عون: جنگ افروزان در سوریه خسارت ۲۵ میلیارد دلاری ما را بدهند

خبرگزاری مهر: به نقل از النشره، میشل عون رئیس جمهور لبنان گفت: اوضاع لبنان بسیار دشوار است و ما از بحران اقتصادی شدید رنج می بریم.

وی به تأثیرات بحران در کشورهای همسایه لبنان بر اقتصاد این کشور اشاره کرد و حضور آوارگان سوری را خارج از طاقت اقتصادی لبنان دانست و افزود: حضور شمار زیاد آوارگان سوری خارج از تحمل لبنان است به ویژه که شمار آنها به همراه آوارگان فلسطینی در حال حاضر نیمی از تعداد ساکنان لبنان را تشکیل می‌دهند. بسیاری از کشورهای بزرگ هم توان این را ندارند. این بحران براساس آمار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی حدود 25 میلیارد دلار بوده است.

عون گفت: بازار اقتصادی لبنان محدود است. ما اقدامات کوبنده‌ای برای احیای اقتصادمان انجام خواهیم داد ما به کمک استثنایی نیاز نداریم و خواهان بازگشت 25 میلیارد دلاری که هزینه به لبنان در نتیجه این جنگ و سرازیر شدن سوری‌ها به لبنان شده، از سوی کشورهایی که شعله جنگ در سوریه را برافروختند، هستیم.

رئیس جمهور لبنان مأموریت کابینه جدید لبنان را حل بحران اقتصادی کنونی و اقدامات اقتصادی و مالی گسترده به منظور تحقق این هدف دانست.

میشل عون اعلام کرد: بخش اعظم مشکلاتی که ما از آن رنج می بریم در نتیجه اوضاع سوریه است و کشورهای غربی حتی اجازه گفتگوی مستقیم با هدف بازگردانیدن آوارگان سوری به کشورشان را نمی‌دهند. این آوارگان آواره سیاسی نیستند و بلکه در نتیجه اوضاع امنیتی مناطق خود آواره شده اند و جنگ در بیشتر مناطق در سوریه تمام شده است و آنها باید برگردند. ما دلیل موضع مخالف غرب برای بازگشت آنها را نمی‌فهمیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه لبنان طرفی در کشمکش میان ایران و آمریکا نیست بیان کرد: همه فکر می‌کنند که حزب الله در صورت جنگ میان طرفین وارد عمل خواهد شد اما من شخصاً تضمین می‌کنم که حزب الله قطعنامه 1701 شورای امنیت را مورد احترام قرار خواهد داد. حزب الله در امور داخلی لبنان دخالتی ندارد. حزب الله نماینده و وزیر دارد و اینکه گفته می‌شود که حزب الله بر اوضاع حاکم است نظر نادرستی است. کشورهای جهان دیدگاه‌های مختلفی درباره نقش حزب الله دارند اما باید صریح باشیم و اندکی به قبل یعنی سال 1948 و ایجاد رژیم اسرائیل برگردیم و بپرسیم چند بار لبنان به اسرائیل تجاوز کرده است؟ یکبار هم تجاوز نکرده است اما این اسرائیل بود که جنوب لبنان را اشغال کرد که به شکل گیری مقاومت حزب الله منجر شد که موفق به بیرون راندن اشغالگران اسرائیلی از لبنان شد و این پس از آن بود که همه قطعنامه‌های سازمان ملل درباره عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان به جوهری بر روی کاغذ تبدیل شده بود. حزب الله مقاومت ضد اشغالگران اسرائیلی را به مدت 18 سال پیشبرده است. اسرائیل در سال 2006 وارد جنگ با ما شد و جنگ را باخت.

عون افزود: بخشی از اراضی ما هنور در اشغال اسرائیل است. ما در نتیجه جنگ اعراب-اسرائیل میزبان حدود 500000 آواره فلسطینی شدیم که این توازن جمعیتی کشور ما را تهدید می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان