ماهان شبکه ایرانیان

آرتروز مـهره؛ بیماری شایع!

آرتروز مهره‌ها نوعی بیماری است که در آن ستون مهره‌ها تخریب می‌شود. تخریب ممکن است در هر یک از مهره‌های ستون مهره‌ها اتفاق بیفتد که حاصل آن، درد و ناراحتی است که به مرور زمان بدتر می‌شود.

آرتروز مـهره؛ بیماری شایع!

دکتر علی نقره کار - متخصص درد

تحریریه زندگی آنلاین : آرتروز مهره‌ها نوعی بیماری است که در آن ستون مهره‌ها تخریب می‌شود. تخریب ممکن است در هر یک از مهره‌های ستون مهره‌ها اتفاق بیفتد که حاصل آن، درد و ناراحتی است که به مرور زمان بدتر می‌شود.

 

چه عواملی باعث اسپوندیلوز می‌شوند

این وضعیت در اکثریت موارد حاصل استهلاک طبیعی مربوط به افزایش سن است. فرآیند تخریب معمولاً با دیسک‌ها آغاز می‌گردد. هنگامی که بدن پیرتر می‌شود، دیسک‌های ستون مهره‌ها شروع به خشک شدن می‌کنند و خاصیت انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهند و درهم فرو می‌روند. نازک شدن دیسک‌ها باعث افزایش فشار بر مفاصل فاست و رباط‌هایی می‌شود که مهره‌ها را در کنار یکدیگر نگه می‌دارد. در نتیجه این ساختار تضعیف شده و مهره‌ها بیش از حد حرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

آرتروز را بشناسید

درمان درد سیاتیک

چه عواملی باعث احساس درد می‌شود؟

ممکن است مهره‌ها در اثر فرایند گفته شده، از راستای خود خارج شده و جابه‌جا شوند. زایده‌های استخوانی به نام خارهای استخوانی ممکن است در مهره‌های تحریک شده تشکیل شود. جابه‌جایی مهره‌ها و رشد استخوان زاید، باعث کاهش فضایی که در آن ریشه‌های عصبی قرار دارند می‌شود. بنابراین ریشه‌های عصبی یا طناب نخاعی تحت فشار قرار گرفته و سیگنال درد ارسال می‌کند.

 

علائم اسپوندیلوز گردن

تخریب مهره‌های گردن ممکن است باعث درد شانه، گردن و بازو شود. همچنین ممکن است منجر به کاهش مهارت‌های حرکتی ظریف، ضعف، بی‌حسی و مورمور شدن بازو و پا شود.

 

علائم اسپوندیلوز سینه‌ای

تخریب مهره‌های ناحیه سینه ممکن است باعث درد سینه و بالای شکم شود. همچنین ممکن است منجر به ضعف، بی‌حسی و مورمور شدن پا گردد.

 بیشتر بخوانید:

تعویض مفصل زانو، مطمئن‌ترین راه پایان دادن به درد

داستان آرتروز در مفاصل میان مهره ای

علائم اسپوندیلوز پایین کمر

تخریب مهره‌های پایین کمر ممکن است باعث کمر درد، درد باسن یا پا و احتمالاً بی‌حسی و ضعف عضلات شود که با فعالیت‌هایی مانند بلند کردن اجسام، خم شدن، چرخیدن یا نشستن بدتر می‌شود.

 

روشهای درمان اسپوندیلوز چیست؟

گزینه‌های درمانی شامل مصرف داروهای ضدالتهاب، فیزیوتراپی، استراحت، پشتیبانی پایین کمر و تزریق در ستون مهره‌ها می‌باشد. روش‌های درمانی غیرجراحی متعددی برای درمان این حالات وجود دارد که در کلینیک درد تحت‌نظر فوق‌تخصص درد انجام می‌شود. در این روش‌ها که از میزان بالای تأثیر برخوردار هستند نیازی به بیهوشی و برش جراحی نیست. در این اعمال کم‌تهاجمی، پزشک با استفاده از امواج رادیویی، مفاصل دردناک فاست مهره‌ها را درمان می‌کند. این عمل ریزوتومی با امواج رادیویی (RF) نیز نام دارد. با این روش می‌توان دردی را که با داروها و درمان‌های فیزیکی بهبود نیافته است، برطرف نمود. در موارد شدید ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی