خبرگزاری فارس: «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه آینده به عربستان سعودی سفر میکند و بخش عربی روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به همین بهانه گفتوگویی با وی انجام داده است.
اولین سوال این روزنامه این بود که پس از به شهادت رساندن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس، گزینههای واشنگتن برای مقابله با «تهدیدهای مورد حمایت از ایران چه حزبالله لبنان و چه شبه نظامیان عراقی تابع ایران یا شبه نظامیان حوثی» چیست؟
مایک پامپئو در پاسخ گفت، این کشور هیچ تسامحی با «هجمههایی که به آمریکاییها آسیب وارد میکند» نخواهد داشت.
الشرق الاوسط در ادامه پرسید: طی هفتهها و ماههای گذشته آمریکا به اعتراضهای مخالف با دولت ایران بسیار اهتمام داشت آمریکا چگونه میتواند به ملت ایران کمک کند؟
پامپئو مدعی شد: همانگونه که قبلا گفتم پیام من به ملت ایران این است: آمریکا صدای شما را میشنود و در کنار شما ایستاده است. این حمایت در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت دارد. تمرکز بر فشار حداکثری آمریکا برای انزوای دیپلماتیک ایران و فشارهای اقتصادی و بازدارندگی نظامی با هدف تغییر رفتار این نظام ادامه خواهد داشت. مسأله بستگی به ملت ایران برای مشخص کردن خط مشی آینده خودشان دارد، آمریکا ایستادن در کنار ملت ایران را ادامه خواهد داد و دعوتهای خود برای تحقق عدالت و پاسخگویی را تکرار خواهد کرد.
این روزنامه سعودی سپس درباره اقدامات آمریکا در شورای امنیت برای تجدید تحریم تسلیحاتی ایران که در ماه اکتبر به پایان میرسد، پرسید. پامپئو پاسخ داد: آمریکا متعهد است که عدم قدرت ایران برای خرید و فروش اسلحه را تضمین کند. در آگوست گذشته در شورای امنیت در این باره، صحبت و بر اهمیت تجدید این تحریمها تأکید کردیم.
وی ادامه داد: ما در صفحه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا ساعتی داریم که شمارش معکوس برای زمان در دسترس نظام ایران برای عقبنشینی را نشان میدهد و ایران (در صورت عقبنشینی) دیگر در معرض محدودیت یا آشوب نیست. آمریکا تلاش میکند قرارداد فراگیری با ایران امضا کند به شکلی که رفتار ثباتزای ایران، برنامه موشکی، حمایت از نواب تروریست و فعالیتهای خبیث منطقهای و نه فقط برنامه هستهای را شامل شود. به بیان ساده، ایران باید مانند کشوری طبیعی رفتار کند و این درخواستی نیست که تحقق آن سخت باشد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت، عربستان سعودی در طول 75 سال گذشته «شریکی قدرتمند» در تحقق اهداف مشترک در منطقه بود و این همکاری راهبردی ادامه خواهد داشت.