان انگیزه بدهید و بعد از ترک خودتان را با چیزهایی که دوست دارید تشویق کنید.
مصرف مایعات:
در زمان ترک نوشیدن آب، آبمیوه و مصرف فراوان مایعات را فراموش نکنید. زیرا این کار به شما کمک می کند تا سموم موجود در بدن خود را دفع کنید. به خاطر داشته باشید که در این مدت مصرف الکل نیز باید برای شما غدغن شود.
مصرف جایگزین ها:
برخی به دلیل وابستگی زیاد نمی توانند بدون جایگزین ترک کنند برای این افراد از سوی اداره غذا و دارو موارد مصرفی جایگزین ارائه می شود که می تواند در سایر راهکارهای ترک سیگار موثر واقع شود. برای درمان می توانید از چسب های پوستی، اسپری بینی استنشاقی، دارو و آدامس های مخصوص و معمولی استفاده کنید.
بالا بردن روحیه:
داشتن روحیه در هنگام ترک بسیار موثر است بیش از هر چیز شما باید به خودتان افتخار کنید که با توانایی و اراده خود سعی در ترک یک عادت داشته اید. قرار گرفتن در گروه های حمایتی، خانواده و دوستان حمایتگر، دور شدن از فضاهای وابسته به سیگار و … در این زمنیه می تواند کمک کننده باشد. همسران این افراد نیز باید نحوه رفتار صحیح با همسر سیگاری را بدانند و در این زمینه همراه همسر خود باشند.
مصرف دارو:
مصرف داروهای غیر نیکوتین دار در این را می تواند به شما کمک کند. بوپروپیون و وارنیکلین دو داروی غیر نیکوتین هستند که مصرف آن ها موجب می شود تا میل کمتری به مصرف داشته باشید مصرف این قرص تا تغییرات فیزیولوژیکی که بر روی مغز ایجاد می کند میل شما به مصرف سیگار را کمتر خواهد کرد.
رژیم غذایی:
تحقیقات نشان می دهد که مصرف برخی از مواد غذایی به ترک آسان تر سیگار کمک خواهد کرد فلفل قرمز، زنجبیل و گل لوبیلیا از مواد غذایی هستند که موجب ترک آسان تر سیگار می شوند. مولتی ویتامین، تربچه، شربت، عصاره دانه انگور، آب انگور، زوفا، جینسینگ، سنبل الطیب، عسل و دمنوش های گیاهی اعصاب برای افراد مصرف کننده سیگار التیام بخش و کمک کننده هستند.
سیگارهای گیاهی:
همانطور که بیان شد روش های کنار گذاشتن سیگار بسیار متعدد است سیگارهای گیاهی نیز که با دارچین، نعناع، وانیل، شبدر و بادرنجبویه می توانند جایگزین مناسبی برای سیگار باشند.
ورزش:
پیاده روی و سایر ورزش ها به ترک شما کمک می کند زیرا ورزش موجب می شود تا سموم از بدن شما دفع شوند از سوی دیگر انجام حرکات ورزشی موجب تندرستی شما خواهند و احساس جسمی و روحی مثبتی را به شما منتقل می کنند. تجربه ها نشان می دهد که ورزش کردن یکی از راهکارهای ترک سیگار به شیوه مثبت و سازنده است که دارای تاثیرات بسیار فراوان است.
توصیه های لازم:
در طی تحقیقات متعددی که در زمینه ترک کردن سیگار انجام شده است نشان می دهد برخی از مواد در مبارزه با سیگار موفق بوده اند نوار تنباکو و چسب های نیکوتین، طب سوزنی، گیاهان و داروی مکمل، بازدارنده سیگار، یوگا، لیزر سرد و … از شیوه ها و موادی هستند که در کنار سایر راهکارها می توانند موثر باشند. ترک سیگار در طب سنتی این روزها توجه خلیلی ها را به خود جلب کرده است و دارای تاثیرات مثبتی نیز بوده است.
- برای اولین گام تاریخ دقیق روز ترک را بر روی تقویم مشخص کنید
- محیط اطراف خود را تا جایی که امکان دارد سالم نگه دارید
- وعده غذایی صبحانه و ورزش کردن را از یاد نبرید
- به سراغ افراد با تجربه بروید
- ذهن خود را از سیگار منحرف کنید
- خواست و اراده خود را افزایش دهید
این روش ها تنها پیشنهادها و تجربه هایی است که طی چندین سال تحقیق به دست آمده است این راهکارها به تنهایی نمی تواند برای فرد کمک کننده باشد و باید بدانید که مهم ترین نقش متعلق به خود فرد مصرف کننده است که باید بتواند با اراده ای بالا این عادت را ترک کند.