سرویس جهان مشرق - تایم گزارش داد خیریههای معتبر در انگلیس میگویند ویروس کرونا باعث «ویرانی» در آسایشگاههای سالمندان در سطح کشور شده است، زیرا آمارهای رسمی روز سهشنبه نشان دادند تعداد مرگومیر ناشی از کووید-19 صدها نفر بیشتر از آن چیزی است که در آمارهای روزانه دولت ثبت و اعلام شدهاند.
اداره آمار ملی انگلیس میگوید 5979 نفر تا روز سوم آوریل بر اثر ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست دادهاند که 15 درصد بیشتر از 5186 مرگومیری است که شبکه بهداشت انگلیس طی این مدت اعلام کرده است. دولت انگلیس تاکنون بیش از 12800 مرگومیر در اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید را اعلام کرده است.
در این گزارش آمده است: مجموع موارد مرگومیری که روزانه بهروزرسانی میشود تنها افرادی که در بیمارستان از دنیا رفتهاند را شامل میشود. رقم بزرگتر که بهصورت هفتگی توسط اداره آمار ملی منتشر میشود، شامل موارد مرگومیر در همه اماکن از جمله آسایشگاههای سالمندان است و همچنین مواردی که مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بودهاند اما آزمایش نشدهاند.
کارولین آبراهامز مدیر خیریه اِیج یوکی (AGE UK) در این خصوص گفته که آمارهای روزانه دولت «افراد سالمند را شامل نمیشود، گویی که آنها اهمیتی ندارند.» خیریه اِیج یوکی و خیریههای دیگر خطاب به مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس نوشتهاند که در جریان همهگیری بیماری، در حوزه مددکاری اجتماعی «سهلانگاری» صورت گرفته است.
تایم مینویسد: این خیریهها که خیریه کِر انگلند و خیریه انجمن آلزایمر را نیز شامل میشدند در نامه خود آوردهاند: «ما از ویرانگری ناشی از ویروس کرونا در شبکه مراقبت هراسانیم و همگی تماسهای مستأصلانه فراوانی از افراد تحت حمایت خود دریافت کردهایم. به همین خاطر، ما خواستار ارائه یک بسته مراقبتی جامع جهت حمایت از مددکاری اجتماعی در جریان همهگیری بیماری هستیم.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اداره آمار انگلیس گفته که تا روز سوم آوریل حدود 10 درصد موارد مرگومیر ناشی از کووید-19 در خارج از بیمارستان اتفاق افتاده است. تعداد 217 نفر تا روز سوم آوریل در اثر ابتلا به ویروس در مراکز نگهداری سالمندان از دنیا رفتهاند که افزایش ده برابری را در مقایسه با هفته قبل از آن نشان میدهد. دولت انگلیس میگوید از هر هشت آسایشگاه سالمندان در این کشور یک آسایشگاه شیوع بیماری کووید-19 را گزارش داده است.
بر اساس این گزارش، مسئولان و کارکنان آسایشگاههای سالمندان میگویند این رقم احتمالاً تعداد واقعی موارد مرگومیر در مراکز نگهداری سالمندان را بازتاب نمیدهد. این مراکز پیرترین و آسیبپذیرترین افراد کشور را در خود جای دادهاند و کارکنان آنها اغلب ساعات کاری بیش از حد و حقوق ناچیزی دارند. دیوید بهان رئیس مؤسسه اچسی وان میگوید موارد ابتلا به ویروس کرونای جدید در 232 آسایشگاه تحت اداره این مؤسسه گزارش شدهاند ــ این رقم برابر با دو سوم مجموع آسایشگاههای تحت اداره این مؤسسه است. وی گفته که 311 سالمند و یک نفر از کارکنان در اثر ابتلای قطعی یا مشکوک به کووید-19 از دنیا رفتهاند. او در گفتگو با بیبیسی اظهار داشت: «موارد مرگومیر ناشی از کووید-19 حدود یک سوم مجموع موارد مرگومیری است که طی سه هفته گذشته شاهدش بودهایم.»
در بخش دیگری از این گزارش عنوان شد آسایشگاههای سالمندان در انگلیس میگویند در زمینه تهیه تجهیزات حفاظتی کافی برای کارکنان خود مشکل داشتهاند و با کمبود پرسنل مواجهند، زیرا بسیاری از کارکنانشان مریض یا مجبور به قرنطینه خود شدهاند.
واکنش دولت محافظهکار انگلیس به همهگیری بیماری از بسیاری ابعاد به باد انتقاد گرفته شده است، از جمله از آن جهت که تعداد محدودی آزمایش تشخیصی انجام گرفته و تجهیزات حفاظتی با تأخیر به دست کادر پزشکی و مراقبتی رسیده است. دولت اصرار دارد که در حال رسیدگی و اصلاح این خطاهاست. دولت وعده داده روزانه 100000 آزمایش تشخیصی تا پایان ماه آوریل انجام دهد ــ که بیش از پنج برابر رقم کنونی محسوب میشود. دولت همچنین انجام آزمایشات تشخیصی برای کارکنان بخش بهداشت را آغاز کرده تا بدین ترتیب کارکنانی که خودشان را قرنطینه کردهاند اما بیمار نیستند بتوانند به سر کار برگردند. آزمایشات تشخیصی در حال حاضر برای کارکنان آسایشگاههای سالمندان نیز انجام میشود، اما به گفته دولت تنها 505 نفر از این کارکنان تاکنون در معرض آزمایش قرار گرفتهاند، حال آنکه این رقم در میان کارکنان بخش بهداشت 47000 مورد بوده است.
این نشریه آمریکایی نوشت: لیز کندال سخنگوی امور مددکاری حزب کارگر که حزب مخالف اصلی دولت به شمار میرود در این خصوص گفته که تعداد واقعی مرگومیر در انگلیس «متأسفانه حتی بدتر» از ارقامی خواهد بود که تا روز سوم آوریل مخابره شدهاند.
وی در این باره اظهار داشت: «ما فوراً نیازمند این اعداد و ارقام بر حسب روزانه هستیم تا بتوانیم با بحران نوظهور در بخش مددکاری اجتماعی مقابله کنیم و مطمئن شویم تمام تلاشها در راستای محافظت از بیش از 400 هزار سالمند و ناتوان ساکن آسایشگاههای سالمندان و مراکز نگهداری از سالمندان صورت میگیرند.» رُز آلتمن وزیر سابق دولت که در زمینه حمایت از سالمندان فعالیت میکند، در این خصوص گفته که افراد سالمند و ضعیف در جریان همهگیری بیماری نادیده گرفته شدهاند. وی در این خصوص اظهار داشت: «فراموش نکنیم که چگونگی رفتار با آسیبپذیرترین و سالمندترین شهروندان باید مشخصه یک جامعه متمدن باشد. ما نباید سالمندان را فراموش کنیم ــ میانگین سنی سالمندان در آسایشگاههای سالمندان کشور 85 سال است. جان آنها نیز ارزشمند است و آنها نیازمند همان خدمات درمانی و تجهیزات و مراقبتهایی هستند که برای دیگر افراد جامعه نیز انتظار داریم.»
گفتنی است تا کنون بیش از 2 میلیون و 96 هزار مورد ابتلا و بیش از 135 هزار مورد مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس در سرتاسر دنیا گزارش شده است.