خبرگزاری ایسنا: دکتر جهانپور گفت: بر اساس یافتههای قطعی آزمایشگاهی و از ظهر دیروز تا امروز، 2926 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شدند و در مجموع، تعداد بیماران مبتلا شده به کووید19 در کشور تا 8 فروردین 1399 در کشور به 32332 مورد افزایش یافت.
وی گفت: خوشبختانه تا کنون 11133 نفر از بیماران مبتلا به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
به گفته وی، متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته 144 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 جان خود را از دست دادند و تا امروز از وجود 2378 نفر در کشور محروم شده ایم.
وی گفت: 2893 نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.
جهانپور همچنین تاکید کرد: افراد سالم، مشکوک و مبتلا به کووید19 حتما وضعیت خود را در سامانه salamat.gov.ir ثبت کنند تا در صورت نیاز مورد مراقبت و درمان قرار گیرند.
وی تاکید کرد: از امروز طرح فاصله گذاری اجتماعی در کشور با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به صورت جدی و با مشارکت دستگاههای اجرایی مرتبط آغاز شده که در فاز اول تا 15 فروردین ادامه دارد و در صورت نیاز، قابل تمدید خواهد بود.
به گزارش ایسنا، کیانوش جهانپور همچنین افزود: باتوجه به اینکه بیش از 50 و اندی میلیون نفر از مردم در سامانه سلامت به عنوان گام اول مشارکت در بسیج عمومی مقابله با کرونا مشارکت داشتند، از سایر عزیزان که در روزهای اخیر به هر نحو ممکن است این امکان را نداشتند که وارد سامانه شوند و خوداظهاری کنند و در مسیر مقابله با کرونا مشارکت داشته باشند، استدعا داریم همه افراد اعم از افراد سالم، افراد مشکوک به علائم شبه آنفلوآنزا یا شبه کرونا هستند در این سامانه ثبتنام کنند. همچنین کسانی که پیش از این در سامانه ثبتنام کردند و خوداظهاری داشتند اگر علائم جدی دال بر احتمال ابتلا به آنفلوآنزا یا کرونا را داشتند، مجدداً اطلاعات خود را در سامانه ویرایش کنند و اطلاعات جدید را وارد کنند، همکاران ما پس از بررسی موارد در صورت نیاز با آنها تماس برقرار میکنند.
جهانپور افزود: اگر تماسی با شماره 4030 با افراد برقرار شد، حتماً این شماره را جواب دهید، آنها همکاران ما هستند که برای پیگیری یا پایش وضعیت شما یا اعضای خانواده که ممکن است شماره همراه شما را در سامانه وارد کرده باشند با شما تماس میگیرند. بعضا همکاران ما گلایه دارند که پس از تماسهای مکرری که با برخی شماره تلفنهای برخی شهروندان برقرار میکنند به سامانه 4030 پاسخ داده نمیشود، لذا جهت تسهیل و تسریع امور و سلامتی خود و اینکه همکاران ما بتوانند به راحتی و بهتر ارزیابی و پایش از اعضای خانواده شما داشته باشند، شماره تلفن 4030 هر بار که بر روی تلفنهای همراه شما درج شد، پاسخ دهید.
وی ادامه داد: انشاالله که این روزها را با سعادت طی کنیم و با همکاری و مشارکت مردم در این طرح و بسیج ملی مقابله با کرونا خیلی زودتر از آنچه که پیش بینی میشود وارد فاز مهار و کنترل بیماری شویم. اگر امروز هم در فاز مدیریت بیماری هستیم و بیماری به نوعی برخلاف آنچه که شاید در برخی کشورها مشاهده میشود، وضعیت ما مدیریت شده است، بخش عمده آن از مشارکت و جدیت مردم است که امیدواریم این موضوع در روزهای آتی و با رعایت نکات بهداشتی فردی و عمومی و مشارکت و همراهی با همکاران ما در نظام سلامت کشور امتداد و استمرار یابد.
60 درصد جمعیت کشور غربالگری شدند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 60 درصد جمعیت کشور در بسیج ملی مقابله با کرونا غربالگری شدند.
به گزارش فارس، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط اینترنتی با خبرنگاران گفت: از مردم درخواست داریم در سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت نام و اقدام به خوداظهاری کنند. امکان ویرایش اطلاعات در سامانه وجود دارد و اگر از شماره 4030 با هموطنان تماس گرفته شد حتما پاسخگو باشند؛ این سامانه برای ارزیابی و پایش وضعیت سلامت هموطنان طراحی شده است.
جهانپور اظهار کرد: اگر امروز در فاز مدیریتی بیماری هستیم و روند صعودی مبتلایان در کشور کنترل شده، بخش عمده آن مربوط به مشارکت هموطنان با نظام سلامت و تلاش همکاران ما بوده است.
وی با بیان اینکه با اجرایی شدن طرح فاصله گذاری اجتماعی، امیدواریم شاهد نتایج مثبت آن باشیم و به زودی ثمرات آن را ابلاغ کنیم گفت: اتفاقی که در ایران افتاد این بود که رویکردها و محورها مشخص بود و در فاز اول نحوه پیشگیری و اطلاع رسانی مدنظر قرار گرفت؛ اکنون در فاز دوم وارد شناسایی در مراحل اولیه بیماری با رویکرد مشارکت جویانه شدیم و بیش از 54 میلیون نفر در بسیج ملی مبارزه با کرونا شرکت کردند که افراد در صورت نیاز به مراکز سرپایی یا بستری ارجاع داده میشوند تاکنون 60 درصد جمعیت کشور را غربالگری کرونایی کردیم.
جهانپور تاکید کرد: ما در فاز مدیریت بیماری هستیم که این مهم نتیجه رویکرد مشارکت اجتماعی است که با کمک نظام قوی بهداشت کشور میسر شد و نسبت به بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته در مدیریت کرونا بهتر عمل کردیم.
جهانپور با اشاره به اینکه ویروس کرونا جدید است و اطلاعات ما محدود به سه ماه گذشته میشود، گفت: با بررسیهای انجام شده امروز اطلاع داریم که دوره کمون بیماری سه تا 14 روز است البته استثناهایی نیز وجود دارد و ماندگاری روی سطوح متفاوت است به عنوان مثال ماندگاری روی پلیت آزمایشگاهی 9 روز بوده و این با شرایط زندگی عادی مردم متفاوت است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان به فناوری تولید کیتهای تشخیص کرونا دست پیدا کرده اند، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید بیش از 80 هزار تست در هفته است و در هفته آینده این کیتها به تولید انبوه خواهد رسید. البته باید توجه داشت که تست اختصاصی در مراحل اولیه و سیر نزولی بیماری کاربرد دارد و اکنون در فازی نیستیم که تست کمک زیادی کند؛ این تست به دلیل اختصاصی بودن به شناسایی موارد مثبت کمک خواهد کرد.
وی درباره دریافت هزینه بستری از بیماران کرونایی اظهار کرد: از نظر ما این ویروس همانند دیگر ویروسهاست، 3 ماه پیش طغیان آنفلوانزا را داشتیم و امروز با طغیان کرونا رو به رو هستیم لذا تفاوتی در رویکرد ما وجود ندارد 10 درصد هزینه را خود بیمار و 90 درصد را بیمه پرداخت میشود اینکه بین کرونا سیاست تشویقی در نظر بگیریم تا خدمات درمانی رایگان شود چندان خوشایند نیست، اما برای تست PCR که برخی کشورها هزار و 400 دلار از بیماران دریافت میکنند در ایران رایگان است و این موضوع تمام اقدامات اختصاصی درمان کروناست البته خدمات هتلینگ بیمارستانی رایگان نیست.
جهانپور گفت: باید توجه داشت که هر تصمیم یا پیشنهادی وحی منزل نیست که قابل تغییر نباشد همانطور که تاکنون تعطیلیها تا 15 فروردین است و درباره هزینه در بیمارستان خصوصی هم باید بگویم هر تعرفهای درباره بیماریهای دیگر وجود دارد، مشمول کرونا هم میشود. باید توجه داشت که ظرفیت برای پذیرش بیماران در بیمارستان دولتی وجود دارد و هر بیماری با قصد خود به بیمارستان خصوصی منتقل میشود، باید هزینهها را پرداخت کند؛ هر فردی نیاز به بستری داشته باشد ما او را در بیمارستان دولتی بستری میکنیم و هیچ کسی را به بیمارستان خصوصی منتقل نمیکنیم.